Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Rom

Om Rom

Alla vägar bär till Rom och en resa till Italiens vackra huvudstad är en resa genom historien. Få städer är lika charmiga och romantiska eller har så många historiska sevärdheter som Rom. Att promenera runt på Roms mysiga gator är som att vandra i en levande historiebok. Med Solresor kan du boka flyg och hotell under en weekend eller en kortvecka till den eviga staden och du bestämmer reslängden själv med våra flexibla paketresor. Rom erbjuder inte bara fantastisk arkitektur och kända platser - slå dig ner på en lokal pizzeria, beställ in husets vin och insup den italienska atmosfären. Rom lämnar ingen oberörd.

En stad bortom det vanliga

Rom byggdes inte på en dag, lyder det gamla ordspråket, och om det är storslagna upplevelser du är ute efter har du verkligen kommit till rätt stad. Många förälskar sig i Rom - stadens romantiska atmosfär med sin historia, monument och sevärdheter gör stämningen unik. Gå en promenad, stanna på ett kafé för en kopp kaffe och låt Roms charm omsvepa dig. Runt omkring flockas människor vid såväl kända som okända platser - följ den slagna vägen eller upptäck något nytt - i Rom är allt möjligt.

Öppna historieboken och gå på upptäcktsfärd

Rom är fyllt med världsberömda monument. Det är en levande historiebok och du möts ständigt av antika romerska tempel liksom andra sevärdheter från Roms storhetstid. Colosseum syns nästan alltid på fotografier från Rom och det är inte för inte som den ellipsformade amfiteatern får stå som Roms skyltfönster. Colosseum är en mäktig upplevelse och en stor uppvisning i fantastisk arkitektur. Här utkämpades gladiatorspel med såväl vilda djur som människor, en kamp om ära, heder och död. Sätt dig på de gamla åskådarplatserna och föreställ dig hur det kunde se ut. Det är både en intressant och skrämmande upplevelse.

Spännande sevärdheter

Få städer erbjuder så många upplevelser som Rom. Fontana di Trevi, förmodligen en av världens mest kända fontäner och som förekommer i “Det ljuva livet” (“La Dolce Vita”) med Anita Ekberg, är en av stadens kända landmärken. Det sägs att du ska kasta ett mynt över axeln och ner i fontänen om du vill återvända till Rom. Mitt bland Roms shoppinggator finner du den spanska trappan - en annan känd sevärdhet som också är perfekt placerad för en vilopaus under shoppingturen.

Besök Vatikanstaten

Mikrostaten och enklaven Vatikanstaten ligger i Rom och är ett måste att besöka. Vatikanstaten är världens minsta stat med 1000 invånare och det är påven som är regent. Peterskyrkan, som var världens största fram till 1989, är vackrare än vad du kan föreställa dig. Med sina mått 132,5 meter på höjden och en yta på 15 160 kvm på insidan är den verkligen en imponerande syn. Dessutom är den av katolicismens viktigaste kyrkor.

Ut och ät i Rom

Vad vore en resa till Italien utan mat? Rom erbjuder fantastiska mat- och restaurangupplevelser. Det italienska köket betecknas av många som en av världens bästa. Njut av de klassiska rätterna som pasta och pizza eller andra specialiteter som fisk och skaldjur. Börja kvällen med en antipasti, en aptitretare innan huvudrätten kommer på bordet, och avsluta sedan med en god dessert med tillhörande espresso. Ofta äter italienarna ganska sent, vårt tips är att göra som romarna (om du kan hålla dig) för att uppnå den perfekta atmosfären.

Res när du vill och hur länge du vill

När du reser till Rom med Solresor bestämmer du reslängden själv. Rom är perfekt för weekend eller minivecka och det är också möjligt att uppleva staden i flera veckor. Flygtiden är kort och med Solresor som researrangör omfattas du även av resegarantin.

Vår service och information om turistskatt


När du reser med Solresor till Rom har du bokat en flexibel paketresa. Det innebär att det inte finns svensktalande reseledare på plats, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om det skulle dyka upp några funderingar eller problem under resan.
Var uppmärksam på att myndigheterna i Italien tar ut en turistskatt som betalas direkt till hotellet. Det gäller för alla resenärer som är över 10 år gamla. Avgiften är cirka 3 till7 euro per person per natt beroende på hotellets officiella kategori.

 

 

 

Bilder och video

Bli inspirerad av bilde roch video från Rom.
Se bilder och video här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell i Rom.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Rom

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Upplev Rom

Väder

Se temperatur och väder i Rom.
Se väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger