Rom

Alla vägar bär till Rom och en resa till Italiens vackra huvudstad är en resa genom historien. Få städer är lika charmiga och romantiska eller har så många historiska sevärdheter som Rom. Att promenera runt på Roms mysiga gator är som att vandra i en levande historiebok.

Rom byggdes inte på en dag, lyder det gamla ordspråket, och om det är storslagna upplevelser du är ute efter har du verkligen kommit till rätt stad. Många förälskar sig i Rom - stadens romantiska atmosfär med sin historia, monument och sevärdheter gör stämningen unik. Gå en promenad, stanna på ett kafé för en kopp kaffe och låt Roms charm omsvepa dig. Runt omkring flockas människor vid såväl kända som okända platser - följ den slagna vägen eller upptäck något nytt - i Rom är allt möjligt.

Rom är fyllt med världsberömda monument. Det är en levande historiebok och du möts ständigt av antika romerska tempel liksom andra sevärdheter från Roms storhetstid. Colosseum syns nästan alltid på fotografier från Rom och det är inte för inte som den ellipsformade amfiteatern får stå som Roms skyltfönster. Colosseum är en mäktig upplevelse och en stor uppvisning i fantastisk arkitektur. Här utkämpades gladiatorspel med såväl vilda djur som människor, en kamp om ära, heder och död. Sätt dig på de gamla åskådarplatserna och föreställ dig hur det kunde se ut. Det är både en intressant och skrämmande upplevelse.

Med Solresor kan du boka flyg och hotell under en weekend eller en kortvecka till den eviga staden och du bestämmer reslängden själv med våra flexibla paketresor. Rom erbjuder inte bara fantastisk arkitektur och kända platser - slå dig ner på en lokal pizzeria, beställ in husets vin och insup den italienska atmosfären. Rom lämnar ingen oberörd.