Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Vädret på Bali

Vädret på Bali

Genomsnittstemperatur på Bali

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

29 29 29 29 29 28 28  28  28 29 29 29
26 26 26 26 26 25 24 24 25 25 26 26
29 29 29 29 29 27 27  27  28 28 29 29

 DAG     NATT     HAV

Alldeles vid ekvatorn ligger den underbara indonesiska ön Bali som blivit ett populärt resmål bland svenska tack vare den fantastiska naturen, stränderna, dykningen och den färgrika kulturen. Dessutom är ön väldigt solsäker och perfekt för dig som vill njuta av sköna havsbad och långa strandpromenader.

Härliga temperaturer över hela året
I Asien präglas vädret av att året är uppdelat i en fuktig period (monsunperioden) och en mer torr period med samma temperaturer över säsongen men med en betydande variation i fuktighet på grund av de olika regnnivåerna. Monsunperioden inträffar mellan december och april och oftast kommer det en eller två korta regnskurar under dagen.
På Bali är den genomsnittliga temperaturen cirka 30 grader under dagen året runt och under kväll och nattetid är temperaturen somrig.
Havstemperaturen är fantastisk året runt och når nästan samma nivå som i luften – det vill säga cirka 29 grader, oavsett årstid, och det finns därför en riktig god chans att du kan njuta och koppla av vid såväl stranden som poolen. Från juni till september är förutsättningarna för dykning och snorkling också optimala, eftersom det inte blåser mycket. Det ger fantastiskt klart vatten!
Under kvällar och nätter är temperaturerna runt 22 grader.
Vädret på Bali är, med sitt läge nästan vid ekvatorn, typiskt subtropiskt med högre luftfuktighet än vad vi är vana vid hemma och temperaturen kan därför känna sig högre än vad den faktiskt är.

Balis sommarväder
Klimatet på Bali är tropiskt och den torraste perioden är under sommarmånaderna. Med Solresor kan du resa till Bali året runt och den bästa tiden att resa till Bali är faktiskt under vår svenska högsommar. Under torrperioden kommer sköna, svalkande vindar och nästan ingen nederbörd alls.

 

 

Dela nuvarande URL via E-mail