Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Bali

Bali

Upptäck den grönskande paradisön Bali, res till familjevänliga Sanur eller trendiga Seminyak. Bali erbjuder något för alla resenärer och passar såväl dig som vill sola, bada och ta lugna promenader längs stranden, som dig som önskar en mer aktiv semester. Balis enorma utbud av upplevelser gör att många besökare återkommer år efter år – hitta din resa till Bali här! Förutom sol och bad erbjuder vi även rundresan Magiska Bali, där du får möjlighet att uppleva fantastiska platser, tempel och kulturcentrumet Ubud.

Magisk natur och fridfull miljö

Böljande risfält, kilometerlånga stränder, vulkaner och vackra kratersjöar är en fröjd för ögat. Dyrkan av naturen och andar är stark och ceremonier, seder och ritualer är något som kännetecknar ön. Här får du ofta uppleva när lokalbefolkningen anordnar vackra offerceremonier. Ön är full av magiskt vackra tempel och det imponerande havstemplet Tanah Lot är ett av öns viktigaste. Bali utmärker sig med sin natursköna miljö och den grönskande naturen skänker stora doser av ett fridfullt tillstånd. Många brukar säga att resa till Bali är mer än att besöka en plats – det är en resa i själen. 

Läs mer om Bali här!

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Bali.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Bali.
Se våra hotell här >

När vill du resa?

Upplev mer av Bali

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här »

Vädret på Bali

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Läs mer här »

Om Indonesien

Upptäck ett land med stor variation och rika kulturskatter!
Läs mer här »

Våra områden på Bali

  • Sanur

    Familjevänligt resmål med härlig sandstrand och vackra korallrev

  • Seminyak

    I Seminyak, en av Balis ”hot spots”, njuter du av havet, lugnet och fashionabla restauranger.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Mer om Bali

Sol, bad och välbefinnande

Yoga, hälsa och välbefinnande förknippas med Bali. Yogakulturen är stor och utbredd med flera retreats, yogakaféer och på många ställen finns specialinriktade butiker som värnar om hälsa och själslig balans. Överallt finns möjligheten att boka yogaklasser eller varför inte göra det spontant vid soluppgången på någon av stränderna? Kuta är Balis mest kända strand och här samlas gärna människor för att bevittna den magiskt vackra solnedgången. Vår semesterort Seminyak sitter ihop med Kuta och skapar tillsammans en milslång strand som inbjuder till sol och bad liksom skönt häng på dem hippa strandkaféerna. Lugna Sanur passar barnfamiljer och par som söker en avkopplande semester. Sanur har den mest barnvänliga stranden med lugnt vatten och mysig atmosfär. 

Solresor på Bali

Med Solresor kan du resa till familjevänliga Sanur eller Balis ”hot spot” Seminyak. På fyrstjärniga Puri Santrian i Sanur kliver du rakt in i en rofylld miljö med flera bekvämligheter. Solresors egen favorit, Tonys Villa, ligger i Seminyak och här bor du i en enrumsvilla omgiven av en tropiskt grönskande trädgård – en riktig semesterdröm. 

Det balinesiska köket

Passa på att njuta av dem lokala smakerna medan du är på semester. I det balinesiska köket används mycket kryddor och den mest kända maträtten som förknippas med ön är Nasi Goreng. Stekt ris med grönsaker och stekt ägg (ibland kyckling eller räkor). Oftast serveras chilin bredvid och du kan därför själv välja hur starkt det ska smaka. Många ”warungs” (matstånd) serverar Nasi campur som enkelt kan översättas som ”dagens rätt med ris” – det erbjuds olika hopkok varje dag med väldigt spännande smaker. Det finns också ett brett utbud av såväl veganska som vegetariska maträtter liksom olika frukter i alla former och färger. 

Aktiv semester

Balis inland kan med fördel upptäckas på cykel. Att cykla runt bland bergsbyar, bevattningskanaler, frodiga terrassodlingar och tempel är en upplevelse utöver det vanliga. Här upplever du det riktiga Bali, endast en kort resa från turistorterna längs kusten. Bali är också känt för sina utmärkta möjligheter till surfing i världsklass. Indiska oceanens perfekta vågor i kombination med det sköna klimatet, lockar surfare från hela världen. Snorkling och dykning är en annan populär aktivitet på ön. Bästa dykplatserba hittar du bland korallreven och skeppsvraken vid Menjangang eller Nusa Penida. 

På upptäcktsfärd

Vill du upptäcka mer av Bali under din semester? Det är prisvärt att boka taxi och det finns möjlighet att ha en och samma under en hel dag. Bali är en relativt liten ö och oavsett var du bor är det enkelt att ta sig runt. Passa på att utforska fler stränder och grottor eller ta dig till den oexploaterade norra sidan. Vi kan varmt rekommendera att göra en dagsvandring i norra sidans inland. På vandringslederna visar Balis natur upp sig från sin bästa sida med tropisk grönska och gömda vattenfall. Här möter du också lokala byar och vackra risfält. Båtutflykter till de närliggande öarna är väldigt populärt och vi slår gärna ett extra slag för Lembongans vackra stränder liksom Nusa Ceningan med den karaktäristiska ”gula bron”. Giliöarna är också ett omtyckt utflyktsmål och här möter du en avslappnad miljö utan biltrafik. 

Rundresa

Följ med Solresor på en magisk rundresa på Bali och upplev vackra risterasser, utsmyckade tempel och bad i varma källor. Rundresan Magiska Bali tar dig till Kuta, via höglandet och ner till kuststräckorna. Bland annat kommer du att få cykla ”The Batur Trail”, möta Balis urinvånare och uppleva det färgstarka kulturlivet i Ubud. Resan avslutas med avkopplande sol och bad vid Sanurs vackra sandstrand.

Välkommen till Bali!