Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Premium Zakynthos Astir Palace - Havssköldpaddor, Olympia och det azurblå havet

3
Kommer snart

Om du gillar kritvita sandstränder, kristallklart vatten samt storslagen och varierad natur så är den grekiska semesterpärlan Zakynthos något för dig! 

På Zakynthos har du de bästa förutsättningarna för att komma ner i varv, koppla av på en handduk i sanden och bara njuta. På Zakynthos finns det dock mycket mer än bara perfekta platser för avkopplande dagar i solen. Gör dig redo för en spännande resa där vi utforskar öns natur och vackra sevärdheter. Vi kommer givetvis att få hälsa på hos öns absoluta ”must-see” – havssköldpaddorna Caretta Caretta. Zakynthos är nämligen en av de platser i Medelhavet som de hotade havssköldpaddorna föredrar allra mest. Havssköldpaddorna har existerat i över 90 miljoner år och kan väga upp till 100 kilo. Det är därmed utan tvivel en av öns största turistattraktion, men också en oförglömlig upplevelse när vi får hälsa på de spektakulära djuren i deras naturliga hemmamiljö.

Den grekiska semesterpärlan gömmer på en mängd andra spännande upplevelser, däribland en av Greklands mest besökta stränder – Navagio Beach. Den populära vackra stranden är känd för skeppsvraket ”The Shipwreck” som ligger placerat mitt på den vita stranden. Skeppet som tillhörde smugglare förliste i en storm år 1989 efter att ha blivit jagat av kustbevakningen. Sedan dess har skeppet varit en populär attraktion och lockar än idag till sig flera besökare.

Zakynthos är en ö som bjuder på lite av allt - här finns de allra finaste sandstränderna, spännande historia och storslagen natur! På vår premiumresa till Zakynthos har vi samlat öns alla höjdpunkter i ett veckoprogram så att du lämnar ön med en mängd olika oförglömliga sinnesintryck. 

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser. Det slutgiltiga dagsprogrammet för resan tar du emot vid din ankomst till Zakynthos. 

Resans höjdpunkter
 • En inbjudande välkomstmiddag med mängder av grekiska specialiteter.
 • Utflykt: Öturen - Det äkta Zakynthos. En spännande heldagsutflykt längs med hela ön, inkl. lunch.
 • Utflykt: Olympia - Besök i det antika Grekland. En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde.
 • Båtutflykt: Kustens pärlor – En avkopplande halvdagsutflykt ute på böljan den blå.
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien

Ankomst till Zakynthos och inkvartering på hotellet.

Dag 2
Välkomstmiddag
Välkomstmiddag

Vi startar en spännande och upplevelserik vecka på Zakynthos genom att besöka en trevlig grekisk restaurang där vi äter en gemensam middag. Här ska vi tillsammans avnjuta de traditionella grekiska maträtterna, medan vi diskuterar de kommande dagarnas äventyr. Vi har sannerligen en spännande vecka som väntar på oss. Välkommen till Zakynthos! 

Dag 3
Ötur - Det äkta Zakynthos – En heldagsutflykt inklusive lunch
Ötur - Det äkta Zakynthos – En heldagsutflykt inklusive lunch

Idag startar vi dagen med att åka upp till den lilla landsbyn Katastari där vi gör ett kort stopp. Här får vi gå lös med våra kameror och fotografera den enastående utsikten över kusten och den gamla saltbyn Alykes där stora saltutvinningsområden kan skådas. Vi fortsätter sedan vår resa i utflyktsbussen och kör vidare genom öns fantastiska landskap ner till hamnen Agios Nikolaos. Här byter vi transportmedel och får vara med om en privat båttur längs med kusten. På böljan den blå seglar vi mellan de höga klippformationerna och vidare till den ökända stranden Navagio Beach. Stranden är en av Greklands vackraste och därav också en av Greklands mest fotograferade stränder. Vi fortsätter vår tur på det azurblå havet och seglar tillbaka in mot land. Väl på fast mark kör vi förbi Anafonitriaklostret och får berättat för oss om den grekiska historien och religionen. Vi äter sedan lunch och laddar våra energidepåer för att därefter få besöka olivoljefabriken Agios Leon och Zakynthos äldsta olivträd. Utflykten avslutas med ett besök vid St. Marvras vackra och charmerande kyrka. 

Dag 4
Zakynthos på egen hand
Zakynthos på egen hand

Idag får du tid till att på egen hand upptäcka Zakynthos eller till att koppla av vid hotellets pool och njuta av solen. För er som vill ut på äventyr finns våra svensktalande reseledare till hjälp för tips och råd

Dag 5
Utflykt till Olympia - Det antika Grekland - En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde
Utflykt till Olympia - Det antika Grekland - En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde

Dagen startar med att vi blir upphämtade på hotellet och kör mot färjan som ska ta oss till fastlandet. Väl i den antika staden Olympia är det som om vi färdats tillbaka flera århundraden i tiden. Här får vi möjlighet att utforska ruinerna som en gång i tiden utgjorde den majestätiska grunden till det vi idag benämner som de Olympiska spelen. Vi besöker även resterna av den grekiska guden Zeus tempel. Templet var ett av de allra största som upprättades under antiken och som inrymde en av forntidens underverk. Vår dagstur fortsätter sedan till det närliggande arkeologiska muséet där alla skatter och reliker från antikens Olympia finns bevarat. Vi avslutar dagen med ett besök i orten Olympia där vi avnjuter en god lunch. Här ges också fritid till att gå runt bland ortens små souvenirbutiker.

Dag 6
Båtutflykt – Kustens pärlor – Halvdagsutflykt
Båtutflykt – Kustens pärlor – Halvdagsutflykt

Idag väntar en härlig och avslappnande halvdagsutflykt! Vi blir upphämtade på hotellet och kör ner till Laganasbukten. Här går vi ombord på båten som ska ta oss ut på det azurblå havet. Vi seglar stilla fram på Medelhavet medan kaptenen håller utkik efter de utrotningshotade havssköldpaddorna Caretta Caretta. Vi seglar vidare ut mot ön Marathonisi. Ön går även under namnet ”sköldpaddeön” på grund av dess form och på grund av att det är sköldpaddornas fristad. Här får vi avnjuta utflyktens första badstopp, där de våghalsiga får möjlighet att hoppa från båten rakt ner i det svalkande havet. Vi seglar sedan vidare till halvön Keri som är utflyktens sista stopp. Här lägger vi ankar vid grottorna som finns gömda bland kustklipporna. För de äventyrslystna ges det möjlighet att simma in i grottorna, medan de som bara vill njuta av solens strålar och den vackra utsikten kan koppla av på båtens bakre däck. Väl tillbaka på vårt hotell har vi eftermiddagen fri till egna aktiviteter.

Dag 7
Zakynthos på egen hand
Zakynthos på egen hand

Idag har vi inget fast program för dagen, utan vi får återigen möjlighet att på egen hand upptäcka den grekiska pärlan Zakynthos. Det finns fortfarande en mängd upplevelser att ta del av på ön för den som önskar. Fråga gärna våra svensktalande reseledare om tips på utflykter. Föredrar du avkoppling kan du alltid spendera dagen på stranden eller vid poolen. 

Dag 8
Hemresa till Skandinavien
Hemresa till Skandinavien

Vi reser hem till Skandinavien efter en härlig och upplevelserik vecka på Zakynthos.
Tack för ditt deltagande och välkommen tillbaka till Zakynthos! 

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser. Det slutgiltiga dagsprogrammet för resan tar du emot vid din ankomst till Zakynthos. 

Priser och avresor

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa Zakynthos tur/retur.
 • Boende på det omtyckta Astir Palace under hela vistelsen på Zakynthos.
 • En inbjudande välkomstmiddag med mängder av grekiska specialiteter.
 • Utflykt: Öturen - Det äkta Zakynthos. En spännande heldagsutflykt längs med hela ön, inkl. lunch.
 • Utflykt: Olympia - Besök i det antika Grekland. En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde.
 • Båtutflykt: Kustens pärlor – En avkopplande halvdagsutflykt ute på böljan den blå.
 • Svensktalande reseledare.

Hotellinformation

 • Pool
 • Strand
 • Tillval All Incl.

Det fyrstjärniga Astir Palace ligger tätt intill den populära och barnvänliga sandstranden i semesterorten Laganas och enbart 800 meter ifrån Laganas centrum. Hotellet har därmed en perfekt belägenhet för de som vill kombinera avkoppling och aktiviteter på semestern. På hotellet finns dessutom ett stort härligt poolområde med mängder av solsängar där du kan koppla av, låta kroppen värmas av solens strålar eller koppla av med en bok mellan svalkande dopp i poolen.

Restaurang
Hotellet serverar en härlig och väl tilltagen buffé till frukost, lunch och middag. Vid måltiderna kan du alltid välja mellan flera lokala och internationella måltider. Maten avnjuts dessutom i en trevlig miljö där du har utsikt både över hotellets pool och det turkosblå och glittrande havet. Astir Palace erbjuder även en poolbar som serverar små enklare måltider under dagen. I poolbaren finns också ett stort urval av svalkande förfriskningar att avnjuta under den grekiska solen.

Vistelsen på Astir Palace är inklusive frukost. Du har möjlighet att uppgradera dig till halvpension eller All inclusive.

Aktiviteter
Om du inte planerar att bara koppla av vid poolen eller stranden under hela din semester på Zakynthos kan du enkelt promenera från hotellet till Laganas centrum. Här är det liv och rörelse både under dagarna samt om kvällarna. På ortens huvudgata finns flera restauranger för alla smaker, inbjudande barer, trevliga små butiker med lokala specialiteter och mycket mer.

Om hotellet
Avstånd till centrum 800 m Laganas
Balkong / Terrass Ja
Kassafack Mot avgift
Kylskåp Ja, mot betalning
Luftkonditionering Mot avgift
Pool Ja
Reception Ja
Restaurang Ja
Snack bar Ja
Telefon i rummet Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Mot avgift

Rumstyp
På Astir Palace bor du i trevligt inredda dubbelrum med tillhörande badrum samt balkong eller terrass. Du kan välja att bo i ett dubbelrum med utsikt mot hotellets härliga trädgård, med delvis havsutsikt eller med direkt havsutsikt. 

Alla rum är utrustade med TV, telefon, kylskåp (mot avgift), safety box (mot avgift), luftkonditionering (mot avgift) och wifi (mot avgift). Max 3 vuxna få bo i rummet. 

Pension
Vistelsen på Astir Palace är inklusive frukost. Du har möjlighet att uppgradera dig till halvpension eller All inclusive. 

Övrigt
Solsängar och parasoller vid hotellets poolområde är mot avgift (ca 3 euro per dag för 2 solsängar och 1 parasoll). Har du bokat All inclusive är solsängar och parasoll vid poolen gratis. Solsängar och parasoll vid stranden är mot avgift (ca 6 euro per dag för 2 solsängar och 1 parasoll). 

Dela nuvarande URL via E-mail