Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Premium Kalabrien

Premium Kalabrien - Smaker av Syditalien - Stromboli

4
Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 9999 kr
10699 kr
Se alla avgångar

Syditalienarna är fenomenala på att kunna njuta av livet och med landets stora palett av lokala delikatesser är det inte svårt att förstå. På vår Premiumresa till Kalabrien sätter vi smak på ”la Dolce Vita” och får vara med om fantastiska upplevelser för alla våra sinnen.

Det äkta Italien upplevs bäst längst ner i söder där fantastiska naturupplevelser, ett härligt klimat och stolta mattraditioner är en naturlig del av den italienska vardagen. Överallt i de Syditalienska städerna kan du tydligt känna den stora passionen för välsmakande mat och dryck. När du strosar omkring bland de smala och slingrande gatorna kan du andas in doften av färska kryddor såsom basilika och timjan samt känna doften av solmogna frukter. Från de familjeägda restaurangerna och från husen kan du höra ljudet av bestick som slamras, glas som klingas i varandra och tallrikar som dukas fram. Du kan se uthängda vita lakan längs med husväggarna varvat med upphängda gamla menyer där du kan beställa antipasti, nyfångad fisk, stenugnsbakad pizza och lokalproducerade viner. På kaféerna möts du av lokalbefolkningen som dricker rykande espresso eller njuter av en hemgjord glass samtidigt som de samtalar om vardagen. Du stöter även på flera små charmiga speceriaffärer fyllda med kalabriska specialiteter som ”peperoncino” - den röda chilin och den söta rödlöken som odlas i Syditalien.

Med sitt strategiska läge vid Medelhavet har regionen Kalabrien varit attraktiv att erövra. Såväl greker, fenicier, romare, turkar och normander har härjat i Syditalien och lämnat tydliga spår efter sig i form av borgar, byggnader, byar och akvedukter, men också när det kommer till det syditalienska köket vilket har gett upphov till en spännande och unik matpalett. Enligt italienarna själva är det till just Kalabrien i Syditalien du ska åka om du vill uppleva det sanna och äkta Italien. Ta därför tillfället i akt och följ med på vår Premiumresa - Smaker av Syditalien.

Tillsammans får vi utforska det kulinariska, historiska och kulturella arvet som finns i Kalabrien. Vi besöker bland annat den vackra kustbyn Tropea där vi strosar omkring i den gamla medeltidsstadens slingrande gator. Vi får även besöka den populära och mysiga strandorten Reggio di Calabria. Vi är också med om en tur till den mytologiska orten Scilla där vi får göra oss bekanta med Homeros kända verk och i Lamezia-området besöker vi ett lokalt agriturismo där vi får lära oss den ädla italienska matlagningskonsten. Tillsammans tar vi oss även till romantiska Pizzo där vi får promenera runt bland de pittoreska och charmerande gatorna för att sedan avnjuta en vinprovning av de lokalt producerade vinerna.

Följ med på en kulinarisk resa där du får smaka, dofta och uppleva det bästa av Kalabrien.

Exempel på vad du upplever under Premium Kalabrien
• Kulinariska smakupplevelser - från ost, vin, korv, olivolja, glass och lokala maträtter som symboliserar södra Italien.
• Pittoreska italienska städer och byar - rundvandring i charmiga Tropea, romantiska Pizzo, mytologiska Scilla och mysiga Reggio di Calabria.
• Vackra naturupplevelser - se de branta klipporna  som dramatisk skapar den italienska kustlinjen och njut av äkta italiensk landsbygd.

Vår svensktalande guide är med på utflykterna. 
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Avresor från
 • Köpenhamn (CPH)
Resans höjdpunkter
 • Stadsrundtur i flera gemytliga pittoreska orter
 • Mängder av kulinariska smak- och doftupplevelser
 • Vinprovning
 • Olivoljeprovning
 • Matlagningskurs i det italienska köket
 • Vackra naturupplevelser
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Dag 1 – Ankomst till Kalabrien
Dag 1 – Ankomst till Kalabrien

Vi flyger från Skandinavien och sätter kurs mot Kalabrien i Syditalien. Vi landar på Lamezia Terme där vi möts av våra svensktalande reseledare. Därefter åker vi i vår transferbuss till hotell Stromboli där vi får checka in, ta det lugnt och spendera resterande del av dagen med att insupa den italienska charmen, miljön och atmosfären.

Dag 2
Dag 2 – Lokala delikatesser i Capo Vaticano och stadsrundtur i Tropea
Dag 2 – Lokala delikatesser i Capo Vaticano och stadsrundtur i Tropea

Efter att ha fått avnjuta en gemensam frukost på hotellet är vi klara till att starta vår dag och resans första utflyktsdag. Vi börjar dagens utflykt med att ta oss till Capo Vaticano för att bekanta oss med regionens delikatesser. Capo Vaticano kännetecknas av de branta klipporna som reser sig över det turkosblå havet. Flera vackra badvikar ligger insprängda mellan de vitgrå granitklipporna och lockar sol- och badtörstiga till stränderna. Här bjuds du på en fantastisk panoramavy över de Eoliska öarna och Sicilien. Efter att vi hänförts över naturens underverk stärker vi oss med smakprov av en typisk ost från regionen. 

Vi fortsätter att prova oss fram i det kalabriska köket och får smaka den berömda ’nduja, en mycket kryddig korv gjord av fläsk med gott om "peperoncino" - Kalabriens heta chili. ’Nduja började tillverkas i en liten stad vid Capo Vaticano och görs fortfarande enligt gammal tradition. Den gör sig bäst på bruschetta, som ingrediens i en välsmakande pastasås eller i lökmoussemarmelad.  Vi intar lunch innan vi beger oss till en stadsrundtur i charmiga Tropea. Här strosar vi runt bland stadens slingrande gator och njuter av de bildsköna synerna som vi ständigt möts av. I trakterna kring Capo Vaticano och Tropea odlas den söta kalabriska rödlöken som också är den största inkomstkällan för regionen. Under vår rundvandring i Tropea kommer vi med stor sannolikhet att se stora knippen hängandes överallt och även känna smaken och doften av rödlök då råvaran används som ingrediens i allt från maträtter till glass.

Dag 3
Dag 3 – Dag på egen hand
Dag 3 – Dag på egen hand

Den här dagen är fri till egna upptäckter och äventyr i Syditalien. Du kan exempelvis passa på att luta dig tillbaka på en solstol vid hotellets inbjudande poolområde, utforska lokalområdet eller leta upp en Kalabriens fantastiska sandstränder och svalka dig med dopp i det kristallklara havet. 

Dag 4
Dag 4 – Stadsrundtur i Reggio di Calabria och upplevelser i mytologiska Scilla
Dag 4 – Stadsrundtur i Reggio di Calabria och upplevelser i mytologiska Scilla

Under den här utflykten beger vi oss nästan allra längst ner på tåspetsen som utgör den italienska stöveln. Kuststaden Reggio di Calabria är Kalabriens största stad och har flera gånger förstörts av jordbävningar och flodvågor. Senast 1908 ödelades stora delar av staden i en jordbävning, men staden lyckades även den här gången resa sig och återhämta sig till en fantastisk stad likt vid tidigare naturkatastrofer. Reggio di Calabria ligger öga mot öga med Messina på Sicilien och de två orterna skiljs enbart åt via sundet. Vi börjar att till fots gå längs den fantastiska promenaden medan vi njuter av den underbara utsikten över Sicilien. Vår promenad fortsätter sedan till den eleganta shoppinggatan Corso Garibaldi och vi stannar till vid den vackra katedralen. 

Vi lämnar därefter Reggio Calabria och följer den vackra kustlinjen ”Costa Viola” där vi gör ett stop i den mytologiska lilla staden Scilla. Namnet kommer inte från blomman utan från det mytologiska havsmonstret Scylla, som nämns i Homeros ”Odyssén”. På en stadsrundtur i staden upplever vi Chianalea-kvarteret som är förtrollande vackert. Här står husen tätt ihop och skapar en idyllisk siluett av italiensk charm. Den fascinerande blandningen av ruiner, välrestaurerade hus samt små inbjudande restauranger skapar en gemytlig och välkomnande atmosfär. Efter vår stadsvandring gör vi ett lunchstopp och får avnjuta en välsmakande lunch samtidig som vi insuper alla vackra vyer. På vår väg tillbaka till Tropea gör vi ett stopp i Limbadi för att bevittna framställningen av olivolja. Givetvis får vi smaka på den äkta italienska jungfruoljan.

Dag 5
Dag 5 – En smakfylld matlagningskurs i det kalabresiska köket
Dag 5 – En smakfylld matlagningskurs i det kalabresiska köket

Ett bra kök är grunden till all lycka - det är italienarnas filosofi och det är även vårt fokus för dagens utflykt som vi får vara med om under resans femte dag. Idag kommer vi att få en inblick i Kalabriens kulinariska mångfald. Kalabrien är rikt på traditioner och genom århundradena har till exempel greker, araber, bysantiner, normander, spanjorer och franska folkslag lämnat sina avtryck här. Influenserna blir särskilt tydliga i den varierande medelhavsmaten.

På en lokal ekologisk gård, så kallad ”agriturismo”, kommer vi att tillbringa dagen. Gården ligger vackert belägen på en kulle nära Lameziaområdet. Vår lokalguide kommer att introducera oss till "Cucina Calabrese" – det kalabriska köket. Vi breddar våra kunskaper om italienarnas syn på vad som utmärker bra råvaror.  Bland annat får vi lära oss om hur bröd tillverkades under antiken och vi får en djupdykning i kryddvärldens olika kombinationer samt att vi lär oss allt om traditionella kalabriska maträtter. Under vår lektion i den lokala kokkonsten får vi dessutom lära oss essensen i de traditionella kalabriska måltiderna och inte minst exakt hur vi går tillväga för att tillaga dem så att vi kan avnjuta Kalabriens goda smakpalett även när vi har återvänt hem till Sverige. 

Dag 6
Dag 6 – Dag på egen hand
Dag 6 – Dag på egen hand

Idag får du möjlighet att uppleva Kalabrien exakt på det sätt som du själv önskar. Koppla av med sol och bad på hotellet och smält alla de intryck som du hittills har fått uppleva eller upptäck mer av natursköna och bildvackra Kalabrien. Våra reseledare är alltid till ditt förfogande och kommer gärna med tips, råd och inspiration om nya smultronställen att utforska. 

Dag 7
Dag 7 – Vinsmakning och besök i fiskebyn Pizzo
Dag 7 – Vinsmakning och besök i fiskebyn Pizzo

Dagens utflykt börjar med ett besök i den idylliska fiskebyn Pizzo som gränsar till det Tyrrenska havet. Vi börjar med att besöka Piedigrotta, som är en liten kyrka i en grotta belägen alldeles vid strandkanten. Kyrkan är vackert utsmyckad med statyer samt fresker med religiösa motiv. Vi fortsätter vår tur genom stadens smala gator, klättrande trappor och dess historiska centrum. Vi avnjuter den italienska charmen i den romantiska gamla stadsdelen innan vi strosar oss fram till slottet Murat som majestätiskt tornar upp sig vid kusten. Här får vi även möjlighet att avnjuta det söta italienska livet – nämligen genom att smaka på stadens berömda chokladglass tartufo som staden Pizzo är väl känd för. Njut av den italienska desserten tillsammans med en rykande espresso eller cappucino medan du insuper atmosfären och betraktar det lokala folklivet. Det är verkligen La dolce Vita!

Under eftermiddagen beger vi oss till en fantastiskt och härlig vinprovning. I de gamla vingårdarna runt Lamezia Terme odlas fortfarande gamla klassiska druvsorter såsom Grecoe och Magliocco. Mellan vackra och åldrade olivträd får du uppleva äkta kalabriska vintraditioner när vi tillsammans får smaka tre olika viner med tillhörande aptitretare. 

Dag 8
8 - Hemresa från Kalabrien
8 - Hemresa från Kalabrien

Vår gemensamma vecka med syditalienska smakfyllda och idylliska upplevelser har nu nått sitt slut och vi får återvända hem från Kalabrien med en mängd olika sinnesintryck. Vi hoppas att du har haft en fantastisk resa i Syditalien och att du får möjlighet att återvända hit igen. 

Priser och avresor

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Allt detta ingår

 • Flygresa tur och retur
 • Boende på hotell Stromboli med halvpension
 • Halvdagsutflykt till Capo Vaticano och Tropea – inkl. smakprover av lokala specialiteter, guidad stadsrundtur och lunch.
 • Heldagsutflykt med matlagningskurs i det kalabriska köket – inkl. smakprover av klassiska och lokala delikatesser samt lunch.
 • Heldagsutflykt till Reggio di Calabria och Scilla – inkl. guidad stadsrundtur, lunch samt introduktion och smakprover av den lokala jungfruoljan.
 • Heldagsutflykt med vinprovning och besök i Pizzo – inkl. entré till Piedigrottakyrkan, kaffestopp och vinprovning av tre olika viner med tillhörande aptitretare.
 • Svensktalande reseledare.

Hotellinformation - Stromboli

 • Barnpool
 • Pool
 • Luftkond.
 • Restaurang

Charmigt inbjudande hotell med fantastisk utsikt
Hotel Stromboli är ett trevligt, gemytligt och inbjudande hotell som ligger vackert beläget i utkanten av Tropea. Hotellet breder ut sig likt en stor grönskande terrass med en prunkande trädgård och svajande palmer. Dess belägenhet på en höjd ger dig en enastående utsikt över det Tyrrenska havet och de Eoliska öarna och med en av de mest eftertraktade badvikarna i området precis nedanför hotellet har du onekligen allt du behöver för en enastående semester på Hotel Stromboli. 

Faciliteter
På Hotel Stromboli finner du ett inbjudande poolområde omgärdat av svajande palmer. Området med dess tillhörande solterrass inbjuder till lata, avkopplande och bekväma dagar. Luta dig tillbaka på en av solstolarna och njut av solens värmande solstrålar samtidigt som du betraktar den fantastiska utsikten ut över det glittrande havet. Föredrar du att ligga i skuggan finns flera parasoller som du kan placera dig under tillsammans med sommarens deckare eller för att ta dig en tupplur. När du behöver svalka dig kan du ta dig ett dopp i hotellets pool. För de mindre resenärerna i ditt resesällskap erbjuds även en barnpool. Om du föredrar att bada i havet kan du enkelt ta dig till stranden nedanför hotellet. Badviken ligger enbart 350 meter från hotellet och nås smidigt via hotellets privata väg. Väl här kan du se fram emot fantastiska dagar. Badviken anses nämligen vara en av de mest eftertraktade vikarna som ansluter Tropea med Capo Vaticano. På stranden finns dessutom solstolar och parasoll tillhörande hotellet som du får nyttja fritt. Om 350 meter känns för långt att gå efter en dag på stranden erbjuder hotellet shuttle service (avgift). 

Restaurang
På Hotel Stromboli finns en restaurang där du avnjuter morgonens frukost samt dina middagar. Frukosten serveras i form av en kontinental frukost medan middagen serveras i form av ett urval rätter från en middagsmeny. Hotellet huserar även med en bar där du kan avnjuta en svalkande läsk eller en välmskande drink efter maten. Det finns även en beachbar som serverar snacks om hungern skulle göra sig påmind under eftermiddagen. 

Aktiviteter
Om du vill aktivera dig erbjuder hotellet flera möjligheter. Du kan exempelvis utmana ditt resesällskap i en tennismacth, pingis eller varför inte träna aerobics tillsammans? För de yngre resenärerna finns två lekplatser som inbjuder till skratt och aktivitet samt en italiensk barnklubb (i perioden slutet av juni till starten av september). Hotellets egna animationsteam arrangerar även olika former av enklare underhållning på italienska både under dag- samt kvällstid. 

Väl på semester i Kalabrien är vår rekommendation att du även passar på att besöka den gamla medeltidsstaden Tropea som ligger cirka sex kilometer bort. Du kan ta dig hit med hotellets shuttle service (avgift) eller genom att ta dig till Santa Domenica tågstation som ligger cirka två kilometer från hotellet. I Tropea kan du strosa runt bland de slingrande pittoreska gatorna, besöka någon av stadens sevärdheter eller slå dig ned på ett café med en svalkande glass eller en rykande espresso. Du kan givetvis också följa med på någon av Solresors spännande utflykter eller hyra en bil under semestern för att upptäcka andra orter och områder i Kalabrien. 

Om hotellet
Antal rum 104
Avstånd till centrum 6 km, Tropea
Avstånd till strand 350 m
Balkong / Terrass Ja
Bar Ja
Beach Towel Mot avgift
Bordtennis Ja
Byggår 1970
Fan i lägenheten / rummet Ja
Hiss Nej
Hårtork Ja
Kassafack Ja
Lekplats Ja
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Parkering Ja
Pool Ja
Poolhanddukar Mot avgift
Reception Ja
Restaurang Ja
Snack bar Ja
Telefon i rummet Ja
Tennis Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
Underhållning Ja
WiFi Gratis vid receptionen
Våningar 2

Rumstyp: 
På Hotel Stromboli bor du i trivsamma dubbelrum comfort med tillhörande badrum samt balkong eller terrass med delvis eller direkt havutsikt. Dubbelrummen är utrustade med luftkonditionering, minibar (avgift), tv, telefon, safetybox samt hårtork. De är möjligt att boka dubbelrum för eget bruk mot förfrågan och avgift. 

Observera:
Luftkonditioneringen har vissa tids- och säsongsbegränsningar.
En del nivåskillnader i området.
Mycket begränsade möjligheter för transport med lokaltrafik & taxi till närliggande orter. 

Dela nuvarande URL via E-mail