Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Premium Azorerna – Ö-hopp i Atlanten

4
Kommer snart

Upplev Azorerna och dess praktfulla öar på vår Premiumresa Ö-hopp i Atlanten. 
Om du vill uppleva en spännande kombination av majestätiska berg, böljande kullar, storslagen flora och fauna samt fascinerande naturscener, så är ögruppen Azorerna perfekt för dig. Här finns mängder av vackra platser att besöka, god mat att avnjuta och pittoreska byar att strosa runt i. Öarna bjuder även in till aktiviteter såsom vandring, klättring och valsafari samt ger möjlighet till att paddla kajak och cykla mountainbike. Här finns allt den aktiva och upptäcktssökande resenären drömmer om.

På vår unika nya Premiumresa till Azorerna kommer vi att få möjlighet att besöka fyra av ö-gruppens totalt nio öar. Tillsammans kommer vi att få besöka huvudön São Miguel med dess charmerande huvudort Ponta Delgada samt tre av de mindre öarna som alla erbjuder sin egen unika historia, spännande sevärdheter och fascinerande naturscener.  

På vår resa utforskar vi bland annat ön Terceria där vi får lära oss om öns historia, besöka de kända lavagrottorna och ta del av öns UNESCO-arv. På ön Pico har vi sedan en dag som fokuserar på de faktorer som ön främst förknippas med – nämligen vin, valar och vulkaner. Tillsammans får vi bland annat besöka vinodlingar, valfångsmuseet samt öns högsta punkt – vulkanen Pico som majestätiskt tornar upp 2351 meter ovanför havsytan. När vi besöker Faial, som är den fjärde ön på vår ö-hopp ute i Atlanten, får vi uppleva Capelinhosvulkanen som hade ett utbrott i hela 13 månader vilket gav upphov till en helt egen ö. Vi passar även på att besöka öns stora och imponerande vulkankrater. På huvudön São Miguel ska vi avslutningsvis få besöka några av Azorernas mest kända sevärdheter och absoluta smultronställen. Vi tar oss till vulkankratern Furnas med dess bubblande och kokande källor, vi besöker den Botaniska Trädgården Terra Nostra, får möjlighet att bada i Ungdomens källa och vi tar oss även till en av Europas sista existerande teplantager.

Låter detta som en resa för dig? Följ då med på en enastående ö-hopp till fantastiska Azorerna där vi tillsammans utforskar fyra av ögruppens spektakulära öar - São Miguel, Faial, Terceria och Pico. Med hjälp av våra eminenta och kunniga skandinavisktalande reseledare får vi vara med om en såväl lärorik som upplevelserik vecka på de vackra öarna ute i Atlanten. På vår ö-hopp har vi inkluderat upplevelser för alla dina sinnen så att du kan återvända hem från Azorerna med oförglömliga semesterminnen. Se fram emot en resa med upplevelser i världsklass! 

Du kan läsa mer om dagsprogrammet för premiumresan nedanför. 

Dagsprogrammet är preliminärt. Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser. Det slutgiltiga dagsprogrammet för resan tar du emot vid din ankomst till Azorerna. 

Resans höjdpunkter
 • Upplev fyra av Azorernas nio öar
 • Heldagsutflykt till fascinerande Furnas på São Miguel
 • Utflykt med spännande ö-rundtur på Terceira
 • Utflykt med fokus på vin, valar och vulkaner på ön Pico
 • Utflykt till ön Faial och den imponerande vulkanen Capelinhos
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Välkommen till Azorerna
Välkommen till Azorerna

Efter en relativt kort flygtur från Skandinavien landar vi på Azorernas huvudö São Miguel. Här välkomnas vi av våra skandinavisktalande reseledare innan vi åker cirka 4 kilometer med vår transferbuss till vårt hotell i hjärtat av Ponta Delgada. 

Dag 2-3
UNESCO-arv, lavagrottor och spännande historier på Terceira
UNESCO-arv, lavagrottor och spännande historier på Terceira

Idag börjar vår Ö-hopp i Atlanten på riktigt när vi beger oss till São Miguels grannö – Terceira. Väl på grannön får vi bo i en av Atlantens äldsta orter nämligen orten Angra som är upprättad på UNESCOS värdarvslista. För den som vill är det möjligt att köpa till en stadsrundtur i Angra (köps direkt på resmålet). På vår ö-tur besöker vi bland annat Monte Brasil där Terceiras storslagna fort finns och där mycket av öns historia har sitt ursprung. Vi får även besöka lavagrottorna Algar do Carvão som är belägna mitt på ön. Det är en unik och fascinerande upplevelse och tillsammans får vi möjlighet att gå ned i den gamla vulkanen.

Väl på Terceira får vi också ta del av en mängd tjurar. Ön är nämligen känd dels för sina tjurar som strosar omkring bland mjölkkorna på de gröna vackra gräsmarkerna, dels för sin tjurfäktning. Tjurfäktningen ska dock inte förväxlas med den spanska tjurfäktningen, då den som föregår på Terceira är av sitt eget slag. På vår rundtur på ön får vi berättat mer för oss om tjurarna och tjurfäktningen. Terceira är även mycket känd för alla sina ostar som vi får möjlighet att smaka och avnjuta. Vi får även vara med om fascinerande och njutbara upplevelser för våra ögon när vi stannar till vid flera av öns populära utkiksplatser bland annat den som ger en storslagen vy över den vackra staden Praia de Victoria. 

Dag 4
Capelinhos – vulkanen på Faial
Capelinhos – vulkanen på Faial

När vi har intagit vår frukost packar vi våra väskor och gör oss redo för att lämna Terceira och fortsätta mot ytterligare en ö – nämligen Faial. Ön Faial och dess hamn Horta är känd bland många världsomseglare. Denna hamn är nämligen den sista utposten som många seglare stannar till vid innan de korsar Atlanten. Vi ska dock inte segla vidare från Horta, utan vi ska gå i land på ön Faial och starta vår halvdagsutflykt där vi får uppleva hela ön.

Tillsammans får vi bland annat uppleva vulkanen Capelinhos som vid sitt stora utbrott 1957 hade ett utbrott som pågick i hela 13 månader vilket gav upphov till ett helt ny ö som blev sammansatt med Faial. Detta område skiljer sig väldigt mycket från resterande delar av ön och visar tydligt och imponerat hur starka och mäktiga naturens krafter är. Väl här besöker vi även vulkanmuseet där vi lär oss mer om vulkanutbrottets olika faser via en film som berättar och visar för oss varför det är en så pass stor vulkanisk aktivitet på och omkring öarna i ögruppen Azorerna.

Den här dagen väntar ännu en speciell upplevelse för oss, nämligen när vi besöker öns centrala mittpunkt – den stora vulkankratern Caldeira. Här får vi en enastående vacker utsikt dels över vulkankratern, dels över de omkringliggande vyerna. Här är det viktigt att du har din kamera med dig och att den är laddad och klar för att ta många fina fotografier. Eftermiddagen får du spendera på egen hand vilket gör det möjligt för dig att se än närmare på de många fascinerande målningarna gjorda av de som stannat till i hamnen Horta vid deras färd över Atlanten. Du kan också välja att avnjuta en god lunch på det populära Cafe Sport.

Dag 5
Pico – vin och vulkaner – heldagsutflykt
Pico – vin och vulkaner – heldagsutflykt

Efter en väl tilltagen frukostbuffé på hotellet packar vi våra väskor och gör oss redo för att åka med färja till ön Pico. Så fort vi kommer i land kan vi glädjas åt att få börja dagens äventyr där vi lägger fokus på de faktorer som har störst inflytande på ön Pico – vinerna, valarna och vulkanerna.

Vi startar utflyktsdagen på Pico med att bli hänförda av öns stora vulkan. Med dess höjd på hela 2351 meter över havet är vulkanen Portugals absoluta högsta punkt. Det är en majestätisk syn som vi får bära med oss under resterande del av vistelsen på Azorerna. Under dagen får vi även besöka valfångsmuseet där vi får berättat för oss om valjägarnas liv som präglades av de mycket hårda och farliga förhållandena. Vi byter ämne och beger oss härefter till en av de kända vingårdarna på ön som omgärdas av mörka fält av lava. Här får vi en inblick i vilka hårda förhållanden som de azoriska vinodlarna lever under.

Efter all lektyr får vi äta lunch i den inbjudande och pittoreska orten São João. Vi bjuds på en spännande lunch med klassiska lokala rätter från det välsmakande azoriska köket. Vi hinner även med att ta oss till de nordliga delarna av ön där det är mer kargt och där det finns nakna områden av lavaformationer och lavaslätter. Här har det tagit flera år för lavan att torka vilket har gett upphov till en säregen miljö. Efter vår utflyktsdag checkar vi sedan in på vårt hotell.

Dag 6
São Miguel och tid på egen hand
São Miguel och tid på egen hand

Idag reser vi tillbaka till huvudön São Miguel och efter ankomst och incheckning på vårt hotell har du dagen fri till vad du längtar efter att göra. Koppla av vid poolområdet på hotellet, strosa omkring i den charmerande huvudorten Ponta Delgada eller besök någon av öns kända sevärdheter på egen hand.

Dag 7
Lagoa das Furnas – heldagsutflykt
Lagoa das Furnas – heldagsutflykt

Vi äter en stor frukost och gör oss redo för en heldagstur på São Miguel. Under denna dag besöker vi öns största vulkankrater Furnas där de bubblande och kokande källorna vid namn Caldeiras vittnar om den vulkaniska aktiviteten i området. Utkikspunkten Pico de Ferro bjuder på en majestätisk utsikt över den stora kratern som inrymmer orten Furnas och dess tillhörande fina sjö. Nere vid sjöns kust tillagas och avsmakas sedan dagen lunch – den traditionella azoriska specialiteten ”Cozido”. Cozido anses vara Azorernas nationalrätt och den tillreds i en gryta direkt i den varma, vulkaniska jorden.

Vi får möjlighet att besöka orten Frunas och väl här får vi inträda i öns allra vackraste park - Den Botaniska Trädgården Terra Nostra parken. I samband med vårt besök här ges det även möjlighet att bada i det 35 gradiga varma och näringsrika vattnet i ungdomens källa.

Under dagen får vi också besöka en av de sista existerande teplantagerna i Europa – Cha Gorreana. Teplantagen härstammar från 1883 och är idag ett av Europas största. Här får vi berättat för oss om teproduktionen och om hur de på plantagen och i fabriken än idag använder sig av de gamla och traditionella maskinerna i deras teproduktion.

Dag 8
Tack och trevlig hemresa
Tack och trevlig hemresa

Efter en vecka med storslagna och oförglömliga sinnesintryck är det dags att ta farväl – och kanske säga på återseende till Azorerna. Vi checkar ut från vårt hotell och vår transfer tar oss tillbaka till flygplatsen för vår flygresa tillbaka till Skandinavien. Vi på Solresor hoppas att du har haft en härlig semester på denna spektakulära ögrupp och att du återvänder med flera fina fotografier och semesterminnen. Vi på Solresor vill säga tack för ditt deltagande och välkommen tillbaka till Azorerna. 

Priser och avresor

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa tur och retur till Azorerna
 • Flygresa mellan de olika öarna enligt program
 • Transport med färja tur och retur till Pico
 • Transport till och från hotellen
 • Boende på São Miguel inkl. frukost
 • Boende på Pico inkl. frukost
 • Boende på Tarceira inkl. frukost
 • Ö-hop enligt program
 • Utflykt till Furnas på ön São Miguel inkl. lunch
 • Ö-rundtur på ön Terceira inkl. lunch
 • Ö-rundtur på ön Pico inkl. lunch
 • Utflykt till ön Faial
 • Skandinavisktalande reseledare

 

 

Hotellinformation

 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Bekvämt boende med närhet till allt i Ponta Delgada!

Hotel São Miguel Park ligger centralt i ett förhållandevis lugnt och vackert område nära till såväl Ponta Delgadas centrum som den mycket fina och moderna gallerian Parque Atlântico. Här bor dupå bekvämt promenadavstånd till stadens varierade utbud av affärer, restauranger, uteserveringar och sevärdheter.

Boendet är utmärkt i ljusa och relativt stora dubbelrum med skrivbord, fåtöljer samt balkong.

Förutsättningarna för hälsa och välbefinnande på hotellet är mycket goda. Här finns stor utomhuspool och solterrass med utsikt över Ponta Delgada. Du finner även ett fitnesscenter med stort välutrustat gym, uppvärmd inomhuspool, bastu, turkiskt bad, jacuzzi och möjlighet till massage. Vidare har hotellet en trevlig barsalong med utsikt över poolområdet och en utmärkt restaurang.

Om hotellet
Antal rum 163
Avstånd till centrum 600 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 600 m
Avstånd till strand 5 km
Bar Ja
Barnpool Nej
Bastu Ja
Byggår 2001
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 3
Fitnesscenter / Gym Ja
Hiss Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Ja
Luftkonditionering Ja
Minibar Nej
Pool Ja
Poolhanddukar Ja
Städning, per vecka 7
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Gratis
Våningar 7

Rumstyper:
Rymliga dubbelrum med balkong, luftkonditionering, telefon, kabel-TV, minibar, skrivbord, fåtöljer samt badrum. Två ordinarie bäddar samt upp till två extrabäddar.

Tillval:
Halvpension, enkelrum.

Dela nuvarande URL via E-mail