Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

VIKTIG INFORMATION

Håll dig uppdaterad kring vad som gäller på ditt resmål här: Trygghet på din resa

Vi vill även rekommendera EU:s nyöppnade sida med information om vilka direktiv som gäller i respektive land. Du hittar sidan här. 


Information kring din resa med anledning av COVID-19 samt UD:s reserekommendationer
Senast uppdaterad 2020-10-08

Från och med den 8 oktober 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien.

UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 21 oktober 2020.

För övriga världen förlängs reseavrådan till och med den 15 november 2020.

Vi på Solresor ser positivt på UD:s beslut om att allt mer lätta på restriktionerna kring den tidigare reseavrådan och att länderna inom EU börjar att samarbeta och samordna allt mer. Vi fortsätter att arbeta för att kunna erbjuda våra resenärer ett brett utbud av hotell och resor. Av högsta prioritet är dock fortsatt att allt ifrån flyg, till hotell och destinationerna i sig lever upp de till de högt ställda krav, restriktioner och direktiv som vi som arrangör, aktuella myndigheter och våra resenärer framhåller. Hos oss på Solresor är din semesterglädje vårt ansvar och vi ser fram emot att återigen kunna erbjuda våra resenärer härliga, trygga och noga utvalda resor.

Vi uppdaterar vår information löpande på solresor.se. Alla resenärer som berörs av de rådande direktiven kontaktas av oss på Solresor – du behöver inte kontakta oss, utan vi kontaktar alla i turordning så fort vi får möjlighet.

Återbetalning av annullerade paketresor fram till 31 augusti
I enlighet med direktiven om reseavrådan från såväl svenska som danska UD så har Solresor ställ in samtliga berörda resor – med start den 14 mars i Sverige respektive 13 mars kl. 16.00 i Danmark. För de resenärer som har fått sin paketresa annullerad på grund av den dåvarande eller aktuella avrådan har den danska staten utställt en garanti via den danska resegarantifonden. Denna garanti innebär att du som resenär antingen kan få dina inbetalade pengar tillbaka eller få en ny resa som genomförs vid en senare tidpunkt. 

Vi kan härmed informera om att den danska Resegarantifonden har låtit meddela att alla återbetalningar till de gäster som hade en planerad resa i perioden 13/3 - 31/5 nu har genomförts. Resegarantifonden har den 22/9 påbörjat med arbetet för utbetalningarna till de resenärer som fick en inställd resa i perioden 1/6-31/8. Det är dock ett omfattande arbete som noga måste följa direktiven utfärdade av den danska regeringen, vilket innebär att arbetet tar tid och alla samltiga återbetalningar beräknas vara klara inom 4-6 veckor.

Vi beklagar dröjsmålet med att få dina inbetalade pengar tillbaka och ber om ursäkt för de olägenheter som eventuellt medföljer

Nedan finner du en länk till Resegarantifondens information kring situationen.

Danska Resegarantifonden är den förrättning som sköter återbetalningen av din annullerade paketresa.  Det betyder att återbetalningen kan komma att ske i danska kronor. Växelkursen styrs av din bank så därför kan det förekomma en mindre kursdifferens, det hoppas vi att du har förståelse för. 

Resor inom Europa efter 21 oktober  2020
Från och med den 8 oktober 2020 hävs avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien. UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike. För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 21 oktober 2020.

Har du en bokad resa till något av de länder där avrådan har hävts kan du förvänta dig att din resa kommer att arrangeras som planerat. Detta är dock förutsatt att vi som arrangör kan genomföra resan i enlighet med UD:s nya direktiv och de riktlinjer samt regelverk som både vi och våra samarbetspartners förhåller oss till. Har du en bokad resa efter den 21 oktober till något av de länder där avrådan ännu inte hävts kan du också förvänta dig att din resa kommer att arrangeras. Vår förhoppning att nya direktiv ska börja gälla och att avrådan hävs från ytterligare länder. Skulle UD dock förändra eller förlänga en reseavrådan som därmed berör just din resa kommer vi att kontakta dig.  

Kan jag avboka min resa?
I enlighet med UD:s nya direktiv planerar vi för att inbokade resor som inte berörs av den gällande reseavrådan ska genomföras som planerat - förutsatt att ingen annan information tillkommer från UD. Detta innebär att ordinarie av- och ombokningsregler gäller. Du kan läsa mer om de aktuella reglerna längre ner på sidan. Om situationen skulle förändras och UD går ut med nya direktiv och din resa blir berörd kommer vi på Solresor att kontakta dig.

Kan jag ändra min resa?
Ja! Enligt Solresors ordinarie ombokningsregler kan du boka om din resa till ett annat resmål eller till ett annat datum längre fram i tiden förutsatt att det är mer än 60 dagar innan din avresa. Ombokning sker mot en kostnad på 500 kr per person och gäller endast charterresor ej reguljära paketresor. Du kan läsa mer om våra av- och ombokningsregler längre ner på sidan.

Resor utanför Europa – förlängd reseavrådan till och med 15 november
UD har valt att förlänga sin reseavrådan till och med den 15 november 2020 för resor utanför Europa. Detta innebär att alla Solresors berörda resor kommer att ställas in och du som berörd resenär kommer att kontaktas för mer information. Vi kommer att kontakta alla berörda resenärer i turordning – du behöver därmed inte kontakta oss. Vi tackar för ditt tålamod.

Kan jag boka en resa längre fram i tiden och känna mig trygg?
Ja – du kan boka en resa längre fram i tiden och känna dig helt trygg med det. Om UD skulle uppdatera sina direktiv och avråda från resor till just ditt aktuella resmål får du möjlighet att boka om eller avboka din planerade resa.

Är det säkert att resa?
Vi på Solresors gör ingen sådan form av bedömning. Vi förlitar oss på våra myndigheter och de rekommendationer, råd och utlåtanden som de ger. Som resenär uppmanar vi dig att läsa på om det resmål du ska besöka för att få information om vilka sjukdomar som finns där och vad du kan göra för att minska risken för att bli smittad. Användbara länkar finns nedanför. Som arrangör gör vi dock vårt yttersta för att du som resenär ska känna dig trygg och säker när du resor med Solresor – din semesterglädje är vårt ansvar.


Användbara länkar

Utrikesdepartementet

Folkhälsomyndigheten

Av- och ombokningsregler

Resegarantifonden

Trygghet på din resa

Re-open EU

Solresor är en del av den nordiska koncernen TravelCo Nordic som omfattas av den danska resegarantifonden.

 

 

 

UD och reserekommendationer

På Utrikesdepartementets, UD:s, hemsida finns information om visum samt annan nyttig information inför en utlandsresa. Här kan man också läsa UD:s reserekommendationer som Solresor alltid följer.

Här finns information om vad ambassader och konsulat kan hjälpa dig med samt UD:s reseinformation.

Dela nuvarande URL via E-mail