Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

VIKTIG INFORMATION

Information om Corona och reseavrådan


Senast uppdaterad 2020-06-23 kl. 11.00

Svenska UD har den 17 juni uppdaterat reserekommendationerna för sommaren. Det innebär att tidigare reseavrådan fram till den 15 juli gäller. Dock undantas 10 länder inom EU dit resor blir tillåtna från och med den 30 juni. Dessa länder är: Grekland, Kroatien, Spanien, Italien, Portugal, Slovenien, Frankrike, Island, Belgien, Schweiz och Luxemburg. För övriga världen förlängs reseavrådan ut ur Sverige till och med 31 augusti. Det danska utrikesdepartementet uppdaterade reserekommendationerna ut ur Danmark den 18 juni och fastslog då att de upphäver reseavrådan till största delen av Europa från och med den 27 juni. För övriga världen förlängs reseavrådan ut ur Danmark till och med 31 augusti.

Vi på Solresor ser positivt på såväl svenska som danska UD:s beslut om att lätta på den aktuella reseavrådan och att länderna inom EU börjar att samarbeta och samordna allt mer. Vi vet att det råder en stor efterfrågan på resor bland våra resenärer och i och med de nya direktiven är vi i full gång med att se över vårt sommarprogram. Vi gör allt i vår makt för att kunna erbjuda ett brett utbud av resor. Av högsta prioritet är dock att allt ifrån flyg, till hotell och destinationerna i sig lever upp de till de högt ställda krav, restriktioner och direktiv som vi som arrangör, aktuella myndigheter och våra resenärer framhåller. Hos oss på Solresor är din semesterglädje vårt ansvar och vi ser fram emot att sakta men säkert kunna erbjuda våra resenärer ett härligt, tryggt och noga utvalt sommarprogram.

Vi uppdaterar vår information löpande på solresor.se. Alla resenärer som berörs av de rådande direktiven kontaktas av oss på Solresor – du behöver inte kontakta oss, utan vi kontaktar alla i turordning så fort vi får möjlighet.

Återbetalning av annullerade paketresor fram till 15 juli 2020
I enlighet med svenska och danska UD:s reseavrådan har Solresor ställt in samtliga resor under perioden 14 mars – 15 juli (med start den 13 mars kl. 16.00 gällande resor från Köpenhamn). För de resenärer som har fått sin paketresa annullerad på grund av avrådan har den danska staten utställt en garanti via den danska resegarantifonden. Denna garanti innebär att du som resenär antingen kan få dina inbetalade pengar tillbaka eller få en ny resa som genomförs vid en senare tidpunkt.

Effekterna av den rådande pandemin har dock haft och har fortsatt en extremt stor påverkan på människor, samhällen och även på resebranschen. Hela vår bransch – liksom många andra branscher i samhället är fortsatt under stor press och vi gör allt i vår makt för att ta hand om alla resenärer som har fått sina resor påverkade av pandemin. Vi får många frågor om när alla berörda resenärer kommer att kontaktas och när återbetalningarna till berörda resenärer kommer att genomföras. Vi kan härmed informera om att vi har varit i kontakt med alla berörda gäster som har avresa under ovan nämnda period. Vi gör nu vårt yttersta för att hantera alla återbetalningar skyndsamt och i tur och ordning. Under rådande, exceptionella omständigheter tar det dock betydligt längre tid då vi fortsatt har stora volymer av inställda, förkortade och avbokade resor att hantera. Vi tackar på förhand för din förståelse och för ditt tålamod. Nedan finner du en länk till Resegarantifondens information kring situationen.

Resor inom Europa efter 15 juli 2020
Svenska UD har den 17 juni uppdaterat reserekommendationerna för sommaren. Det innebär att tidigare reseavrådan fram till den 15 juli gäller. Dock undantas 10 länder inom EU dit resor blir tillåtna från och med den 30 juni. Dessa länder är: Grekland, Kroatien, Spanien, Italien, Portugal, Slovenien, Frankrike, Island, Belgien, Schweiz och Luxemburg. För övriga världen förlängs reseavrådan till och med 31 augusti. För resor ut ur Danmark kvarstår direktiven från det danska utrikesdepartementet där det avråds från alla icke nödvändiga resor till hela världen fram till den 31 augusti 2020.

Har du en bokad resa efter den 15 juli kan du förvänta dig att din resa kommer att arrangeras som planerat. Detta är dock förutsatt att vi som arrangör kan genomföra resan i enlighet med UD:s nya direktiv och de riktlinjer samt regelverk som både vi och våra samarbetspartners förhåller oss till. Vi ser i dagsläget över vårt sommarprogram för att kunna erbjuda våra resenärer ett tryggt och noga utvalt sortiment av hotell och destinationer.

Kan jag avboka min resa?
I enlighet med UD:s nya direktiv planerar vi för att inbokade resor efter den 15 juli inom Europa ska genomföras som planerat - förutsatt att ingen annan information tillkommer från UD. Detta innebär att ordinarie av- och ombokningsregler gäller. Du kan läsa mer om de aktuella reglerna längre ner på sidan. Om situationen skulle förändras och UD går ut med nya direktiv och din resa blir berörd kommer vi på Solresor att kontakta dig.

Kan jag ändra min resa?
Ja! Enligt Solresors ordinarie ombokningsregler kan du boka om din resa till ett annat resmål eller till ett annat datum längre fram i tiden förutsatt att det är mer än 60 dagar innan din avresa. Ombokning sker mot en kostnad på 500 kr per person och gäller endast charterresor ej reguljära paketresor. Du kan läsa mer om våra av- och ombokningsregler längre ner på sidan.

Resor utanför Europa – förlängd reseavrådan till och med 31 augusti
UD har valt att förlänga sin reseavrådan till och med den 31 augusti 2020 för resor utanför Europa. Detta innebär att alla Solresors berörda resor kommer att ställas in och du som berörd resenär kommer att kontaktas för mer information. Vi kommer att kontakta alla berörda resenärer i turordning – du behöver därmed inte kontakta oss. Vi tackar för ditt tålamod.

Kan jag boka en resa längre fram i tiden och känna mig trygg?
Ja – du kan boka en resa längre fram i tiden och känna dig helt trygg med det. Om UD skulle uppdatera sina direktiv och avråda från resor efter den 15 juli till just ditt aktuella resmål får du möjlighet att boka om eller avboka din planerade resa.

Är det säkert att resa?
Vi på Solresors gör ingen sådan form av bedömning. Vi förlitar oss på våra myndigheter och de rekommendationer, råd och utlåtanden som de ger. Som resenär uppmanar vi dig att läsa på om det resmål du ska besöka för att få information om vilka sjukdomar som finns där och vad du kan göra för att minska risken för att bli smittad. Användbara länkar finns nedanför. Som arrangör gör vi dock vårt yttersta för att du som resenär ska känna dig trygg och säker när du resor med Solresor – din semesterglädje är vårt ansvar.


Användbara länkar

Utrikesdepartementet

Folkhälsomyndigheten

Av- och ombokningsregler

Resegarantifonden

Trygghet på din resa

Solresor är en del av den nordiska koncernen TravelCo Nordic som omfattas av den danska resegarantifonden.

 

 

 

UD och reserekommendationer

På Utrikesdepartementets, UD:s, hemsida finns information om visum samt annan nyttig information inför en utlandsresa. Här kan man också läsa UD:s reserekommendationer som Solresor alltid följer.

Här finns information om vad ambassader och konsulat kan hjälpa dig med samt UD:s reseinformation.

Dela nuvarande URL via E-mail