Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Costa del Sol/Malaga

Costa del Sol är ett välkänt och klassiskt semesterparadis för både sol- och badälskaren som golfspelaren. Kusten kallas ofta Costa del Golf och Solresor erbjuder en rad möjligheter för den spelsugne – från Costa Tropical, öster om Malaga, ner till Estepona söder om Malaga.

När du reser till Costa del Sol med Solresor kan du spela på många kända golfbanor och bo antingen med golfbanan i nära anslutning till hotellet som på La Cala, Playa Granada Club Hotel och Atalaya Park, eller på flera hotell i Fuengirola där du spelar på Mijas och Chaparral. Som ett tredje alternativ finns möjligheten att du själv väljer ett antal banor som du vill spela på.

Spanska solkusten är ett perfekt resmål för dig som vill kombinera din golfsemester med fler upplevelser. Att ta sig runt är väldigt smidigt, kollektivtrafiken fungerar bra liksom att hyra bil och det finns flera spännande utflykter som väntar runt hörnet. Ta en tur till Granada och besök Alhambra, möt brittisk kultur i Gibraltar eller Hemingways favorit – Ronda. Oavsett om du väljer att ägna din semester åt enbart golf eller om du kombinerar med utflykter är Costa del Sol ett oslagbart bra resmål med sin stora variation!

• Förbokade starttider
• Golfpaketen kan bokas fram till 10 dagar före avresa. Med reservation för slutförsäljning.

Golfbanor

El Chaparral GC

El Chaparral GC är en skogs- och parkbana. Delar av banan är helt omgiven av tallskog vilket är ovanligt på Costa del Sol - detta ger banan en alldeles egen charm. Denna bana är utmanande då den är riktigt kuperad och snäv på sina ställen. För de flesta golfspelare är detta en trevlig bana med många intressanta slag. Greenerna är stora och oftast mycket snabba, vilket gör inspelen runt green till en trevlig utmaning. 

Läs mer på El Chaparral GC

El Paraiso GC

Golfbanan är en medelsvår, inbjudande parkbana som ligger i en dal, vackert inramad av berg och med fina vyer över kusten. El Paraiso har riklig vegetation, två välplacerade sjöar, bäckar och en hel del bunkrar. Raka utslag är nyckeln till en låg score här. Klubben har en välkomnande atmosfär som uppskattas av både medlemmar och gäster.

Läs mer på El Paraiso GC

Finca Cortesin GC

Finca Cortesin är en exklusiv golfanläggning där det har spelats flera stora tävlingar. Det är en njutning att spela här och man kommer närmast att tänka på Bro Hof vid en svensk jämförelse. Skötseln på denna bana är utmärkt och med en hög servicenivå samt trevlig personal blir du väl mottagen. De som har riktigt lågt handikapp kan testa sin spelstyrka från bakre tee, där banan mäter hela 7 000 meter!

Läs mer på Finca Cortesin GC

Lauro GC

Lauro GC är en naturskön bana som är relativt ny och för att ge den ytterligare karaktär har mängder av träd planterats de senaste åren. Detta ger bra referenser och ramar in hålen. Med de vackra bergen i bakgrunden och fina vattenhinder på banan så får du en härlig golfupplevelse här.

Läs mer på Lauro GC

Marbella GC

Marbella Golf and Country Club drog nytta av den andalusiska bergssidan när de ritade upp banan, något som skapar en utmanande men rolig bana att spela på. Du hittar en hel del upphöjda utslagsplatser som kräver precisa utslag och golfbanan har böljande fairways mellan klungor av olivträd. Vattenhindren och ruffen på banan bidrar till helhetsupplevelsen. 

Läs mer på Marbella GC

Mijas GC (Los Lagos)

Mijas Los Lagos var den första av två banor som byggdes på Mijas. Den är med sina 6 404 meter den längsta av dem och är döpt efter sina sju vattenhinder. Fairways är generellt breda och inbjudande och greenerna är stora men väl skyddade av bunkrar. Bandesignen skapar en trevlig upplevelse för den med lite högre handikapp, men biter även ifrån för låghandikappare.

Läs mer på Mijas GC

Mijas GC (Los Oivos)

Här är det färre vattenhinder än på systerbanan men du hittar betydligt fler träd som är strategiskt utplacerade. Hålen är relativt rimliga i längd och erbjuder istället tuffa och relativt små greener. Banskötseln ligger normalt på en hög nivå och ger dig en härlig golfupplevelse. Flera tees är upphöjda och ger dig en fin överblick. 

Läs mer på Mijas GC

Los Naranjos GC

Svenskfavoriten nummer ett på Costa del Sol. En lång svensk tradition med både ägare och personal som genom åren haft svensk anknytning bidrar till en familjär atmosfär. Här möts du av en fin bandesign och hög nivå på banans kvalitet. Den är relativt lång och bjuder på många möjligheter att sträcka ut med drivern. Avslutningen är magnifik, med inspel mot det vackra klubbhuset.

Läs mer på Los Naranjos GC

Santa Clara GC

Njut av en av Marbellas mest exklusiva golfbanor. På fina fairways ligger bollen i det närmaste peggad och klar. Mycket bra skötsel på banan och en tekniskt intressant design bidrar till en fin golfupplevelse. Hål 13, 14 och 15 är något av en "Amen corner", tar du dig igenom här utan att tappa slag så brukar scoren bli bra. Klubbhuset är magnifikt och erbjuder en härlig avslutning på en golfupplevelse av högsta klass.

Läs mer på Santa Clara GC

San Roque (Old course)

San Roques gamla bana öppnade 1990 och designades av David Tomas. Tillsammans med systerbanan utgör San Roque ett av de starkaste koncepten på hela Costa del Sol. Mycket bra träningsmöjligheter för den som vill vässa formen. De första nio hålen karaktäriseras av ekskog och de sista nio av en hel del vattenhinder. Servicen är av högsta klass liksom hela anläggningen. Här får du också en spektakulär utsikt över bergen.

Läs mer på San Roque 

San Roque (New course)

San Roques nya golfbana öppnades 2004. Den här banan är preparerad med ett stort antal rejäla bunkrar med marmorkross. Vackra korkekar kantar fairways och skapar fina rum på varje hål. Detta har säkert bidragit till att denna bana varit värd för Spanska öppna och PGA kvalificeringsskola 2006. Glöm inte att testa Seve's tee på fjärde hålet.

Läs mer på San Roque 

Dela nuvarande URL via E-mail