logo
  • Alla resmål
  • Familj
    Paradis för två
    Exklusivt
    Vattenparadis
    Nattliv
    Gruppresor
    Club Solresor
  • Mallorca - Solen och havets ö
    Kreta - Greklands mest älskade ö
    Turkiet - Prisvärd solsemester
    Utvald All Inclusive - Familjesemester till bra pris!
  • Sista minuten
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Delbetala räntefritt
    Ladda ner vår app
    Om Solresor
    Presentkort
    Nyhetsbrev
    Grupper
    Reklamation
  • Min resa
  • favourite

Smaker av Portugal

8 dagar

fr.

18 975:-

    Dagsprogram
    Avgångar
    Hotell

Nyhet Smaker av Portugal, 8 dagar - Välsmakande rätter och världsberömda viner

Upplev Portugals rika kulinariska arv genom en oförglömlig smakresa som tar oss från Albufeiras soliga stränder till Lissabons livliga kvarter och vidare till de historiska städerna Évora och Porto, kända för sina unika rätter och drycker. Tillsammans utforskar vi pittoreska apelsinodlingar och imponerande medeltida slott, samtidigt som vi deltar i traditionella matlagningskurser där vi lär oss att skapa autentiska portugisiska rätter – salta som söta. Under resan får vi även en djupare förståelse för landets berömda viner och hur de samspelar med den lokala gastronomin. En smakfull och minnesvärd resa väntar!
Dag 1Hemorten – Albufeira
Vi anländer till Faros flygplats och tar transferbussen till det första hotellet, Hotel Vila Galé Cerro Alagoa eller Hotel Vila Gale Lagos. Middagen intas på egen hand, kanske på någon av den lilla kuststadens populära fiskrestauranger. 
Vi anländer till Faros flygplats och tar transferbussen till det första hotellet, Hotel Vila Galé Cerro Alagoa eller Hotel Vila Gale Lagos. Middagen intas på egen hand, kanske på någon av den lilla kuststadens populära fiskrestauranger. 
Dag 2Albufeira – Albernoa
Efter frukost på hotellet inleder vi dagen med att utforska en av Algarves berömda apelsinodlingar, där vi – om tiden tillåter – även får plocka egna apelsiner och smaka på färsk apelsinjuice samt apelsingodis tillverkat av de saftiga frukterna. Vi fortsätter sedan till den historiska staden Silves, känd för sitt välbevarade medeltida slott med sin unika färg. I Silves får vi fri tid för lunch innan vi åker upp i bergen till byn Monchique. Här besöker vi ett traditionellt destilleri där den kända likören Medronho produceras. Resan fortsätter sedan norrut till vårt lantliga hotell, Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lilla byn Albernoa. Efter incheckning får vi en guidad tur i hotellets olivlund och lär oss hur olivpressen fungerar, följt av en provsmakning av lokalt producerad olivolja. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellets restaurang. 
Efter frukost på hotellet inleder vi dagen med att utforska en av Algarves berömda apelsinodlingar, där vi – om tiden tillåter – även får plocka egna apelsiner och smaka på färsk apelsinjuice samt apelsingodis tillverkat av de saftiga frukterna. Vi fortsätter sedan till den historiska staden Silves, känd för sitt välbevarade medeltida slott med sin unika färg. I Silves får vi fri tid för lunch innan vi åker upp i bergen till byn Monchique. Här besöker vi ett traditionellt destilleri där den kända likören Medronho produceras. Resan fortsätter sedan norrut till vårt lantliga hotell, Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lilla byn Albernoa. Efter incheckning får vi en guidad tur i hotellets olivlund och lär oss hur olivpressen fungerar, följt av en provsmakning av lokalt producerad olivolja. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellets restaurang. 
Dag 3Beja – Évora – Lissabon
Idag står ett besök i Unesco-världsarvsstaden Évora på programmet. Efter frukost åker vi från hotellet mot den historiska staden, som har varit bebodd sedan romartiden. Här besöker vi det berömda benkapellet och den medeltida katedralen. Förutom sina historiska skatter är Évora även känd för sitt unika kök, med inslag från Alentejo-regionens lokalproducerade läckerheter. Tillsammans avnjuter vi en trerätterslunch med typiska rätter för regionen. Vi fortsätter sedan till Lissabon och checkar in på vårt nya hotell Hotel Holiday Inn Lisbon-Continental eller Hotel Turim Alameda, där vi kommer att bo i två nätter. Bland stadens rika restaurangutbud finns flera utmärkta alternativ för kvällens middag som vi intar på egen hand. 
Idag står ett besök i Unesco-världsarvsstaden Évora på programmet. Efter frukost åker vi från hotellet mot den historiska staden, som har varit bebodd sedan romartiden. Här besöker vi det berömda benkapellet och den medeltida katedralen. Förutom sina historiska skatter är Évora även känd för sitt unika kök, med inslag från Alentejo-regionens lokalproducerade läckerheter. Tillsammans avnjuter vi en trerätterslunch med typiska rätter för regionen. Vi fortsätter sedan till Lissabon och checkar in på vårt nya hotell Hotel Holiday Inn Lisbon-Continental eller Hotel Turim Alameda, där vi kommer att bo i två nätter. Bland stadens rika restaurangutbud finns flera utmärkta alternativ för kvällens middag som vi intar på egen hand. 
Dag 4Lissabon
Efter frukost har man möjligheten att på en tillvalsutflykt upptäcka hemligheterna bakom den portugisiska gastronomin under en matlagningskurs. Tillsammans med en kock besöker vi en typisk portugisisk marknad för att välja vilka färska ingredienser vi ska använda till vår gemensamma matlagningskurs – och kommande lunch. Efter att ha valt ingredienserna beger vi oss till köket där vi lagar en komplett portugisisk måltid tillsammans. På avresan  4/9 och 3/10 är marknaden stängd, då ingår endast matlagningskurs och lunch. Pris från 1 145:-

När vi har avnjutit den egenlagade lunchen möts vi alla upp, och tar gemensamt en promenad i de pittoreska stadsdelarna Baixa och Chiado. Under promenaden lär vi oss mer om stadens historia och får möjlighet att köpa på den lokala delikatessen Pastel de Nata i en av de många butiker vi passerar. När vi senare återvänder till hotellet har vi tid för middag på egen hand. 
Efter frukost har man möjligheten att på en tillvalsutflykt upptäcka hemligheterna bakom den portugisiska gastronomin under en matlagningskurs. Tillsammans med en kock besöker vi en typisk portugisisk marknad för att välja vilka färska ingredienser vi ska använda till vår gemensamma matlagningskurs – och kommande lunch. Efter att ha valt ingredienserna beger vi oss till köket där vi lagar en komplett portugisisk måltid tillsammans. På avresan  4/9 och 3/10 är marknaden stängd, då ingår endast matlagningskurs och lunch. Pris från 1 145:-

När vi har avnjutit den egenlagade lunchen möts vi alla upp, och tar gemensamt en promenad i de pittoreska stadsdelarna Baixa och Chiado. Under promenaden lär vi oss mer om stadens historia och får möjlighet att köpa på den lokala delikatessen Pastel de Nata i en av de många butiker vi passerar. När vi senare återvänder till hotellet har vi tid för middag på egen hand. 
Dag 5Lissabon – Fátima
Frukost på hotellet innan vi checkar ut och reser norrut till Óbidos, en idyllisk medeltida stad omgiven av sina välbevarade slottsmurar. Här finns flera bokhandlar att utforska, där en är belägen i ett slott och en i en gammal kyrka. Vi kan rekommendera att man provar den traditionella körsbärslikören Ginjinha, som serveras i en chokladkopp. Vi fortsätter till Nazaré, som en gång var en typisk fiskeby men idag är känd för sin surfkultur längs Atlanten. Efter en gemensam trerätterslunch i Nazaré åker vi vidare inåt landet till Alcobaça. Här besöker vi det imponerande Unesco-världsarvet Cistercianska klostret. I närheten av klostret finns en butik som heter Alcoa med en provsmakningsupplevelse av unika bakverk som är ett måste att testa. Provsmaka gärna sötsaker och bakverk på denna plats. Vi avslutar dagen i Fátima, Portugals mest betydelsefulla pilgrimsort för landets katoliker. Vi checkar in på vårt hotell, Hotel Regina eller Hotel Genesis, och njuter av en middag på egen hand i denna heliga stad.
Frukost på hotellet innan vi checkar ut och reser norrut till Óbidos, en idyllisk medeltida stad omgiven av sina välbevarade slottsmurar. Här finns flera bokhandlar att utforska, där en är belägen i ett slott och en i en gammal kyrka. Vi kan rekommendera att man provar den traditionella körsbärslikören Ginjinha, som serveras i en chokladkopp. Vi fortsätter till Nazaré, som en gång var en typisk fiskeby men idag är känd för sin surfkultur längs Atlanten. Efter en gemensam trerätterslunch i Nazaré åker vi vidare inåt landet till Alcobaça. Här besöker vi det imponerande Unesco-världsarvet Cistercianska klostret. I närheten av klostret finns en butik som heter Alcoa med en provsmakningsupplevelse av unika bakverk som är ett måste att testa. Provsmaka gärna sötsaker och bakverk på denna plats. Vi avslutar dagen i Fátima, Portugals mest betydelsefulla pilgrimsort för landets katoliker. Vi checkar in på vårt hotell, Hotel Regina eller Hotel Genesis, och njuter av en middag på egen hand i denna heliga stad.
Dag 6Fátima – Aveiro – Guimarães
På morgonen, efter frukost, åker vi från Fátima till Aveiro, staden som kallas "Portugals Venedig" på grund av sina kanaler. Här får vi prova den lokala sötsaken Ovos Moles och dessutom göra dem själva under en kortare matlagningskurs. Därefter har vi fri tid för lunch innan vi besöker stadens berömda saltpannor. Under en guidad tur av en saltarbetare får vi lära oss mer om dessa geologiska verk och hur salt har brutits här i flera hundra år. Sedan medeltiden har salt härifrån dessutom sålts till nordiska länder, bland annat Sverige. Vi fortsätter sedan till vårt hotell, Hotel Eurostars Santa Luzia  i Guimarães, som kallas "Portugals vagga" eftersom landets första kung föddes här. I denna historiska stad intar vi middagen på egen hand på någon av stadens välsmakande restauranger. 
På morgonen, efter frukost, åker vi från Fátima till Aveiro, staden som kallas "Portugals Venedig" på grund av sina kanaler. Här får vi prova den lokala sötsaken Ovos Moles och dessutom göra dem själva under en kortare matlagningskurs. Därefter har vi fri tid för lunch innan vi besöker stadens berömda saltpannor. Under en guidad tur av en saltarbetare får vi lära oss mer om dessa geologiska verk och hur salt har brutits här i flera hundra år. Sedan medeltiden har salt härifrån dessutom sålts till nordiska länder, bland annat Sverige. Vi fortsätter sedan till vårt hotell, Hotel Eurostars Santa Luzia  i Guimarães, som kallas "Portugals vagga" eftersom landets första kung föddes här. I denna historiska stad intar vi middagen på egen hand på någon av stadens välsmakande restauranger. 
Dag 7 Guimarães – Porto – Guimarães
Vi äter frukost på hotellet och reser sedan västerut till Porto, landets näst största stad, känd för sina portviner. Efter en kort promenad i det anrika Ribeira-kvarteret, längs de smala kullerstensgatorna kantade av mindre barer och större historiska byggnader, gör vi en båttur på den vackra Douro-floden. Vi besöker sedan en av stadens många portvinskällare för att smaka på det berömda portvinet innan vi avnjuter en sista trerätters lunch tillsammans. Efter lunchen återvänder vi till Guimarães för att besöka en gammal "quinta" (en typ av portugisisk vingård), som har varit i samma familjs ägo i århundraden. Här får vi prova Vinho Verde (grönt vin) tillsammans med lokalproducerade ostar och tapas. Tillbaka på hotellet i Guimarães äter vi en sista gemensam middag tillsammans för denna resa.
Vi äter frukost på hotellet och reser sedan västerut till Porto, landets näst största stad, känd för sina portviner. Efter en kort promenad i det anrika Ribeira-kvarteret, längs de smala kullerstensgatorna kantade av mindre barer och större historiska byggnader, gör vi en båttur på den vackra Douro-floden. Vi besöker sedan en av stadens många portvinskällare för att smaka på det berömda portvinet innan vi avnjuter en sista trerätters lunch tillsammans. Efter lunchen återvänder vi till Guimarães för att besöka en gammal "quinta" (en typ av portugisisk vingård), som har varit i samma familjs ägo i århundraden. Här får vi prova Vinho Verde (grönt vin) tillsammans med lokalproducerade ostar och tapas. Tillbaka på hotellet i Guimarães äter vi en sista gemensam middag tillsammans för denna resa.
Dag 8Guimarães – Hemorten
Efter frukost på hotellet kliver vi ombord vår transferbuss som tar oss till flygplatsen för hemresa.
SOLRESOR
  • Om Solresor
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Ladda ner vår app
Information
  • Nyhetsbrev
  • Grupper
  • Reklamation
  • Lediga tjänster
  • Lista över alla våra hotell
Få erbjudanden till din inkorg

Solresor

Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg

077-551 00 00
kundsupport@solresor.se