Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta om Teneriffa

Fakta om Teneriffa

Läge:
Den största av de sju öarna i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. På 28:e breddgraden dryga 30 mil ifrån den nordafrikanska västkusten. Yta ca 2.050 km2.

Transfer:
Från flygplatsen på södra Teneriffa, tar det ca 30 minuter till första hotellstopp i Los Cristianos, Playa de las Américas och Playa Fañabé. Till Playa Paraíso och Callao Salvaje tar det ca 45 min till första hotellstopp. Till Puerto de la Cruz på norra Teneriffa tar det ca 1 tim och 15 minuter till första hotellstopp. Till Los Gigantes tar det ca 50 minuter. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning:
Ca 675.000 bofasta invånare.

Tid:
Sverige -1 timme.

Stränder och bad:
Flera fina anlagda sandstränder i Los Cristianos och Playa de las Américas. Bra stränder med lavasand i Puerto de la Cruz och i Los Gigantes..

Restauranger:
Ett i det närmaste obegränsat utbud av restauranger där såväl lokala specialiteter som ett internationellt kök ifrån hela världen finns väl representerat. Gott om terrasserveringar för njutningsfulla måltider utomhus i solen eller i det ljumma kvällsklimatet.

Nöjesliv:
Rikt och varierat nöjesliv med stort utbud av terrasserveringar, barer och dansställen framförallt i turistorterna Los Cristianos och Playa de las Américas. Lugnare atmosfär och begränsat nattliv i Los Gigantes.

Sport:
Golf (totalt 8 banor på ön), tennis, squash, ridning, dykning, snorkling, segling, diverse typer av vattensporter mm.

Kommunikationer:
Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan orterna på ön. Färja och flygbåt från Los Cristianos till grannön La Gomera. Taxi är förhållandevis billigt.

Elektricitet:
I Spanien används 220 volt och ingen adapter behövs.

Hyrbil:
Hyrbil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din Solguide.

Reseledarservice:
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med skandinavisktalande resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand utan reseledarservice.

På flera av våra resmål erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter till Teneriffa möts du av skandinavisktalande reseledare från Bravo Tours/Sun Tours på flygplatsen. De ger dig information och kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa finns den kontaktinformation du behöver på din biljett.

 

     

Dela nuvarande URL via E-mail