Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Utflykter på La Palma

Utflykter på La Palma

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck La Palma tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

Praktisk information om våra utflykter »

Vandring - Nationalparken La Caldera de Taburiente

La Caldera de Taburiente är en av världens största vulkankratrar. Den ligger mitt på ön och omges av höga bergstoppar. Några av de högsta väggarna stupar nästan 1000 meter ner i kratern. Här finns vattenfall, klyftor, frodig natur och vilda blommor.

Kratern har en diameter på ca 9 km och en omkrets på ca 27 km. Här är nästan alltid vindstilla och ofta varmt när solen skiner från klar himmel. Vi vandrar längs klyftan Barranco de Las Angustias Gorge och under vägen passerar vi vackra vattenfall och små naturliga vattendrag med kristallklart vatten!

Observera:
Utflykten går oftast på torsdagar och söndagar.
Medelsvår vandring, ca 16 km/7 timmar. Höjdskillnad +100 m/-850 m.
Heldagsutflykt exkl. lunch
Utflykten bokas på plats.
Åldersgräns 6 år.


Pris:
Vuxen ca 49 Euro. 
Barn ca 25 Euro.

Norra La Palma

Upplev La Palmas uråldriga och grönskande skogar som helt täcker öns nordöstra hörn! Resan går längs slingrande bergsvägar mot ostkusten och skogsområdet Los Tilos, där du kliver av för en promenad genom den väldoftande lagerskogen. Därefter fortsätter du till byn Barlovento, där det serveras lunch på lokal restaurang. Under eftermiddagen får du besöka en romfabrik.

Observera:
Heldagsutflykt inkl. lunch.
Utflykten bokas på plats.

Pris:
Ca 54 Euro. 

Roque de los Muchachos

Vägen till öns högsta topp, Roque de los Muchachos, går längs kurviga bergsvägar med flera utsiktsstopp för titta ut över Atlanten och La Palmas dramatiska landskap. Du besöker bondens marknad och blir serverad lunch i Garafia på öns nordvästra hörn. Dagens "höjdpunkt" blir klättringen upp till Roque de los Muchachos 2 426 m ö h, där du får en njutbar paus för att beundra den milsvida utsikten.

Observera:
Heldagsutflykt inkl. lunch.
Utflykten bokas på plats.

Pris:
Ca 54 Euro. 


Stjärnskådning

Stjärnskådning 

La Palma är känd för sin klara stjärnhimmel. Strax efter solnedgången beger du dig till museet "Centro de Visitantes" vid vulkanen San Antonio. Kvällen inleds med provsmakning av det lokala vinet från Bodegas Teneguía som serveras med tapas. Därefter går du ut för att beskåda den klara stjärnhimmeln under ledning av kunniga hobbyastronomer. Arrangemanget erbjuds vid klart väder.

Kvällsarrangemang som varar ca 3 timmar.

Utflykten ingår endast i Premium La Palma och kan inte bokas separat.

Valar och delfiner

Valar och delfiner

Vi erbjuder två olika möjligheter att ge sig ut och spana efter valar och delfiner på La Palma. En längre tur på cirka fyra timmar och en kortare på cirka 2,5 timme. Under den längre båtturen kan du luta dig tillbaka och njuta av solens värmande strålar, samtidigt som du kan få syn på både valar, delfiner, flygfisk och havsköldpaddor. 

Den kortare båtutflykten går mot La Palmas norra kust. Längs vägen upptäcker du de fantastiska grottorna, varav en av dem kallas för Cueva Bonita. Båten har ett stort glasgolv där du tydligt kan se det vackra djurlivet under båten. Vid fint väder går det att bada både i havet och i grottorna. I slutet av turen spanas det efter valar och delfiner. 

Information
• Halvdag.
• Lättare lunch ingår på båda utflykterna.
• Bokas på resmålet.
• Prisuppgifter fås på resmålet.


Vandring - lava, vin och paella

Vandring - lava, vin och paella

Denna vandring kombinerar några av de bästa delarna av La Palma. På södra delen av ön, i byn Fuencaliente, hittar du vulkanen San Antonio som även är vår startpunkt på denna tur. Den vackra vandringsleden tar dig genom vulkanlandskap bestående av stora stenar och lavasand. I byn Puntalarga bjuds det på lokalt vin och en av öns bästa paella gjord på kött. Skulle värmen bli för påtaglig har du möjlighet att ta ett svalkande dopp i det blå, så det kan vara en god idé att ta med badkläder.

Observera:
Utflykten går oftast på tisdagar.
Enkel vandring, ca 6 km/4 timmar inklusive lunchstopp. Höjdskillnad +10 m/-650 m.
Heldagsutflykt inkl. lokalt vin och paella. 
Utflykten bokas på plats. Åldersgräns 6 år.

Pris:
Vuxen: ca 49 Euro. 
Barn: ca 25 Euro.

Vandring upp till högsta bergstoppen

Vandring upp till högsta bergstoppen

Från den centralt belägna bergstoppen Pico de la Cruz, 2 351 m ö h, börjar vandringen upp till La Palmas allra högsta topp, Roque de los Muchachos. Längs vägen får du se de branta klippväggarna som stupar 1000 m rakt ner mot erosionskratern La Caldera de Taburiente. Efter den sista branta stigningen upp till toppen, kan du njuta av den milsvida utsikten över hela ön och den omgivande oceanen.

Observera:
Utflykten går oftast på onsdagar och lördagar.
Medelsvår vandring, ca 6 km/3,5 timmar. Höjdskillnad +150 m/-300 m.
Heldagsutflykt exkl. lunch. 
Utflykten bokas på plats, pris ca 395 kr. Åldersgräns 6 år.

Pris:
Vuxen: ca 44 Euro. 
Barn: ca 22 Euro.


Vandring - Vandring - La Palmas förtrollande urskog

En oförglömlig vandringstur genom La Palmas täta och vackra urskog. Första stoppet gör vi vid utkiksplatsen La Somada Alta som ligger ca 900 mter ovanför havet. Härifrån kan vi njuta av den gröna nordkusten där den lokala befolkningen bor i små bergsbyar. Steg för steg rör vi oss mot centrum av den förtrollande skogen och tusentals gröna plantor och växter omger oss. Området skiftar till slut karaktär och vi avslutar i byn San Bartolo.

Medelsvår vandring, ca 12 km/5 timmar.
Höjdskillnad +450/-950 m

Pris
Vuxenpris ca. 460 kr per person
Barnpris ca. 230 kr per person
Minimumålder för vandringen är 6 år

Preliminär dag: Måndag

Vandring - Vulkanerna San Antonio och Tenguia

Precis i utkanten av orten Fuencaliente ligger den grandiosa vulkanen San Antonio. Vulkanen är cirka 3000 år gammal och väl härifrån får vi en spektakulär utsikt över hela den västra delen av La Palma. Det är just vid denna vulkan som vår vandringstur tar sin utgångspunkt inför det att vi vandrar genom det torra vulkanlandskapet där den mörka svarta sanden står i stark kontrakt mot utsikten över det blåa havet. Vi fortsätter vår vandring till Tenguivulkanen som hade sitt senaste utbrott 1971. Utsikten är enastående även här, men lukten är dessvärre inte lika tillfredsställande då det fortsatt doftar väldigt mycket svavel från vulkanen. Vår färd går sedan vidare mot Fuencalientes kända fyrtorn på öns sydligaste spets där vi avslutar dagens vandringstur. 

Medelsvår vandring, ca. 6 km/3,5 timme. 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +20/-700 m

Pris:
Vuxna, ca. 50 Euro
Barn under 12 år, ca. 25 Euro.


Observera:
Minimumålder för att boka utflykten är 6 år.
Utflykten arrangeras tillsammans med reseledare från vårt danska systerbolag Bravo Tours. 

Vandring – Som ur en saga

Följ med på en vandring tillbaka i tiden! Under turen kommer du uppleva hur öns öden blir märkbar. Vandringen startar från Las Tricias, på nordvästra sidan av La Palma. Landskapet beskrivs som ett förlorat paradis och i de idylliska omgivningarna möter du en blandning av gamla gårdar, tusenåriga drakträd och vackra mandelträd. Vandringen är cirka 6 km lång, tar cirka 3 timmar att vandra och passar alla, oavsett erfarenhet. Häng med på en härlig vandring genom La Palmas gömda delar!

Information
• Halvdag.
• Bokas på resmålet.
• Prisuppgifter fås på resmålet.
• Denna tur erbjuds med svensktalande reseledare.

Startpaket - La Palma

Är du också trött av behöva ge dig ut och handla så fort du har ankommit till ditt resmål? Nu har vi på Solresor gjort det lätt för dig! Genom att köpa vårt startpaket så har du det mesta av det du kan tänkas behöva när du kommer till ditt resmål. När du checkar in på ditt hotellrum kommer nedanstående nämligen finnas tillgängligt och du kan börja semestern i lugn och ro. Paketet kan beställas hos en av våra resekonsulenter på tlf. 0775 - 51 00 00 eller när du beställer resan på vår hemsida. Pris 420 SEK. 
Observera - Paketet endast kan beställas för boende på Centrocancajos Lägenheter och Lago Azul Lägenheter. 


Startpaketet innehåller som regel: 
• Färskt bröd
• Spanskt pålägg
• Serranoskinka 
• Ost 
• Lokala oliver
• Färsk frukt
• 4 st lokala öl 
• 4 st läsk
• 1 1/2 flaska vatten 
• Juice 
• Choklad
• 1 flaska rödvin

Dela nuvarande URL via E-mail