Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Cykelresor på La Palma

Cykelresor på La Palma

La Palma är en oexploaterad skatt när det gäller cykling.
Ön, som i folkmun kallas ”La isla bonita” på grund av sin skönhet, bjuder på många kontraster och naturupplevelser. Är du mountainbike-fantast är La Palma verkligen något för dig. La Palma är en grönskande kittel av vulkankratrar, skog, regnskogar och här finns även en av Europas längsta downhill (19 kilometer) för mountainbike. Utbudet av leder och cykelvänliga hotell ligger framför allt i den nordöstra delen av ön. I den trevliga semesterorten Los Cancajos ligger lägenhetshotellet Las Olas som har cykeluthyrning samt verkstad. Lägenhetshotellet har ett utmärkt läge för dig som vill ha en aktiv semester. Många väljer att cykla i det vackra natur- och friluftsområdet Refugio El Pilar som du når från Las Olas.

Vill du utforska leder mer på egen hand rekommenderar vi boende på Sol La Palma, på den södra sidan, som också har cykeluthyrning. Det finns även trevliga leder att följa och här, på den sydvästra sidan av ön, är cyklingen tuffare.

Leder

Här har vi tagit fram några förslag på leder som är uppskattade på La Palma. Många av rutterna innehåller bergsvägar och det är framför allt mountainbike som rekommenderas. Cykelkartor finns hos cykeluthyrarna.

La Cumbre – 19 kilometer
Starta ditt cykeläventyr på La Palma på det bästa sättet! Den här rutten plockar fram upptäckaren i dig medan du sicksackar dig fram genom den förtrollande Laurelskogen. Turen tar dig vidare genom Toscabergens pinjeträd. Ett helt magiskt sätt att uppleva La Palma!

Coladas de San Juan – 20 kilometer
Gillar du utmaningar är den här rutten verkligen något för dig! Turen börjar i det vackra natur- och friluftsområdet Refugio El Pilar och fortsätter uppåt på slingriga vägar till olika utsiktsplatser. Förbered dig på många stigningar med spektakulära naturupplevelser som belöning!

Praktisk information

Du kan välja mellan att ta med din egen cykel på resan eller hyra på plats. Vid bokningstillfället väljer du specialbagage och du måste kontakta Solresor om du vill ta med cykeln på vår transferbuss (till en kostnad på ca 7€ per väg). Det kan variera mellan olika flygbolag men de brukar godta cykeln om:

  • Cykeln är förpackad i lämplig väska eller låda
  • Däcken tömts på luft
  • Pedalerna är avtagna eller vända inåt
  • Styret är vänt parallellt med ramen
  • Högst 25 kg


Det går även utmärkt att hyra cykel på La Palma. Flera hotell erbjuder cykeluthyrning och vi rekommenderar boende på lägenhetshotellet Las Olas som har väldigt bra förutsättningar för cykel. Läs mer här om uthyrningen som finns på plats:


Vill du läsa mer om cykling och andra aktiviteter på nordöstra La Palma, klicka här

På sydvästra sidan av La Palma rekommenderar vi Sol La Palma och cirka en kilometer från hotellet ligger cykeluthyraren Atlantic Cycling. Läs mer här! (sidan är på tyska)

Är du intresserad av att cykla i grupp? Kontakta vår gruppavdelning för mer information.


Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail