Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Roquetas de Mar

Resor med charter till Roquetas de Mar - En vacker semesterort i Spanien med fyra långsträckta stränder som sammanbinds av en vacker strandpromenad. Här ligger de flesta hotellen direkt vid havet och avståndet mellan pool och havsbad blir därför aldrig långt.

Solsäkert klimat med vackert väder

Roquetas de Mar ligger mitt på Costa de Almería, ca 2,5 mil söder om provinshuvudsstaden Alméria, där även flygplatsen är belägen. Området åtnjuter ett mycket solsäkert klimat, långsträckta och breda stränder och har flera högklassiga hotell med havsnära läge. Badsäsongen börjar redan i slutet av april och varar långt in i oktober.

Äldre centrum och lång strandpromenad

Roquetas de Mar består av två delar som angränsar till varandra. I norr ligger den äldre centrumkärnan som känns mycket genuin och spansk. Här finns också en småbåtshamn som är välbesökt under sommarmånaderna och ett stort, modernt shoppingcenter. Från Roquetas hamn sträcker sig strandpromenaden norrut mot grannorten Aguadulce, och söderut mot hotellområdet och golfbanan i ortens södra delar.

Hotell på ”playan” med all inclusive

Nästan alla Solresors hotell i Roquetas de Mar ligger i direkt anslutning till strandpromenaden. Från hotellområdet har du oftast bara några tiotal meter ner till den breda stranden. På många hotell ingår all inclusive eller erbjuder hotellen möjligheten att tilläggsboka det, vilket gör semestern extra prisvärd och bekymmersfri! 

Shopping och tapasbarer i Almería

Om du skulle tröttna på att slappa vid poolen, kan du enkelt ta lokalbussen in till centrum av provinshuvudstaden Almería för lite shopping. Här kommer du nära vardagslivet i en medelstor spansk stad. Det är en njutning att strosa längs gågatorna som kantas av små butiker och tapasbarer. Är du sugen på sightseeing skall du göra ett besök i den gamla moriska borgen Alcazaba.

Sevärdheter i Granada och Mini-Hollywood

Granada, med den vackra moriska borgen Alhambra, ligger på behändigt utflyktsavstånd från Roquetas de Mar. En dagsutflykt till Granada utgör ett välkommet avbrott efter några dagars solbadande. Ett annat populärt utflyktsmål är ökenområdet norr om Almería, där Sergio Leone västernfilmer spelats in. Flera av dem med Clint Eastwood i huvudrollen. Idag finns här tre olika nöjesparker med vilda västerntema. Se hela Solresors utflyktsprogram här.

Spela golf i Roquetas de Mar

I Roquetas de Mar södra delar ligger en 18-håls golfbana, vilket gör orten perfekt för dig som söker en golfresa. Några av Solresor hotell, bl.a. Hotel Playa Capricho och lägenheterna Arena Center, ligger dessutom på gångavstånd till banan. I området runt Almería finns ytterligare två bra banor som nås på 30-45 minuters bilresa.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail