Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Lissabon

Res till charmiga och anrika Lissabon – den näst äldsta staden i Europa och Portugals huvudstad, vars historiska centrum är byggt på sju pittoreska bergssluttningar. Lägg till ett härligt medelhavsklimat med en sommarsäsong på hela sex månader och de varmaste vintrarna i Europa, så har du ett du ett drömresmål att se fram emot.

Lissabons rika historia avspeglas tydligt i den vackra romanska och gotiska palatsarkitekturen samt i vägnätet av vindlande kullerstensgator. När du promenerar genom staden upplever du den medeltida atmosfären i majestätiska kyrkor, och det kulturella arvet vittnar om djärvheten hos en av de mäktigaste städerna i Europa under 1400- och 1500-talen.

Enkelt att upptäcka Lissabon
Sightseeing i Lissabon är en barnlek, tack vare en utmärkt kollektivtrafik med både tunnelbana och bergbana/spårvagn. Du kan numera även cykla i vissa delar av staden - trots att det är en ganska backig stad har den blivit alltmer cykelvänlig. Att cykla mitt i centrum rekommenderas dock inte, men du kan lasta cykeln på tunnelbanan om du vill ta dig lite längre. Två cyklar per vagn är tillåtet.

Ett trevligt utflyktsmål i Lissabon är parken Tapada das Necessidades där det är mysigt att ta en picknick med utsikt över staden. I Lissabon finns även ett fint saltvattenakvarium och slottet Castelo de São Jorge – bägge väl värda ett besök.

Om du tycker om historiska byggnader är ett besök till stadsdelen Belem ett måste. Där hittar du monument från 1500-talet, bland annat Jeronimoklostret och Belemtornet som var utgångspunkt för flera av Vasco da Gamas upptäcktsfärder.

Lissabons nöjen och sköna bad 
När du reser till Lissabon finns det mer än vackra vyer och anrika byggnader att upptäcka. Prova några av alla kulinariska läckerheter, upplev den livliga kulturen och stora konstscenen samt njut av solen och värmen vid fina stränder i de populära badorterna Estoril och Cascais.

Lissabon har också flera fina museer – exempelvis Lisboa Story Center, konstmuseet Calouste Gulbenkian samt Sjöfartsmuseet. Även nattlivet är fantastiskt, med en festlig stämning som är ständigt närvarande – exempelvis i centrala och något bohemiska området Bairro Alto samt i trendiga Docas.

Upplev traditionell sång, mat och dryck på resan
En portugisisk stolthet är den traditionella folkmusikstilen fado. I området Alfama kan du besöka en så kallad fado-bar och lyssna till den traditionella och berömda sången, i Lissabon ofta framförd av en solosångare. Fado kan beskrivas lite som en klagosång och härstammar bland annat från landets sjömanssånger.

Exempel på traditionella portugisiska rätter är Bacalhau à Brás som består av strimlad saltad torsk, blandat med lök, potatis och äggröra samt Caldo Verde – en grön soppa gjord på potatis, grönkål och skivad portugisisk korv – perfekt tillsammans med en bit focaccia. Här finns också en speciell kaka, Pasteis de Belem, som serveras på ett café med samma namn. Receptet är hemligstämplat, vilket gör att folk från hela Europa vallfärdar hit.

Exempel på traditionell dryck är portvin – Portugals signum – och självaste Portvinsinstitutet ligger i centrala Lissabon. Ginja är i sin tur en populär portugisisk speciallikör, gjord med ginjabär (surkörsbär) och Vinho verde, ett lätt mousserande vin, är ett tredje exempel som är särskilt populärt sommartid.

Historiska Sintra på UNESCO:s världsarvslista
När du reser till Lissabon har du vackra staden Sintra bara cirka tre mil bort - ett mycket populärt utflyktsmål, som en gång beskrevs av poeten Lord Byron som den kanske mest förtjusande staden i Europa. Sintra har anor från 1100-talet, ligger på ett 300 meter högt berg med samma namn och är också en av de allra första städer att upptas på UNESCO:s världsarvslista.

Hotell i Lissabon
Ta en titt på våra trevliga hotell i Lissabon city och boka din resa redan idag!


Bilder och video

Bli inspirerad av bilder och video från Lissabon.
Se bilder och video här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hoteller i Lissabon.
Se våra hotell här >

Hitta din resa till Lissabon

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

  • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
  • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
  • Utvalda hotell med bra läge
  • Ett incheckat bagage ingår i priset
  • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 2
  • 9

Våra områden i Lissabon

Lissabonskustens finaste strand och härlig atmosfär
Kombinera strand med stora upplevelser!

Hotell Lissabon

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Upplev Lissabon

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information?
Läs mer här.

Vädret i Lissabon

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar är det per dag?
Hitta allt om Lissabons väder här