Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vila Franca do Campo

Res med charter till Vila Franca do Campo och upplev Azorernas  bästa stränder. Här bor du intill Atlantens klarblå vatten och kan njuta av en lugn tillvaro. Ge dig ut på valskådning från piren, besök den lilla ön Ilhéu och fascineras av de böljande kullarna. Vila Franca do Campo är utmärkt för dig som vill kombinera stränder med São Miguels naturupplevelser under sommarmånaderna. Solresor har ett stort utbud av både utflykter och upplevelser, även för dig som spelar golf. Upptäck Azorernas sol- och badparadis idag!

São Miguels bästa stränder

Vill du kombinera din vistelse på Azorerna med sol och bad ska du bege dig till Vila Franca do Campo – de bästa stränderna hittar du nämligen här! Reser du mellan maj och september kan temperaturen i Atlanten överstiga 20 grader och stränderna vid Vila Franco do Campo inbjuder till härliga dopp i havet. Våra hotell ligger i lugna omgivningar med Atlanten som granne. En populär utflykt från Vila do Campo är att ta båten, som avgår under sommarmånaderna, till den lilla ön Ilhéu. Ön är en vacker liten grönskande oas med en lagun och strand. Många kommer hit för att få uppleva naturen, bada och snorkla.

Läs mer här!

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Azorerna innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Spela golf på Azorerna

Kombinera din golfresa med oförglömliga naturupplevelser på Azorerna.
Läs mer här »

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Vila Franca do Campo

Solresor i Vila Franca do Campo

Vill du njuta av ett fantastiskt havsläge ska bo på det familjeägda mellanklasshotellet Vinha d´Areia Beach Hotel. När du semestrar under sommarmånaderna kan du njuta av strandlivet och kanske boka någon båtutflykt till ön Ilhéu. Hotellet erbjuder både ett strandläge samt närhet till byns centrum. Ett av våra bästa hotell, som dessutom ligger vid en av São Miguels vackraste stränder, är Pestana Bahía Praia Nature Beach & Resort. Här bor du i utkanten av Vila Franca do Campo och kan njuta av service i förstaklass liksom utmärkta faciliteter. Dessutom stannar lokalbussen precis utanför hotellet, ett enkelt och smidigt sätt att både ta sig in till byn liksom till Ponta Delgada.


Vila Franca do Campo – en gång huvudstad

Den mindre byn har cirka 4000 bofasta invånare och här finns ett stort utbud av bra restauranger och kaféer. En populär aktivitet på Azorerna är att ge sig ut på valskådning och från piren i byn avgår flera båtar. Vila Franco do Campo var Azorernas huvudstad fram till 1522 då en jordbävning förstörde nästan hela byn. En del byggnader återuppbyggdes, till exempel den vackra och iögonfallande kyrkan i centrala byn. Runt omkring finns flera kyrkor med fantastisk arkitektur. Missa inte Nossa Senhora da Paz, en kyrka belägen på en kulle utformad med en ovanlig trappa.


Upplev Azorerna

När du bor i Vila Franca do Campo har du inte långt till São Miguels vackraste naturupplevelser. På cirka 30 minuters bilfärd når du Furnas och Terra Nostraparken. Här kan du vandra i vulkankratrar, bada i heta källor och låta dig hänföras av den frodiga grönskan. Solresor har flera alternativ beroende på hur du vill lägga upp din resa. Det bästa sättet att upptäcka Azorerna är att hyra bil. Även om du bor vid två av öns största sevärdheter finns det mycket mer att upptäcka. Visste du att Europas enda teplantage finns på Azorerna? Boka någon av Solresors utflykter, upptäck huvudstaden Ponta Delgada eller bara njut av Atlantens närhet i Vila Franca do Campo.


Spela golf på Azorerna

Varför inte kombinera en vistelse på Azorerna med golf? En bilfärd på 25 minuter tar dig till Furnas golfbana. Det jämna subtropiska klimatet ger ett perfekt golfväder året om och grönare banor än på São Miguel är svåra att finna. Furnas GC erbjuder spel på vulkanisk mark med den tropiska grönskan runtomkring och en av fördelarna med golf på Azorerna är att det är glest på banan – med andra ord kan du spela i din egen takt.

Välkommen till Vila Franca do Campo!


 

Dela nuvarande URL via E-mail