Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Ribeira Grande

Ribeira Grande är den näst största staden på Azorernas huvudö São Miguel som trots sin storlek har bibehållit sin autentiska och traditionella charm och karaktär. Ribeira Grande är en stad som passar utmärkt för dig som längtar efter en härlig semester på Azorerna med varma temperaturer och mycket solsken. Ribeira Grande är nämligen den stad på ön São Miguel som är berikad med flest soltimmar.

Stränderna i Ribeira Grande
I Ribeira Grande finns några av São Miguels absolut bästa stränder. En strand som är omåttligt populär bland såväl lokalinvånarna som turisterna är Paria de Santa Bárbara. Stranden karaktäriseras av sin kolsvarta sand som sammetslent smeker dina barfota fötter när du strosar omkring på den. Väl på Praia de Santa Bárbara kan du ta ett härligt och uppfriskande dopp i det vackra havet, koppla av på stranden eller avnjuta en liten bit mat på något av de små caféerna som går att hitta. Om du kommer hit med bil finns det dessutom gott om parkeringsplatser. 

Lagoa do Fogo
I närheten av Ribeira Grande ligger en av Azorernas största naturupplevelser – sjön Lagoa do Fogo – mer känd som Eldsjön. Lagoa do Fogo är 3 kilometer lång och 2.5 kilometer bred vilket gör den till en av de största sjöarna på Azorerna. Naturen omkring Lagoa do Fogo är enastående och fascinerar alla besökare med dess grandiosa och samtidigt sublima prakt. Väl vid sjön kan du med enkelhet spendera flera timmar genom att titta på naturen, utforska området, ta er till de varma svavelkällorna som vittnar om Azorernas vulkaniska krafter eller genom att besöka sjöns lilla badstrand där du kan doppa tårna i det vackra klarblåa vattnet.

Ponta Delgada
Sao Miguels huvudort Ponta Delgada ligger enbart 20 minuter från Ribeira Grande. Dagligen trafikerar de lokala bussarna sträckan mellan de två städerna vilket gör det enkelt för dig att besöka öns huvudort. Inne i Ponta Delgada finner du stadens mysiga och livliga marina som är fylld av en mängd olika båtar. Här kan du spendera flera timmar sittandes på ett café eller en bar samtidigt som du njuter av båttrafiken och den härliga atmosfären. I Ponta Delgada finns dessutom flera välsmakande restauranger, små butiker, kulturella och historia sevärdheter samt flera vackra parker som alla vittnar om öns fantastiska natur och blomsterprakt.

Uthyrning av hyrbil
På Sao Miguel finns oändligt mycket att se, göra och uppleva. Vi rekommenderar dig därför att hyra en bil när du besöker ön. Det är ett enkelt och behagligt sätt för dig att ta dig runt på och samtidigt ta del av öns alla guldkorn.

Transfer
Busstransfer från flygplatsen till det första hotellstoppet i Ribeira Grande tar cirka 25 minuter.

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Azorerna innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Spela golf på Azorerna

Kombinera din golfresa med oförglömliga naturupplevelser på Azorerna.
Läs mer här »

Billiga resor till Azorerna

Just nu får du extra boka tidigt-rabatt på utvalda hotell!
Läs mer här »

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Solresor på Azorerna

Solresor på Azorerna

På Azorerna erbjuder Solresor hotell i flera av öns större orter. Välj mellan att bo i huvudorten Ponta Delgada, den solsäkra orten Riberia Grande eller i de frodiga och tropiska omgivningarna i Furnas. Oavsett vad du väljer att bo kommer du att få uppleva en enastående semester på Azorernas huvudö São Miguel. Här får du den ultimata möjligheten att kombinera sol, bad och avkoppling med mängder av upplevelser för alla dina sinnen. Förbered din på en oförglömlig semester tillsammans med Solresor på Azorerna! 

Vandring- och specialresor

Utbudet av naturupplevelser på São Miguel är både stort och varierande. På flera av våra skräddarsydda specialresor använder vi huvudorten Ponta Delgada som utgångspunkt. Det är en perfekt bas att återvända till efter dagar fyllda av storslagna äventyr i naturen. Vill du upptäcka São Miguel till fots rekommenderar vi vår vandringsresa som tar dig till öns vackraste platser. Gillar du äventyr har vi både äventyrspaket och vår specialresa där du får simma med delfiner. Föredrar du ett lugnare tempo med möjlighet att uppleva det bästa av São Miguel? Läs mer om vår populära Premium Azorerna med inkluderade utflykter och centralt boende i Ponta Delgada.

Upplev Azorerna

Visste du att Europas enda teplantage finns på Azorerna? Det finns mycket att utforska på São Miguel, bland annat kan du bada i varma källor, vandra i Terra Nostraparken eller ge dig ut till havs på valskådning. Solresor har flera alternativ beroende på hur du vill lägga upp din resa. Det bästa sättet att upptäcka Azorerna är att hyra bil. På så sätt kan du enkelt ta dig runt på ön och ta del av alla upplevelser som ön har att erbjuda. Du kan givetvis också boka någon av Solresors arrangerade utflykter eller använda den lokala transporten in till Ponta Delgada för att strosa omrking där. 

Spela golf på Azorerna

Varför inte kombinera en vistelse på Azorerna med golf? Solresor har flera skräddarsydda golfresor med inkluderad golf när du bor i Ponta Delgada. Det jämna subtropiska klimatet ger ett perfekt golfväder året om och grönare banor än på São Miguel är svåra att finna. De två golfbanorna Furnas GC och Batalha erbjuder spel på vulkanisk mark med den tropiska grönskan runtomkring. En av fördelarna med golf på Azorerna är att det är glest på banorna – med andra ord kan du spela i din egen takt. 

Välkommen till Azorerna! 

Dela nuvarande URL via E-mail