Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vackrare än ett vykort - Hotel Azoris Royal Garden

4
Kommer snart

Om du vill uppleva en spännande kombination av berg, böljande kullar, flora och fauna i alla färger och mönster så är Azorerna perfekt för dig. Här finns mängder av vackra platser att besöka, god mat att smaka och pittoreska byar att strosa runt i. Öarna bjuder även in till aktiviteter som vandring, klättring och valsafari samt ger möjlighet till att paddla kajak och cykla mountainbike. Här finns allt den aktiva drömmer om.

Ögruppen består av nio öar där São Miguel är huvudön. I den största staden, Ponta Delgada, finns en riktigt fin hamnpromenad och små idylliska kullerstensgator att utforska. Om man har turen med sig kan man ha möjlighet till att se delfiner, späckhuggare och valar tätt inpå hamnen.

Resans höjdpunkter
 • Välkomstmiddag
 • Utflykt: Eldsjön och Tvillingsjöarna
 • Utflykt: Furnas & Terra Nostraparken
 • Utflykt: Quinta da Terca/gårdsbesök
Se hela listan här

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Välkomstmiddag

Vid ankomsten till Azorerna startar vi den upplevelserika veckan med en välkomstmiddag. Vi tar oss till fots från hotellt till en mysig restaurang och njuter av en god lokal middag. Till middagen serveras en öl, vatten eller en halv flaska vin. Här umgås vi tillsammans i några timmar och går igenom veckans kommande upplevelser innan vi beger oss tillbaka till hotellet.

UTFLYKT: ELDSJÖN OCH TVILLINGSÖARNA

Turen startar med ett besök på en ananasplantage där vi får lära oss om odlingens komplicerade process. Där efter beger vi oss till en av de få kvarvarande azoriska keramikfabrikerna där allt tillverkas från grunden. Turen fortsätter uppåt till Lagoa do Fogo - Eldsjön. 945 meter över havet befinner vi oss mitt bland molnen och här stannar vi till för att njuta av den fantastiska utsikten över sjön och kratern. 
Påväg ner från berget stannar vi till vid ett vattenfall i tropiska Caldeira Vehla där den som önskar kan ta ett dopp i ungdomens källa. Efter ett lunch-stopp på öns nordkust sätter vi sedan kurs mot Sete Cidades, även kallat Tvillingsjöarna. Vi besöker utkiksplatsen Vista do Rei som bjuder på panoramautsikt över den imponerade vulkankratern. Vägarna vi kör längs under utflykten är frodiga och bjuder på flera magiska vyer. 

Heldagsutflykt inklusive lunch

UTFLYKT: FURNAS OCH TERRA NOSTRAPARKEN

Vi börjar med att köra längs nordkusten och stannar sedan vid Europas största teplantage. Här får vi en inblick i produktionen och möjlighet till att smaka på de olika slags teerna. Efter det går turen vidare genom Povocaokratern och österut där vi besöker några av Sao Miguels speciella rastplatser som påminner om små blomsteroaser. 
En av dagens absoluta höjdpunkter är när vi besöker byn Furnas i Furnasdalen som även är en av öns största vulkankratrar. När vi kör in i byn kan vi se att det ryker från varma källor som finns naturligt i marken. I Furnas besöker vi den botaniska trädgården, Terra Nostraparken, men ett fantastiskt utbud av blommor, växter och träd. Här kan du även bada i parkens 35 grader varma och järnhaltiga sjö som kallas ungdomens källa!

Lunchen är ett kapitel för sig då den tillagas i den varma vulkaniska jorden. Det tar ca sex timmar att tillaga rätten cozido som är fylld med azoriska traditioner och specialiteter.

Längs med turen berättas det även om öarnas historia och sociala förhållanden.

Heldagsutflykt inklusive en lättare lunch
Tänk på att ha oömma badkläder om du vill ta ett dopp i Terra Nostaparken då järnet i vattnet kan färga av sig på kläderna.

UTFLYKT: QUINTA DA TERCA/GÅRDSBESÖK

Vid ankomst hälsar det svenska värdparet, Claude och Christina de Leval, oss välkomna till gården som de har ägt sedan 2001. Under rundvisningen på gården får vi bland annat se ett litet kapell, gästrummen och den privata delen som består av hall, allrum med ursprungliga detaljer från 1640 samt det stora lantköket. Christina berättar med inlevelse och med stort intresse om blommor och växter som vi passerar på vägen till ”picadeiron” - ridbanan. Byggnaden intill ”picadeiron” - som är byggt i samma tidsperiod som huset – har stora glaspartier ut mot ridbanan. Här kan slår vi oss ned för att njuta av den mäktiga stämningen som hela stället inger när parets hästar visar upp sig. Under uppvisningen serveras ett glas av det lokala portvinet. Rundturen avslutas i huset där du blir serverad ett glas vin och en liten buffé med små lokala rätter som är tillagade i gårdens lantkök. Vi åker tillbaka till Ponta Delgada längs med sydkusten. 

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur till Azorerna
 • Boende på Azoris Royal Garden med frukost
 • Välkomstmiddag
 • Utflykt: Eldsjön och Tvillingsjöarna
 • Utflykt: Furnas & Terra Nostraparken
 • Utflykt: Quinta da Terca/gårdsbesök
 • Svensktalande reseledare

Hotellet - Hotel Azoris Royal Garden

 • Barnpool
 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Högklassigt hotell i Ponta Delgada med pool i trädgården!

Hotel Azoris Royal Garden är ett modernt fyrstjärnigt fullservicehotell med fina semesterfaciliteter beläget på gångavstånd från centrum. Här erbjuds ett förstklassigt boende i mycket fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med bl.a. badrum, satellit-TV, minibar och balkong/terrass.

På Hotel Azoris Royal Garden vetter huvuddelen av balkongerna in mot den stora japanska innergårdsträdgården. Med utsikt upp mot bergen ligger Hotel Azoris Royal Garden poolområde med stor bassäng, barnpool och pool-/snackbar. Förutsättningarna för bad och välbefinnande kompletteras med en vacker hälsoavdelning med uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, gym, bastu, turkiskt bad samt möjligheter till massage (avgift). Det finns även två tennisbanor.

På Hotel Azoris Royal Garden finns såväl trevlig bar som fin restaurang och från hotellets rymliga receptionslobby är det endast några hundra meter in till Ponta Delgadas centrum med ett stort utbud av restauranger, affärer och sevärdheter.

Om hotellet
Antal rum 193
Avstånd till centrum 500 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 300 m
Avstånd till strand 5 km
Bar Ja
Barnpool Ja
Bastu Ja
Byggår 2004
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 3
Fitnesscenter / Gym Ja
Hiss Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Nej
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Pool Ja
Poolhanddukar Ja
Restaurang Ja
Städning, per vecka 7
Tennis Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Gratis
Våningar 4

Rumstyper:
Moderna dubbelrum med fräscht badrum, minibar, telefon, safetybox, satellit-TV och balkong/terrass. 2 ordinarie bäddar samt 1 extrabädd för barn.

Tillval:
Enkelrum, halvpension.

Övrigt:
*Poolhanddukar för användning vid hotellets pool erbjuds kostnadsfritt för hotellets gäster. Handdukar för användning utanför hotellområdet kan hyras mot avgift.

Hotellets parkeringsplats är mot avgift (cirka 6 €/dag).

Dela nuvarande URL via E-mail