Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Ponta Delgada

Res med charter till Azorernas huvudö São Miguel och upplev mysig stadskänsla i huvudstaden Ponta Delgada. Ponta Delgada är en perfekt startpunkt för alla naturupplevelser som finns på ön. Boka dagsutflykter och upptäck de naturskatter som ön stoltserar med. Vill du ha ut mer av din vistelse erbjuder vi vandringsresor, golfresor, löparresor samt ett utomordentligt roligt äventyr som passar familjer: Simma med delfiner i deras egen miljö och på deras villkor. Med bas i Ponta Delgada är allt möjligt!

Ponta Delgada – charmig huvudstad på liten yta

São Miguels huvudstad heter Ponta Delgada och ligger vackert lutad över en bukt. Museer, sevärdheter och historiska gator förenas harmoniskt med hotell, restauranger och butiker. Marinan öppnar famnen för segelbåtar från både Europa och Amerika. För den som vill roa sig är kvällen i Ponta Delgada färgrik och upprymd. Att lyssna till livejazz på en musikbar höjer upplevelsen ett extra snäpp. Vill du uppleva Ponta Delgadas bästa restauranger kan du med fördel boka vårt Mat- och vinpaket. Azorerna har en lång tradition av välsmakande fisk- och skaldjursrätter. Varje ö har sin unika prägel och dessutom får du smaka på det inhemska vinet.

Läs mer här!

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Azorerna innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Spela golf på Azorerna

Kombinera din golfresa med oförglömliga naturupplevelser på Azorerna.
Läs mer här »

Billiga resor till Azorerna

Just nu får du extra boka tidigt-rabatt på utvalda hotell!
Läs mer här »

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Ponta Delgada

Solresor i Ponta Delgada

Många av Solresors hotell ligger i Ponta Delgada och du kan välja mellan att bo i den nyare delen av marinan eller i de historiska kvarteren. Om det är första gången som du besöker Azorerna och São Miguel rekommenderar vi ett boende i Ponta Delgada. Att bo i Ponta Delgada ger dig ett perfekt utgångsläge att utforska resten av ön och det är också en kort transfertid från flygplatsen. Våra mest uppskattade hotell i huvudstaden är Hotel São Miguel Park och Hotel Azoris Royal Garden. Ett av våra personliga favorithotell är Hotel Talisman som ligger vid de historiska kvarteren. Maten som serveras är ljuvlig, hotellet är pittoreskt charmfullt och läget är oslagbart!

Vandring- och specialresor

Utbudet av naturupplevelser på São Miguel är både stort och varierande. På flera av våra skräddarsydda specialresor använder vi Ponta Delgada som utgångspunkt. Det är en perfekt bas att återvända till efter dagar fyllda av storslagna äventyr i naturen. Vill du upptäcka São Miguel till fots rekommenderar vi vår vandringsresa som tar dig till öns vackraste platser. Gillar du äventyr har vi både äventyrspaket och vår specialresa där du får simma med delfiner. Föredrar du ett lugnare tempo med möjlighet att uppleva det bästa av São Miguel? Läs mer om vår populära Premium Azorerna med inkluderade utflykter och centralt boende i Ponta Delgada.

Upplev Azorerna

Visste du att Europas enda teplantage finns på Azorerna? Det finns mycket att utforska på São Miguel, bland annat kan du bada i varma källor, vandra i Terra Nostraparken eller ge dig ut till havs på valskådning. Solresor har flera alternativ beroende på hur du vill lägga upp din resa. Det bästa sättet att upptäcka Azorerna är att hyra bil. Boka någon av Solresors utflykter eller bara njut av Ponta Delgadas trevliga utbud.

Spela golf på Azorerna

Varför inte kombinera en vistelse på Azorerna med golf? Solresor har flera skräddarsydda golfresor med inkluderad golf när du bor i Ponta Delgada. Det jämna subtropiska klimatet ger ett perfekt golfväder året om och grönare banor än på São Miguel är svåra att finna. De två golfbanorna Furnas GC och Batalha erbjuder spel på vulkanisk mark med den tropiska grönskan runtomkring. En av fördelarna med golf på Azorerna är att det är glest på banorna – med andra ord kan du spela i din egen takt.

Välkommen till Ponta Delgada!

 


Dela nuvarande URL via E-mail