Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Furnas

Res med charter till Azorerna och förundras över naturens underverk i Furnas. Bo mitt i den botaniska trädgården Terra Nostra, vandra i vulkankratrar och bada i heta källor medan du njuter av en av de vackraste platserna på São Miguel. Gillar du att spela golf ligger Furnas GC i närheten och vill du upptäcka mer av ön erbjuder vi utflykter till andra oförglömliga platser. Välkommen till Azorernas grönskande paradis!

Bo mitt i naturen

Tänk dig att bo i ett område som tidigare var en vulkanisk krater intill Jordens egna varma källor. Bredvid dig har du en vacker djupblå kratersjö samtidigt som du är omgiven av förtrollande grönska – så är det att bo i Furnas. Cirka 45 minuter väster om huvudstaden Ponta Delgada öppnas ett fantastiskt landskap upp som etsar sig fast i minnet. I Furnas möter du en exotisk explosion av färger och intryck från naturen. Här korsas två floder, den ena med varmt vatten och den andra med kallt vatten, som skapar fantastiska förhållanden för fisk och vilda djur. Samtidigt är staden omgiven av de vackra inbjudande Caldeira-källorna som flyter upp från jordens inre. Himmelriket för naturälskare! Området lockar ständigt besökare och här finns ett gott utbud av restauranger, kaféer och hotell.

Läs mer här!

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Azorerna innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Spela golf på Azorerna

Kombinera din golfresa med oförglömliga naturupplevelser på Azorerna.
Läs mer här »

Billiga resor till Azorerna

Just nu får du extra boka tidigt-rabatt på utvalda hotell!
Läs mer här »

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Furnas

Solresor i Furnas

Mitt i den frodiga Terra Nostraparken ligger förstklassiga Terra Nostra Garden, ett elegant spa-hotell med alla tänkbara bekvämligheter. Som gäst har du fri tillgång till spaavdelningen och dessutom bor du omgiven av den gröna och sköna naturen. Helt enkelt ett perfekt hotell för dig som gärna upptäcker São Miguel på egen hand medan du kopplar av i den storslagna naturen.


Varma källor, Terra Nostra-parken och vulkanisk aktivitet

När du bor i Furnas har du utmärkta möjligheter att utforska den unika floran och faunan på São Miguel. Njut av vyerna över kratersjön från utsiktsplatsen Pico do Ferro och prova gärna måltiderna som lokalborna tillagar över den heta vulkaniska marken. Många brukar säga att Furnas påminner om ett tropiskt Island – den grönskande kargheten lämnar ingen oberörd. Nere i dalen, som är själva kratern, ligger Terra Nostraparken. I över 200 år har tropiska växter, blommande buskar och träd frodats i det behagliga klimatet. Det är här du hittar ”ungdomens källa”. Det järnrika 35- till 45-gradiga vattnet har sedan slutet av 1700-talet lockat besökare som söker en hälsosam kur. Om källan gör dig yngre låter vi vara osagt däremot kan vi varmt rekommendera ett dopp.


Upplev Azorerna

Förutom att bada i varma källor och vandra i Terra Nostraparken finns det gott om andra saker att utforska. Solresor har flera alternativ beroende på hur du vill lägga upp din resa. Det bästa sättet att upptäcka Azorerna är att hyra bil. Även om du bor vid två av öns största sevärdheter finns det mycket mer att uppleva. Visste du att Europas enda teplantage finns på Azorerna? Boka någon av Solresors utflykter, upptäck huvudstaden Ponta Delgada eller bara njut av den vackra omgivningen kring Furnas.


Spela golf på Azorerna

Varför inte kombinera en vistelse på Azorerna med golf? En bilfärd på 5 minuter tar dig till Furnas golfbana. Det jämna subtropiska klimatet ger ett perfekt golfväder året om och grönare banor än på São Miguel är svåra att finna. Furnas GC erbjuder spel på vulkanisk mark med den tropiska grönskan runtomkring och en av fördelarna med golf på Azorerna är att det är glest på banan – med andra ord kan du spela i din egen takt.

Välkommen till Furnas!

Dela nuvarande URL via E-mail