Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Azorerna

Hitta din resa till Azorerna

Azorerna

Azorerna kallas ”Edens lustgård” och det är just naturen som står i fokus i denna vulkaniska ögrupp. Huvudön São Miguel, dit Solresor reser, stoltserar med böljande kullar, varma källor, vandringsleder och äventyr både på land och till sjöss. Plocka fram naturälskaren i dig och gå på upptäcktsfärd i den oexploaterade miljön. Ge dig ut till havs på en kittlande tur och se delfiner och kanske siktar du till och med världens största däggdjur, blåvalen? I Solresors program finner du flera spännande utflykter som för dig närmare naturen på Azorerna.

Huvudön São Miguel
Det sägs att Azorerna legat oupptäckt fram till 1427 då den portugisiske sjöfararen Diogo de Silves fann de azoriska öarna Santa Maria och São Miguel. Solresor reser till Azorernas huvudö São Miguel som erbjuder både bedårande natur och livlig stadsmiljö. De flesta av våra hotell ligger i den charmiga huvudstaden Ponta Delgada där sevärdheter och historiska gator förenas harmoniskt med hotell, restauranger och butiker. Den moderna marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika.

Genuin atmosfär
Någon har sagt: "Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten." Azorerna är fortfarande ett oexploaterat resmål som har bevarat sin genuina atmosfär. Hotell och infrastruktur håller mycket god standard, men är bara tillgängligt för ett mindre antal besökare åt gången.

Blomsterprakt, böljande kullar och färgrika sjöar
Utforska den rika floran på São Miguel! Det finns alltid något som blommar på Azorerna och vägarna kantas av hortensia, rhododendron och azalea. I mars börjar hortensian blomma och fram till september kan den sköna blomman beundras. Landskapet bjuder på storslagen utsikt över gröna kullar och det glittrande havet. Eftersom São Miguel är en vulkanisk ö möts du av fantastiska kraterformationer och varma källor. Öns största sevärdhet är utan tvekan tvillingsjön där grönt möter blått med fantastisk utsikt över vulkandalen.

Det azoriska köket
Närheten till havet gör oundvikligen att det mesta av maten kretsar kring fisk och skaldjur på Azorerna. Kor betar fritt överallt och det innebär att köttet som serveras på restauranger är riktigt fint och dessutom utan kemiska tillsatser. Visste du att Europas enda teplantage finns på huvudön São Miguel? Azorerna är särskilt kända för ananas och vi rekommenderar verkligen att smaka den söta frukten. Öl, vin, gin och likörer framställs på Azorerna. Prova gärna vinet - prisvärt och dessutom håller det hög klass. 

Äventyr
Söker du efter den extra kicken och mer action under din semester kan vi rekommendera våra spännande utflykter. En populär aktivitet är att ge sig ut till havs på val- och delfinsafari.  Har du riktigt tur kan du få se blåval! Solresor erbjuder utflykter där du åker ut med båt för att se delfiner och valar. Vi har också en specialresa där du kan simma med delfiner. Premium Äventyrliga Azorerna kommer du nära delfinstimmen, och får möjlighet att kliva ner i vattnet och simma tillsammans med dessa intelligenta djur. Dykning är också vanligt förekommande på Azorerna. Det marina livet finns i överflöd ute i Atlanten och oavsett om du väljer att befinna dig ovanför vattenytan eller under så kommer du inte att bli besviken.Väl på azorerna kan vi även rekommendera att vandra. Det finns storslagna, vackra och härliga vandringsleder att välja mellan. Om du vill vandra på egen hand finns oändliga möjligheter. Solresor erbjuder även arrangerade vandringsutflykter som vi gärna vill ta dig med på. 

Spela golf på Azorerna
På huvudön São Miguel finns två utmärkta golfbanor med 18 respektive 27 hål som erbjuder spel i naturskön och grönskande miljö. Boka Solresors prisvärda greenfee-paket när du bokar din resa till Azorerna, då ingår dessutom förbokade starttider.

Premium Azorerna
Var med på en resa med fyra utflykter och boende inkluderat i priset. Premium Azorerna är perfekt för dig som vill uppleva São Miguel i ett lugnare tempo och med Solresors egen guide. Upptäck vackra Furnas med bad i ”ungdomens källa” och kom nära det lokala livet när vi besöker små byar längs vägen. Det ingår fyra middagar och en spännande hästshow - givetvis besöker vi även tvillingsjön. Premium Azorerna är en gruppresa som passar dig som vill njuta av det goda semesterlivet. Du kan även välja att åka på vår Premiumresa tilll Azorerna där fokus ligger på Flora och Fauna. På den resan får du vara med om storslgna vyer och magnifika naturscener. För dne äventyrlige kan vi rekommendera den spännande och nervkittlande Premiumresan Azorernas Äventyr. 

När vill du resa?

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Azorerna.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell på Azorerna.
Se våra hotell här >

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Azorerna innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Spela golf på Azorerna

Kombinera din golfresa med oförglömliga naturupplevelser på Azorerna.
Läs mer här »

Billiga resor till Azorerna

Just nu får du extra boka tidigt-rabatt på utvalda hotell!
Läs mer här »

Resor till Azorerna

Hotell på Azorerna

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Hitta din resa till Azorerna

Reslängd

  • 7
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.
tisdag 11 maj
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9598 kr
tisdag 18 maj
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9598 kr
tisdag 25 maj
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 15798 kr
tisdag 1 jun
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9598 kr
tisdag 8 jun
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9598 kr
tisdag 15 jun
Köpenhamn (CPH) CPH

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9598 kr

Dela nuvarande URL via E-mail