Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Laganas

Om Laganas

Res charter till Laganas nöjen och strandliv på sydöstra Zakynthos, nära Kalamaki. Här kan du också upptäcka områdets vackra natur – exempelvis på en båttur i Laganasbukten.

Laganas ligger på den grekiska ön Zakynthos, i Laganasbukten vid samma kuststräcka som grannorten Kalamaki. När du reser hit njuter du enkelt av hav, sol och bad och kan få en fartfylld semester med gott om nöjen om du vill. Vid stadens huvudgata hittar du ett stort utbud av barer och nattklubbar som gör nattlivet till en spännande upplevelse. Här finns även en hel del restauranger och butiker, mestadels souvenirbutiker men även en del klädesbutiker.

Laganas strand och utflykter

Laganas huvudgata leder dig också fram till den långa och populära sandstranden med fint, långgrunt vatten. Förutom att bada kan du hyra motorbåtar, kanoter och trampbåtar och ett hett tips är att bege sig ut med båt för att få syn på havssköldpaddorna, Caretta caretta, som håller till här. Intill Laganas ligger också hamnen Agios Sostis varifrån många utflyktsbåtar avgår. Här finns även en gångbro till den lilla vackra privatägda ön Cameo Island (du betalar en avgift för att gå iland där). Ön kännetecknas av de vita skynkena som hänger över stranden mellan de två trädbeklädda kullarna. 

Mat och dryck

På en resa till Grekland och Zakynthos är det nästan ett måste att prova den läckra nationalrätten moussaka, bestående av aubergine, grönsaker och köttfärs. Också färska skaldjur hör till de stora kulinariska upplevelserna på ön, likaså den mest kända specialiteten här - kanin i en välsmakande röd sås.

Havssköldpaddan Caretta caretta

Många åker på en resa till Laganas för att få en skymt av de majestätiska havssköldpaddorna som under sommarmånaderna lägger ägg i Laganasbukten, en av få kända äggkläckplatser i världen. För att beskydda denna sköldpaddsart och dess ägg är bukten delvis fridlyst. Läs mer om havssköldpaddan och vad du som besökare bör tänka på när du reser hit, under Fakta och väder.


Se mindre >

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Zakynthos?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Zakynthos!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret på Zakynthos

När är det varmast i vattnet? Vad är medeltemperaturen?
Hitta allt om Zakynthos väder här >

Om Zakynthos

Upptäck greklands paradisö Zakynthos!
Läs mer här >>

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail