Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Alykanas

Om Alykanas

Alykanas – barnvänlig badbukt, rogivande omgivningar och en avslappnad och pittoresk idyll
I Alykanas spenderar du semestern precis intill den vackra och härliga badbukten som sträcker sig längs med den grekiska pittoreska orten. Stranden sträcker sig i en lång, smal båge och dess gyllene varma sandstrand står i fin kontrast till de prunkande buskarna och grönskan som finns med längs hela bukten. Havet med dess nyanser i turkost och djupblått skapar ännu en vacker dimension i detta semesterparadis.

Alakynas passar alla resenärer oavsett ålder och resekonstellation. För familjer är Alykanas dock ett extra bra alternativ då stranden är långgrund och barnvänlig. Utöver ett lugnt och härligt strandliv med sol, härliga simturer samt lek och plask är det även möjligt att testa på olika former av vattenaktiviteter på stranden såsom vindsurfing, bananbåt och trampbåt.

Semesterliv med en inbjudande, pittoresk och genuin stämning
Alykanas är en semesterort som andas det riktiga Grekland och ord som genuint, pittoreskt, inbjudande och charmerande beskriver orten på pricken. Den lilla kustorten har en varm, inbjudande och rogivande atmosfär som får dig att slappna av och njuta till fullo av det grekiska semesterlivet. Trots ortens mindre storlek har den allt du kan tänkas efterfråga på din semester. Det finns ett stort urval av restauranger, caféer och supermarkets. I ortens gamla stadsdel finns Alykanas kyrka och torg som utgör en samlingspunkt för såväl turisterna som för de lokala invånarna. I utkanten av orten frodar de majestätiska olivlundarna och citronplantagen och det skapar en oemotståndlig atmosfär.

Längst med sandstranden i Alykanas ligger många av ortens hotell placerade. Väl här finns det också ett urval av trevliga caféer och stämningsfulla tavernor. Här kan du avnjuta härliga måltider och grekiska delikatesser i det sceneri som karaktäriserar Grekland och som vi alla är så förtjusta i. När mörkret faller kan du ta dig till någon av ortens charmiga pubbar eller barer och spendera kvällen där. Vill di ha med dig något shoppingfynd med dig hem efter semestern finns det även flera souvenirbutiker att hitta inne i Alykanas stad.

Fantastiska upplevelser
Alykanas har fått sitt namn efter alla de saltvattenspooler som finns runt omkring orten och som förser hela Zakynthos med salt. Alykanas betyder nämligen salt på grekiska. Idag är dock orten mer känd som en semesterort vilket inte är så konstigt då orten huserar med precis allt det du kan tänkas vilja ha och uppleva på din semester till Grekland. Om du dock söker med upplevelser och äventyr när du besöker Alykanas kan du ta dig 16 kilometer in till Zakynthos stad. Du tar dig enkelt hit med buss och här finns ett stort utbud av nöjen. Du kan också passa på att åka till grannön Kefalonia eller åka in till det grekiska fastlandet. Föredrar du naturupplevelser ska du besöka Zakynthos sydspets som är känt för sin frodiga och majestätiska natur. Vi vill också rekommendera att ta dig till orten Kalamaki där det är goda chanser att få se havssköldpaddan Caretta-Caretta som är en symbol för Zakynthos. 

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Zakynthos?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Zakynthos!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret på Zakynthos

När är det varmast i vattnet? Vad är medeltemperaturen?
Hitta allt om Zakynthos väder här >

Om Zakynthos

Upptäck greklands paradisö Zakynthos!
Läs mer här >>

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail