Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Santorini

Om Santorini

Santorini – det vackraste Grekland har att erbjuda
Santorini är karaktäristiskt, äkta och imponerande vackert. De vita husen med blåmålade fönsterkarmar samt dörrar står i mäktig kontrast mot de slingrande klippväggarna och överdådiga solnedgångarna. De vackraste semesterbilderna från den grekiska övärlden tar du definitivt här på Santorini.

Vacker, vackrare, Santorini

Oavsett var du fäster blicken här på ön så kommer du njuta av Santorinis vackra charm. Den bedårande ön är ett resultat av ett vulkanutbrott som ägde rum för tusentals år sedan. Kontrasterna på ön är många – västkusten är brant och bergig, medan östkusten är platt och full med kilometerlånga svarta lavastränder. Naturen är helt klart den största attraktionen på ön! Addera en fantastiskt gästvänlig lokalbefolkning, det grekiska köket samt massvis av sevärdheter och du får en semester i världsklass. Upplev Santorini! 

Vulkaner och varma källor
Hela Santorinis natur är en fröjd för ögat och det finns en mängd olika platser och sevärdheter att besöka. Ta dig ut på böljan den blå och segla till någon av de mindre fantastiska lava-öarna utanför Santorini. Här kan du bada i de naturliga varma källorna som sägs ha en föryngrande effekt. Du kan också passa på att vandra upp till toppen av en vulkan eller vandra från öns huvudstad Fira till den nordligaste byn Oia. Här uppe får du en storslagen och spektakulär utsikt över Santorini och vi kan garantera att några av din semesters bästa fotografier kommer att tas här.

Romantikens ö
Santorini är utan tvekan en av de mest romantiska platserna i världen. Här finns vidunderlig natur, romantiska solnedgångar, charmiga byar, inbjudande tavernor och en mängd andra komponenter som skapar de perfekta ramarna för en romantisk semester. Det är därför inte så konstigt att den grekiska ön är ett mycket populärt resmål för förälskade par och nygifta som är iväg på bröllopsresa.

Legenden om Atlantis
Gillar du grekiska kulturella upplevelser så ska du absolut besöka den arkeologiska utgrävningen Akrotiri. Här får du berättat för dig om den kultur och det historiska liv som sägs ha utspelats här redan för 3500 år sedan. Enligt historien så var alla hus här utrustade med badkar, toalett och kloaksystem – mäkta imponerande för tidsåldern. Många hävdar att de arkeologiska fynden ligger till grund för antagandet om att ”Legenden om Atlantis” härstammar härifrån och att vulkanutbrotten och jordskalven var en av orsakerna till att byarna totalförstördes, vilket idag är det som benämns den arkeologiska utgrävningen Akrotiri.

Grekisk gastronomi
Den grekiska maten har hyllats under flera årtionden, dels för dess hälsosamma effekter, dels för dess goda kulinariska smaker. Det grekiska köket är en del av det sunda Medelhavsöket och kännetecknas av enkel mat som framställs av få, allmänna, välsmakande och färska råvaror. Grekerna lägger stor vikt på att använda de råvaror som finns under respektive säsong och som finns i närområdet – fisk från de lokala fiskarna, grönsaker från de lokala odlingarna och frukt från fruktodlingarna i omgivningarna. Väl i Grekland bör du definitivt smaka på den kulinariska grekiska världen – du lär inte bli besviken.

Vädret på Santorini
I sommarmånaderna är vädret i stort sett alltid bra på Santorini. Genomsnittstemperaturen under dagtid är omkring 28-29 grader, nattemperaturen är cirka 16 grader och vattentemperaturen ligger omkring 22 grader.

Upplev hela Santorini
På Santorini finns det mycket att upptäcka och se. För att ta del av öns alla guldkorn rekommenderar vi att hyra en bil eller en fyrhjuling. Kör exempelvis till Pyrgos och gå på upptäckt i byns labyrint av gator eller besök spökstaden Mesa Gonia och upplev den otroliga stillheten. Ett måste väl på Santorini är att besöka byn Oia, där majoriteten av alla grekiska vykort är tagna. Här sägs det att besökarna får se en av världens vackraste solnedgångar – besök byn och du förstår att faktiskt är sant!

Om Santorini
Santorini är en vulkanö som tillhör den grekiska ögruppen Kykladerna. Ön är belägen norr om Kreta i det sydliga delarna av Egeiska havet. Under antiken hette ön Thira, vilket också är namnet på den by från antiken, som grävdes fram på ön i det förra seklet.

FAKTA OM SANTORINI

Avresa
Med Solresor kan ni resa till Santorini från Stockholm eller Köpenhamn.

Flygtid:
Cirka 2,5 - 3 timmar beroende på avreseort.

Tidsskillnad:
+1 timme i förhållande till Sverige.

Valuta:
Euro

Stränder:
På Santorinis östkust ligger Kamari där det finns en lång svart lavastran med klappersten. Det är få stränder på ön som har långgrunt vatten.

Mat och dryck:
På Santorini finns ett stort urval av restauranger som serverar såväl internationell som nationella rätter i olika prisklasser. Restaurangerna ligger utmed hela kusten och de går även att finna i semesterorterna. Nationalrätten är moussaka och kan liknas vid vår lasagne. Rätten består av aubergine, grönsaker och malet oxkött. Färsk fisk och skaldjur hör också till de goda kulinariska upplevelserna på Santorini.  Många tavernor på ön bjuder dessutom inte enbart på god mat, utan även på en enastående utsikt. Ett restaurangbesök på Santorini brukar därför innebära både en fröjd för smaklökarna och för synen.

Transport:
Det är lätt att ta sig runt på Santorini oavsett om det är med offentlig transport, taxi, hyrbil eller fyrhjuling. Att ta en taxi är hörhållandevis billigt i jämförelse med Sverige.

Elektricitet:
230 volt. Adapter är inte nödvändigt.

Hyrbil:
Vi rekommenderar att hyra bil på Santorini. På så sätt kan du uppleva ön i ditt eget tempo.

Shopping:
Det finns goda möjligheter för shopping, speciellt i de stora orterna exempelvis Fira. I de olika semesterorterna finns det också många butiker som säljer allt ifrån souvenirer till lokala specialiteter.

Vår Service:

När du reser med Solresor till Santorini beställer du en flexibel paketresa. Det är därmed inga svensktalande reseledare på resmålet, men du kan alltid kontakta Solresor i Sverige om du uppstår några problem eller frågor under er resa. 

  

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Santorini.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Santorini.
Se våra hotell här >

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 1
  • 2
  • 9

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger