Phu Quoc

Vietnams främsta semesterparadis, Phu Quoc, är vackert beläget i Siambukten. Här får du uppleva tropisk natur, god mat och underbara vita sandstränder.

Vietnam är idag ett land som utvecklas snabbt och det investeras mycket i turismen och därmed även i infrastrukturen. Tack vare öns nya internationella flygplats kan du flyga hit enkelt och bekvämt. Phu Quoc är platsen där man tror att Vietnams turism kommer att växa som mest.

Här kan du se fram mot ett rofyllt barfotaliv på stränder där man inte behöver trängas. Upplev regnskogsvandringar, båtturer och spännande möten med Vietnams natur och kultur. Phu Quoc har de senaste åren förvandlats till en av Sydostasiens mest populära destinationer, inte minst bland skandinaver, som längtar efter sol och värme under vinterhalvåret.

Denna vietnamesiska ö, som är mindre än fem mil från norr till söder, ligger rakt väster om Ho Chi Minh-staden, känt som Saigon, i Siambukten nära gränsen till Kambodja. Ön är kantad av vita sandstränder som delas upp av klippor. Landskapet är frodigt och grönt, med växelvis slätter och mjuka kullar.

Det vietnamesiska köket har blivit känt över hela världen och här på Phu Quoc sägs det att man får de bästa fisk- och skaldjursrätterna i hela landet. Ett eller flera besök på nattmarknaden i huvudorten Duong Dong är ett lysande tillfälle att bekanta sig med det lokala köket, i dess rätta miljö, och till mycket låga priser. Duong Dong är en ganska liten hamnstad med både nattmarknaden och en fantastiskt myllrande lokal marknad där man kan köpa det mesta i matväg. Här finns också det besynnerliga fyrtornet Cau Castle och ett härligt folkliv.

Att se och göra

Det enklaste sättet att resa runt på Phu Quoc är att ta en taxi. Varför inte göra ett besök till pepparodlingarna, fabriken där man framställer öns berömda fisksås Nuoc Mam, eller kanske pärlodlingarna som ligger längs kusten. Båtutflykter tar dig runt i den vietnamesiska skärgården om så önskas.

Phu Quoc erbjuder en mängd vackra sandstränder runt hela ön där du kan bo eller enkelt ta dig på en dagsutflykt. Här är några tips:

Dai Beach – på västkusten strax norr om Duong Dong, en kort biltur från hotellen i Duong Dong ligger denna vackra och charmiga strand kantad av Casuarinaträd varvat med hängande palmer. Stranden är oftast lugn, badvänlig och stora delar är fortfarande orörd.

Long Beach – sträcker sig söderut från Duong Dong nästan två mil. Det var hit de första av Phu Quoc backpackers kom och idag är det mycket hotell och strandbarer utmed stranden, varvat med oexploaterade sträckor av fin sandstrand som är perfekt för en långpromenad eller ett dopp. På vinterhalvåret gör vindarna att vattnet ofta är helt stilla.

Khem Beach – ljus och vacker sandstrand i en bukt på sydkusten som är perfekt för bad.

Gahn Dau Beach – liten och vacker palmkantad sandstrand uppe på nordkusten. Ett bra utflyktstips då det är lugnare och fortfarande inte mycket byggt intill. Ifrån strandkanten kan du se ända till Kambodja.

Till Phu Quoc plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer