Paris

Paris, romantikens huvudstad, är inte bara storslagna historiska monument utan även brusande boulevarder och charmiga gränder. Lägg därtill varuhus och specialbutiker, mode, konst och Coco Chanel. "En fest för livet", som Hemingway uttryckte det.

Att åka på en weekend till Paris är populärt av flera anledningar. Dels för att det är en kort flygtid från Skandinavien men även för att stadskärnan är lagom stor att promenera i. Det går givetvis att hyra cyklar, åka buss eller tunnelbana om du hellre vill det. Att flanera längs avenyerna och Seines kajer är det bästa sättet att tillbringa en weekend i Paris och uppleva den mångfasetterade och i högsta grad internationella storstaden.

Floden Seine delar Paris i två delar. På den vänstra sidan, Rive Gauche, hittar du vindlande smågator med caféer, barer, musikklubbar och marknader medan den högra sidan är mer exklusiv och bjuder på många av de kända turistattraktionerna.

Att se och göra

Få städer väcker så många drömmar som Paris. Den franska huvudstaden har en stor mängd berömda sevärdheter. Måsten i Paris är exempelvis Eiffeltornet, Notre Dame och Triumfbågen. Passa även på att besöka Basilikan Sacré Coeur i Montmartre, här väntar ett vackert monument och en fantastiskt panoramautsikt över Paris. Eller besök det berömda slottet Versailles och lär dig mer om dess spännande historia. I Paris finns också några av världens främsta museer, du får inte missa läckra Louvren med Mona Lisa, Musée d'Orsay, Musee de l'Orangerie eller Rodinmuseet.

I Paris finns en uppsjö av shopping, gallerier, monument, muséer och historiska sevärdheter. Du kanske vill passa på att se en föreställning under din vistelse, här finns bland annat kabaré på Le Lido, balett och opera. I Området Montmartre väntar även klassiska Moulin Rouge med färgsprakande shower. Du kan promenera längs populära kanalen i området Saint-Martin eller åk med på en av båtsightseeingturerna som finns i Paris på floden Seine. Du tar dig även enkelt till Disneyland® Resort Paris – perfekt nöje för dig som reser med barn.

Till Paris plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer