Mykonos

Mykonos är en av öarna i Egeiska havet och ingår i ögruppen Kykladerna. Det är en av Greklands mest välkända öar med underbara stränder och känt nöjesliv. Här väntar en lyxigare semester i en trendmedveten miljö – med en skön och avkopplad atmosfär.

Mykonos är en av Greklands populäraste öar, och även en av de mest välkända. Bilder från Mykonos stad är för många själva sinnebilden av Grekland: pyttesmala gränder kantade av vitkalkade hus med blå dörrar och fönster. Det är inte konstigt att Greklands turistbyråer ofta använder bilder från Mykonos när de marknadsför Grekland.

Folk från hela världen reser hit för att sola och bada, shoppa i lyxiga butiker, för att se och synas och för att ta del av det rika nöjeslivet. Ingen åker emellertid hit för att uppleva det genuina Grekland, för något sådant finns inte.

Att se och göra

Gillar du historia ska du ta dig ut till ön Delos för att få se ruiner och uppgrävningar från det antika Grekland och där den grekiska guden Apollon föddes. Eller besök vingården Vioma´s för vinprovning och god grekisk mat.

På Mykonos har du lyxen att kunna välja bland 20 fina stränder. Här finns allt ifrån familjevänliga Platis Gialos och vackra Agios Ioannis, till lyxiga Psarou och partystranden Paradise Beach där världskända dj:s spelar de senaste hitsen. Eftersom Mykonos är en liten ö kan du lätt ta dig runt med moped, hyrbil eller taxibåt och hitta din egen favoritstrand. Uthyrare finns det gott om på ön.

På Mykonos finns flera välkända och populära restauranger, såväl som lite mindre krypin med hög mysfaktor i Mykonos stad. Som på de flesta öar är fisk och skaldjur ett fast inslag på menyn. Beställ gärna flera små rätter för hela bordet att dela på. Mykonos är en exklusiv ö och prisnivån är generellt sett högre här än på andra grekiska öar. Kvaliteten på mat och dryck håller dock en mycket hög standard.

Säsong maj-september

Till Mykonos plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer