Los Angeles

Los Angeles ligger i södra Kalifornien och har ett härligt klimat. Få städer har förknippats så mycket med drömmar som just Los Angeles och Hollywood. Men Los Angeles förverkligar också många drömmar. Här finns mycket att se och göra, men glöm inte att koppla av. Här finns även kilometer efter kilometer av breda fina sandstränder. .

Få städer är så kända för sina stränder och tillhörande strandkultur så som Los Angeles. Stränderna är breda och kilometerlånga och vi alla känner igen Malibu, Venice Beach, Santa Monica, Huntington Beach och Long Beach för att nämna några få.

Här hittar vi också kända Beverly Hills och Hollywood med sina berömda gator Sunset Boulevard, Hollywood Boulevard och Santa Monica Boulevard. Hela området präglas av stjärnor, film och musik.

Staden är Kaliforniens största och är efter New York näst störst i hela USA sett till antalet invånare. L.A. är dessutom stort till ytan så lättast tar du dig mellan alla stadsdelar med hyrbil. Los Angeles är samlingsnamnet på stadskärnan "Downtown" och ett antal förstäder - Laguna Beach, Malibu, Long Beach, Hollywood, Beverly Hills och Santa Monica. Här finner du ett pulserande folkliv och Los Angeles krogutbud kommer aldrig att sluta överraska. Tack vare det gynnsamma vädret går det bra att resa till Los Angeles året runt, även om det så klart är varmast på sommaren.

Få storstäder är så kända för sina stränder som Los Angeles och stränderna är breda och inbjudande och sträcker sig från Malibu i norr till San Diego i söder med avbrott för några hamnar och klippområden. Kända badorter avlöser varandra. Malibu, Santa Monica, Venice Beach, Redondo Beach, Huntington Beach, Newport Beach, Long Beach och vidare söderut.

Det finns märkligt nog inte så många hotell som ligger vid eller nära stränderna, förutom Santa Monica, Redondo Beach och Huntington Beach som har bäst utbud av hotell. Annars gör man som LA-borna själva och tar bilen till stranden. Vattentemperaturen lockar inte till bad på vinterhalvåret.

Att se och göra

Världens mest kända skylt, Hollywoodskylten, finns i utkanten av Griffith Park men du ser den bäst från korsningen Hollywood Boulevard/Highland Avenue eller på Mulholland Drive.

Rodeo Drive är känt för sin shopping och Sunset Strip för sitt kvällsliv.

Beverly Hills har varit och är hem till bland annat filmstjärnor och tv-kändisar. Här finns kändisturer som man kan åka med på.

Leklystna roar sig i Anaheim på Disneyland, "originalet" som öppnade 1955.

Chinese Theatre där de mest kända stjärnorna satt sina fot- och handavtryck på plattor utanför biografen och 100-tals andra har sina namn i stjärnor på trottoaren.

Filminspelningens Hollywood ligger numera längre norrut, i Burbank. Här finns de stora filmbolagens studior, Disney, NBC, Warner men också Universal Studios. Här får man se hur det går till bakom kulisserna. Scener ur kända filmer visas upp, man visar trickinspelningar, kända djur visar sina färdigheter och framför allt erbjuds häftiga ”rides”. För den riktigt filmintresserade är ett besök på Warner Studios mer intressant. Klassiska Paramount ligger dock kvar i Hollywood.

Det tar bara två timmar med bil till San Diego och sex timmar till Las Vegas. Grand Canyon ligger också inom räckhåll.

Till Los Angeles plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer