Kos

Res till Kos och njut av några av Greklands bästa stränder. Möt den grekiska atmosfären i Kos stads mysiga gränder eller bo lugnt och avslappnat i någon av byarna på ön. På Kos finns något för alla.

De olika badorterna på Kos erbjuder en rik variation beroende på vad du letar efter. Vill du ta med familjen till ett riktigt barnvänligt paradis, väljer du Tigaki. Tigaki ligger ungefär 20 minuter från Kos flygplats och är en perfekt semesterort för familjer och par som söker avkoppling.

Att se och göra

Vill du utforska den grekiska övärlden kan du enkelt gör en båtutflykt till någon av de närliggande öarna Pserimos, Kalymnos och Plati. Kalymnos är perfekt för dig som gillar klättring och dykning och givetvis är det en underbar ö att bara strosa runt på. Det är också populärt att göra en utflykt till Bodrum, Turkiet.

Det har blivit allt mer populärt att upptäcka Kos på cykel. Längs ön har det dragits kilometerlånga cykelvägar som är i ett utmärkt skick. Flera hotell erbjuder cykeluthyrning och vi rekommenderar verkligen att ta med ressällskapet på en tur. Från Lambi behöver du bara följa strandpromenaden in till Kos stad och därefter, om du vill, fortsätta österut till stränderna i Psalidi. Från Tigaki kan du, till exempel, cykla till den närliggande badorten Marmari.

Öns mest berömda person är läkekonstens fader, Hippokrates. Hippokrates föddes på ön Kos och var verksam vid världens allra första sjukhus – Asklepion, som finns i utkanten av Kos Stad. Asklepion är en av de mest värdefulla arkeologiska skatterna sedan antiken och har var dag flera besökare. En annan sevärdhet är Hippokrates träd i Kos stads marina. Enligt legenden brukade Hippokrates sitta under trädet och ge lektioner i läkekonst. I närheten av Hippokrates träd och marinan ligger den majestätiska och ståtliga Riddarborgen. Väl i marinan kan du inte undvika att beskåda borgen och den är väl värd ett besök under förmiddagen innan det blivit för varmt.

Säsong maj-september

Till Kos plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer