Korsika

Franska ön Korsika som ligger halvvägs mellan Italien och Frankrike är Medelhavets fjärde största ö. Här finns ett arv som romare, greker, geunesare, morer och fransmän lämnat efter sig. Korsika är ett otroligt vackert och unikt resmål.

Natursköna Korsika är ett paradis för friluftsälskare och två tredjedelar av den franska medelhavsön är täckt av naturparker. Självklart ska vi inte glömma att ön är Napoleons födelesort. Korsika bjuder även på lockande badstränder med kristallklart vatten till höga dramatiska berg. Korsika är en fantastisk mix av vackra stränder och mysiga torg i byar och städer och upplevs sällan som turistigt utan genuint och påtagligt äkta.

På den nordvästra sidan finns många små badvikar som kantas av fascinerande klippformationer. Här hittar du den lilla staden Ile Rousse. Här har du den perfekta utgångspunkten för att upptäcka Korsikas alla sevärdheter. En kort resa därifrån ligger den charmiga hamnstaden Calvi, med sitt historiska citadell, sina många restauranger och den fina marinan.

Att se och göra

Korsika är som gjort för dig som vill ha en aktiv semester med mycket upplevelser. Vandra i det vackra landskapet, åk på en smakutflykt eller besök någon av alla fantastiska stränder. Den som söker imponerande utsikter, spännande upplevelser och charmiga byar blir inte besviken på Korsika.

Säsong maj-september

Till Korsika plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer