Goa

Upplev Indiens färgprakt, livliga byar, milslånga sandstränder och fantastiska solnedgångar. Indiens minsta delstat ger dig en perfekt blandning av upplevelse och avslappning.

Exotiska Goa är på samma gång ett badparadis och en enastående kulturskatt. När det gäller äldre byggnader, religion och traditioner är Goa en blandning av indiskt och europeiskt eftersom delstaten var portugisisk koloni under 400 år. Den är känd för kryddiga fiskrätter, världsarvsklassad arkitektur, skogar, vilda, djur och stränder vid Arabiska havet.

Bästa tiden att besöka Goa är mellan november - februari/mars.

Var ska du bo i Goa

I norra Goa ligger några av Indiens mest kända och mest besökta sandstränder. Byarna i Norra Goa har ett stort utbud av restauranger och det finns party, liv och rörelse. Längs den 15 km långa finkorniga sandstranden finns det många serveringar med lokal mat och dryck för en billig peng. I Calangute finns en strand stor nog att rymma alla turisterna som flockas hit. Det är en bra strand för familjer, men håll barn under extra uppsikt, då stranden inte är långgrund. Söder om Calangute ligger Candolim. Här finns det lugnare platser att hitta och många restauranger att besöka. Norr om Calangute hittar du ett livligare nattliv. Bagastranden besöks av soldyrkare och vattensportare om dagarna, och lyser upp i karnevalsliknande feststämning om nätterna. Här kan du hitta restauranger, loppmarknader och fest. Ännu lite mer norrut, vid Vagatorstranden, pryds sandstranden av dramatiska röda klippor. Även denna stranden har ett livligt nattliv. De lugnare stränderna Mandrem eller Morgim ligger några kilometer norr om Baga och nås bäst med taxi. I norra Goa ligger Saturday Night Market som startar sent på kvällen och fortsätter långt in på lördagsnatten.

I södra Goa hittar du de allra finaste långgrunda stränderna som består av vit och finkornig sand. Längs stränderna Varca och Cavelossim ligger ett pärlband av lyxiga hotell med restauranger, sportaktiviteter, underhållning och i många fall spa-anläggningar. Till södra Goa ska du åka om du vill koppla av och njuta av det totala lugnet. Vill du ha lite omväxling kan du ta taxi till den myllrande staden Margao.

Att se och göra

I Goa kan du shoppa färgstarka sidentyger, fantasifulla smycken och lädervaror till billiga priser. Det är också prisvärt att låta sy upp kläder hos en skräddare. Den färgrika hippiemarknaden Anjuna är värd ett besök lika mycket för upplevelsen av atmosfären som för shoppingen i sig.

Goas huvudstad Panjim är värd ett besök, den bär tydliga spår från tiden då Goa var en portugisisk koloni.

Områdets naturliga skönhet får du uppleva i nationalparkerna, som omfattar delar av Västra Ghats, en bergskedja som är känd för sitt rika djurliv. Ge dig in i djungeln och titta på templen i reservatet Bhagwan Mahaveer Wildlife Sanctuary. Håll utkik efter bengaliska tigrar, pantrar, muntjaker och leoparder. Här får du komma nära skadade pantrar och björnar som rehabiliteras i djurparken i reservatet Bondla Wildlife Sanctuary.

Och har du turen att få du uppleva en religiösa festival – bered dig på en exotisk upplevelse som kan vara både färgsprakande och högljudd.

Till Goa plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer