Edinburgh

Edinburgh har blivit framröstad som Storbritanniens vackraste stad, och naturen och arkitekturen här är verkligen oslagbar. Staden ligger belägen ovanpå en samling utslocknade vulkaner som ger staden en unik karaktär vid havet.

Det är lätt att känna historiens vingslag i Edinburgh och huvudstaden kommer inte att göra dig besviken om du vill uppleva hur Skottland var förr. Gå vilse i Old Towns kullerstensgränder i skuggan av det mäktiga slottet som tornar ovanför. Beundra New Town i all sin georgiska prakt och ta dig upp för Carlton Hill för att ta del av en fantastisk utsikt över staden och det bakomliggande havet.

Edinburgh är perfekt om du gillar festivaler då elva stora festivaler arrangeras här varje år. Fem äger rum i augusti inklusive den kända Edinburgh Festival Fringe.

Att se och göra

Callander "Gateway to the Highlands", lär dig den fascinerande historien om Glencoe - en by som modernt blivit känd som en miljö för "James Bond" och "Harry Potter"-filmer.

Båtkryssning på ikoniska Loch Ness, håll utkik efter den berömda "Nessie".

Besök i den natursköna staden Pitlochr.

Besök grannstaden Glasgow över dagen.

Till Edinburgh plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.