Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är ett resmål för dig som längtar till Karibiens azurblå hav. På denna fantastiska del av ön Hispaniola hittar du några av Karibiens vackraste stränder, storslagen natur och äventyr i alla dess former. Dominikanska republikens väder är dessutom behagligt året om och perfekt för en stressfri semester.

Dominikanska republikens norra kust vetter ut mot Atlanten vilket innebär större vågor och perfekta förhållanden för alla former av vattensport. Om du dessutom vill ha Karibiens kanske lägsta priser är det hit du ska resa. I söder vetter stränderna mot Karibiska havet, vilket betyder lugnare bad vid de kilometerlånga stränderna. Här kan du bo på välutrustade hotell, med både strandläge och All Inclusive, som gjort för en verkligt avkopplande resa där allt finns på nära håll.

Vart du än befinner dig i Dominikanska republiken är stämningen hög och du hör medryckande musik i tvåtakt när lokalinvånarna dansar nationaldanserna merengue och bachata.

Att se och göra

Här kommer du att upptäcka ett tropiskt paradis fullt av spännande sevärdheter. De kristallklara underjordiska sjöarna i nationalparken Monumento Natural Cueva Los Tres Ojos i Santo Domingo och det magiskt blå vattnet i Hoyo Azul, en så-kallad cenote vid Cap Cana. Hiking och vandring upp för majestätiska bergstoppen Pico Duarte. Åka zipline genom den grönskande djungeln och utforska grottsystemet Cueva de las Maravillas. Eller varför inte göra ett besök till den berömda regnskogen på halvön Samana där du på vägen åker genom pittoreska byar, och jordbruk som odlar exotiska frukter.

Den historiska huvudstaden Santa Domingo med sitt myllrande folkliv är också väl värd ett besök.

Karibiska havets varma vågor passar perfekt för olika vattensporter så som windsurfing, surfing, kite och att paddla SUP-bräda. Men du kan också åka på kräftfiskkryssning, snorkla vid korallrev och åka på familjevänlig valsafari. Längs stränderna finns ofta volleybollnät och det brukar inte vara svårt att hitta någon att spela med. I Playa Dorada och vid Playa Grande finns också fina golfbanor att besöka.

Till Dominikanska republiken plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer