Cypern

Cypern är Medelhavets tredje största ö och är en destination som har lockat besökare under flera årtionden. Här råder ett varmt och behagligt klimat med cirka 18 grader under vinterhalvåret och upp emot 35 grader under sommarhalvåret. Cypern ett semesterparadis för de som vill spendera majoriteten av årets 365 dagar under solens värmande strålar.

Vi ska dock inte glömma att Cypern är mycket mer än härligt klimat, turkosblått hav och vackra stränder. På ön finns massor med sevärdheter, arkeologiska utgrävningar och charmerande byar. Krydda med en spektakulär och varierande natur, ett välsmakade kök och du har alla pusselbitar som krävs för en fantastisk och underbart härlig semester.

Badälskarnas bästa resmål
Cypern är känt för att vara en ö som är fantastisk för alla badälskare. Runt om på ön finns många härliga inbjudande stränder och badvikar – de flesta med en vit finkornig sandstrand. Ön mest populära och vackraste stränder ligger på sydöstra delen av Cypern i närheten vid turistorterna. De långgrunda, vita stränderna lockar såväl gammal som små barn som ska lära sig ta sina första simtag. Om du väljer att ta dig längre västerut på ön hittar du de något mindre och mer oupptäckta stränderna där du kan bada ostört.

Kulturella influenser från omvärlden
Cyperns geografiska närhet till såväl Europa, Mellanöstern och Afrika gör att landet är starkt influerat av en mängd olika länder och kulturer. Detta ger sig exempelvis till uttryck när det kommer till den cypriotiska maten där måltiderna vanligtvis utgörs av en mängd smårätter så kallade meze. På ön förekommer dessutom många utställningar, konserter, folkfestivaler samt firande av traditioner som alla härstammar från de olika kulturerna.

Vi erbjuder resor till större delen av Cypern, där de populäraste områdena är Protaras och Ayia Napa. Protaras är mer känt som Fig Tree Bay och är en lugnare badort med fina stränder och klart vatten. Ayia Napa karaktäriseras av att det är en semesterort som har något för precis alla. Hit kan såväl barnfamiljen som den ensamma pensionären resa. Här finns härligt badvatten och vackra stränder som lockar till lata dagar samtidigt som det erbjuds mängder av aktiviteter och antika kulturskatter. Kring det bilfria Klostertorget finns dessutom ett gigantiskt utbud av barer, nattklubbar och restauranger som alla utlovar långa och festliga nätter.

Säsong maj-oktober

Till Cypern plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer