Costa del Sol

Costa del Sol på den andalusiska sydkusten i Spanien kan stoltsera med ett av Europas bästa klimat och erbjuder både sol, bad och skidåkning – faktum är att du kan göra det på en och samma dag tack vare närliggande bergskedjan Sierra Nevada.

Costa del Sol, det klassiska resmålet för en solsemester vid havet, men som har så mycket mer att erbjuda. Med över 300 soldagar per år lockar den 30 mil långa solkusten från Nerja i öster till Manilva i väster till sig soltörstande nordeuropéer år efter år. Här finns allt du kan önska dig: utmärkt semesterboende, fina sol- och badmöjligheter, mycket stort, varierat och bra restaurangutbud samt nattliv. Modern och internationell atmosfär i symbios med genuin andalusisk charm.

Välj att bo i storstaden Malaga, magnifika Marbella, lyxiga Puerto Banús, charmiga Estepona, gemytliga Nerja, gamla fiskebyn Torremolinos, lättsamma Fuengirola eller i charmiga Benalmádena.

Att se och göra

Det passar utmärkt att hyra en bil och själv ta sig runt för att upptäcka ett mycket gediget och intressant utbud av sevärdheter. Storstäderna Málaga och Sevilla, Ronda, vackra Granada med morernas sista fäste Alhambra - en av Europas främsta sevärdheter, Gibraltar eller kanske t.o.m. Marocko är bara några exempel på platser som den upplevelsesökande Costa del Solbesökaren kan ta sikte på.

Costa del Sol har fler än 70 golfbanor i världsklass, vilket lite skämtsamt har gett Solkusten tilltalsnamnet Costa del Golf. Med sitt läge mellan bergen och Medelhavet, 325 soldagar samt en årlig genomsnittstemperatur på 20 grader har Costa del Sol perfekta förhållanden för golf året runt. Den äldsta heter Parador de Málaga Golf och ligger i Malaga. Nära Sotogrande ligger de mest prisade golfklubbarna på Costa del Sol: Valderrama, Real Club Sotogrande och La Reserva.

Säsong maj-oktober

Till Costa del Sol plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer