Barbados

Vajande kokospalmer, frodig natur, karibiska rytmer och avslappnad atmosfär. Där har du Barbados, en av Karibiens mest omsusade öar. Lägg där till behagligt klimat året om, snorkling bland havssköldpaddor och inte minst en vänlig lokalbefolkning.

Du kan välja mellan att bo på den lite lugnare västkusten eller på sydkusten som har ett större utbud av restauranger, butiker och barer. Oavsett vad du väljer bor du nära kritvita mjuka korallstränder och turkost hav. Barbados är ingen stor ö, den är mindre än fem mil tvärs över.

Ön ligger öster om Venezuela och det sydamerikanska fastlandet, omgärdat av öar som Trinidad och Tobago, Grenada och Saint Lucia. Klimatet är tropiskt med en medeltemperatur på cirka 27 grader. Korallrev omringar öns vackra sandstränder. Barbados är för det mesta skonat från orkaner och tropiska stormar och tack vare att ön ligger långt österut i Atlanten ligger den precis utanför orkanbältet.

Oavsett vilket hotell du bor på under din resa till Barbados kan du vara säker på en viss stil. Barbados är ju en gammal brittisk koloni, och det är ett arv man är stolt över. Man klär gärna om till middag om man ska gå ut och afternoon tea är en lika omtyckt tradition som cricket. Men detta är ju ändå en ö i Lilla Antillerna, så det brittiska är skönt uppblandat med karibiskt och resultatet är Barbados, en av Karibiens mest varierade och välkomnande öar.

Att se och göra

Mysiga huvudstaden Bridgetown är med på UNESCO:s världsarvslista och värd ett besök. Den präglas av typiskt färgglada gator i pastellfärger, vilket känns igen från många andra karibiska nationer. Strosa omkring på de historiska gatorna, slå dig ner vid någon av alla uteserveringar eller njut av havets läckerheter på någon av alla restauranger.

De stora rev som omgärdar ön gör också att mängder av skepp förlist, vilket idag nyttjas som platser för dykning, där Stavronikita sannolikt är det mest kända. Av förklarliga skäl lockar också stränderna med det klarblåa vattnet, där Carlisle Bay och Pebbles Beach står för några av Barbados huvudattraktioner samt vindsurfarnas favorit Silver Sands Beach på sydkusten och den lilla och lugna Paradise Beach på västkusten Som turist kan du med fördel hoppa på någon av de fiskebåtar som dagligen åker på turer runt ön. Barbados betraktas som en av världens bästa platser för fiske.

Här är romdrycken stor och ett besök på världens äldsta romdestilleri Mount Gay rekommenderas eller varför inte ta en tur till någon av öns gamla sockerplantager.

Till Barbados plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer