Bali

Denna tropiska och gröna paradisö som tillhör Indonesien är full av liv och vackra vyer. Bali är gästvänligt, mytomspunnet och lätt att förälska sig i.

På Bali finns det något för alla smaker. Här får du uppleva fantastisk natur, färgstark kultur, fuktig regnskog, vackra stränder, mysiga byar och ett rikt djurliv. Det finns dessutom ett livligt nattliv, ett brett utbud av shopping och avkopplande spa-anläggningar.

Kuta Beach – Balis största sol- och badresmål med vattensporter, strandserveringar, nattklubbar och moderna hotell. 8 kilometers underbar sandstrand.

Nusa Dua – exklusivt litet resmål med femstjärniga hotell, sportanläggningar och golfbana.

Sanur – mysig och lugnare badort med långgrund härlig sandstrand, korallrev och många små restauranger, uppskattas av barnfamiljer.

Seminyak – mindre och lugnare grannort till Kuta Beach med klubbar, beach clubs och trendiga butiker.

Uluwatu – några av Balis bästa sandstränder, häftiga surfvågor och dramatiska klippor.

Här finns resmålen som passar romantiska par, familjer och partysugna

Att se och göra

Även om det kan vara frestande att tillbringa den största delen av din resa till Bali under ett parasoll på stranden får du inte missa att ta del av det hänförande landskap som finns på ön. Här kan du exempelvis pröva på forsränning på Ayung River, klättra i berg och vandra bland vattenfall. Bali är dessutom ett mecka för surfare med perfekta stränder både för nybörjare och erfarna.

Majoriteten av befolkningen på Bali är hinduer, till skillnad från Indonesien i sin helhet där de allra flesta är muslimer. Gudarna är mycket viktiga för befolkningen, och många av öns sevärdheter är därför kopplade till religionen.

På öns färgstarka marknader kan du fynda bland träsniderier, kryddor, te och tyger. Att låta en skräddare sy upp kläder är en god affär i Sydostasien och i Sanur kan du rent av måttbeställa skor.

Till Bali plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer