Azorerna

Azorerna kallas ”Edens lustgård” och det är just naturen som står i fokus i denna vulkaniska ögrupp. Huvudön São Miguel stoltserar med böljande kullar, varma källor, vandringsleder och äventyr både på land och till sjöss.

Plocka fram naturälskaren i dig och gå på upptäcktsfärd i den oexploaterade miljön. Ge dig ut till havs på en kittlande tur och se delfiner och kanske siktar du till och med världens största däggdjur, blåvalen? Kontakta reseledaren på plats vid ankomst för flera spännande utflykter som för dig närmare naturen på Azorerna.

Det sägs att Azorerna legat oupptäckt fram till 1427 då den portugisiske sjöfararen Diogo de Silves fann de azoriska öarna Santa Maria och São Miguel. Solresor reser till Azorernas huvudö São Miguel som erbjuder både bedårande natur och livlig stadsmiljö. De flesta av våra hotell ligger i den charmiga huvudstaden Ponta Delgada där sevärdheter och historiska gator förenas harmoniskt med hotell, restauranger och butiker. Den moderna marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika.

Någon har sagt: "Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten." Azorerna är fortfarande ett oexploaterat resmål som har bevarat sin genuina atmosfär. Hotell och infrastruktur håller mycket god standard, men är bara tillgängligt för ett mindre antal besökare åt gången.

Att se och göra

Genom vår reseledare på Azorerna ges möjligheten att boka spännande utflykter under din vistelse.

Till Azorerna plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.