Aruba

Aruba är en av ABC-öarna (Aruba, Bonaire och Curaçao) belägna i Västindien strax norr om Venezuela. Här finns några av världens vackraste stränder med azurblått vatten, kritvit sand, ljumma vindar och palmer som svajar i vinden.

Ön är endast tre mil lång och en mil bred. Det här är en av många karibiska öar med ett mycket stabilt och soligt klimat. Här slipper du också oroa dig för orkaner då Aruba ligger utanför orkanbältet. Vattentemperaturen sjunker sällan under 25 grader och här njuter du av lugnet, kulinariska läckerheter och att varje kväll få avnjuta en orangeröd solnedgång långt borta i horisonten.

Aruba en är en självstyrande del av Nederländerna men öns historia sträcker sig längre bak i tiden än så. Tidigaste tecken på bosättning är från 1000-talet då Arawakstammen anlände till ön från Sydamerika. Det tillsammans med nederländska, spanska och engelska influenser har skapat den blandade arkitekturen och kulturen du möter idag.

Musiken spelar en stor roll i Arubas kultur. Karibiska toner spelas hela året och i februari hålls en stor karneval med färgsprakande parader och massor av musik givetvis.

Att se och göra

Det finns vattensporter av alla de slag för de som önskar, inklusive bra snorkling.

Ett besök i huvudstaden Oranjestad rekommenderas varmt. Staden är liten men livlig. Den känns igen genom sin nederländska arkitektur i klara pastellfärger. Varje dag stannar stora kryssningsfartyg till i hamnen och hundratals passagerare strömmar ut på stadens gator.

Till Aruba plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer