Alicante

Alicante är en av spanska östkustens charmigaste städer beläget längs den kända kustremsan Costa Blanca. Här finns en gemytlig atmosfär, gott om restauranger, golfbanor, nattliv och ett skönt strandliv. Allt på ett behagligt gångavstånd.

Under dagarna kan du njuta av de vackra mjuka stränderna. Här hittar du bland annat San Juan Beach, en av Spaniens bästa stränder.

Trots de fina stränderna längs kusten är det inte sällan golfbanorna som får många att resa till Costa Blanca. Det finns en mängd fina banor att välja mellan. Tack vare det behagliga klimatet går det att spela golf året om, och bland skandinaver är det populärt att förlänga sommaren med en golfresa till Costa Blanca på våren eller hösten.

Att se och göra

Att hyra bli och ta sig runt passar utmärkt när du semestrar i Alicante och längs Costa Blanca kan du hitta ett stort och varierat utbud av aktiviteter och sevärdheter. Vill du ägna dig åt shopping under din resa finns allt från kända märkesbutiker och köpcentrum till lokala marknader, och störst utbud hittar du i Alicante.

Staden erbjuder många kulturella sevärdheter som det hyllade arkeologiska museet Museo Arquelógico Provincial de Alicante och slottet Castillo de Santa Barbara.

Säsong maj-oktober

Till Alicante plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer