Alassio

Alassio är beläget i Ligurien i norra Italien längs med den ljuvliga italienska blomsterrivieran. Ligurien är evigt blomstrande och färgerna växlar under året.

Staden Alassio grundades under 900-talet och under slutet av 1800-talet var staden en kurort och hit kom främst engelsmännen som också satt sin prägel på staden, vissa hus byggdes med engelsk arkitektur.

Här kan du njuta av de lokala specialiteterna och vandra längs kullerstensgator i den historiska stadskärnan och besöka någon av de många barer och restauranger som finns här. Under våren målas dalgångarna gula av mimosa och längre fram på försommaren blommar bouganvillean i varje gränd.

Alassio ligger vackert vid Medelhavet och är mest av allt är känd för sina härliga stränder och gröna områden med apelsinträd, körsbärsträd och kastanjelundar - men också för väggen Muretto di Alassio som täcks av mer än 500 plattor, undertecknade av kända personer som besökt staden genom åren. Den första plattan placerades på väggen 1951 av den amerikanska författaren Ernest Hemingway.

Att se och göra

Härfrån går det utmärkt att på egen hand besöka till exempel San Remo, en av blomsterrivierans viktigaste turistorter. Furstendömet Monaco där ni kan uppleva familjen Grimaldis historia. Columbus hemstad Genua. Bergsbyn Castelvecchio di Rocca Barbena och självklart båda städerna Nice och Cannes som är belägna i närheten.

Säsong maj-september

Till Alassio plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer