Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Fullbokat

Feel Good Mallorca

4
Tillbaka

RUM & PRISER

  • Antal resenärer
Avbryt Reser från
Från
 
Avbryt Avresedatum
Välj avresedatum
Genomsnittligt pris per månad
Avbryt Reslängd
Reslängd
Avbryt Resenärer

Feel Good Mallorca

Följ med på en härlig Feel Good resa som utöver träningen bjuder på smakfull vinprovning, tapas och en shoppingtur i Palma.

Solresors motto med våra träningsresor Feel Good, är att du skall kunna kombinera en härlig semester med att ta hand om dig själv, fylla på med ny energi, stifta nya bekantskaper och få en semester att minnas med dig hem. Du ska ha en känsla av Feel Good – Må Bra på alla plan.

I dagens samhälle upplever många av oss en hektisk vardag, en hel del ”måsten” och höga krav på oss själva. Tiden räcker sällan till och vi stannar allt för sällan upp i nuet och bara njuter. Bryt mönstret - kom iväg från vardagen och skäm bort dig själv på en riktig härlig semester och träningsresa.

Unikt för den här träningsresan är att vi, utöver vårt fullspäckade träningsschema, även kommer ha en shoppingtur i Palma samt tapasmiddag med vinprovning inkluderat i veckans program.

Vi är en lagom stor grupp, 20 - 40 personer. Den sociala delen av resan är viktig för många och därför försöker vi alltid ordna att de som vill, får sitta tillsammans vid middagen.

Alla kan vara med, tränad som otränad. Du väljer själv hur lite eller hur mycket du vill delta.

Avresor

Allt detta ingår i träningsresan Feel Good:

• Flyg, tur och retur, avreseorter Köpenhamn, Göteborg och Stockholm
• Boende i dubbelrum på 4-stjärniga Occidental Cala Viñas
• All inclusive
• Träningspass enligt program vecka 1
• Vinprovning och tapasmiddag
• Stadsrundtur med shopping i Palma

 

Avresor 2020
23 maj från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
30 maj från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
19 september från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

 

Priser 23/5 1 vecka
Dubbelrum fr. 10 099 kr
Enkelrum  fr. 2 400 kr/vecka
Priser 19/9 1 vecka
Dubbelrum fr. 10 799 kr
Enkelrum  fr. 2 400 kr/vecka


Observera:

* Träningen infaller första veckan på resan om du väljer att boka en tvåveckors resa.

Yoga-matta: Ta med egen matta eller beställ av oss under "paket".
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som kan uppstå på grund av, till exempel, ändrade flygtider -och flygdagar eller byte av instruktör.

Fastställt träningsprogram och mer information skickas hem cirka två veckor innan avresan. Resan kräver ett minimum antal deltagare för att genomföras.Vill du ha hjälp med bokning och prisinformation, kontakta gärna Solresors försäljningsavdelning på 0775 - 51 00 00.

 

Program

Njut av solen, träffa nya vänner och kom hem tränad, utvilad och mer motiverad än någonsin att leva ett hälsosamt liv. Träningsprogrammet är varierat och vänder sig till dig som är otränad till tränad (nivå 1 & 2). Träningsnivåerna är en gradering för att ge dig en fingervisning om vilka resor som passar dig och din kondition bäst. 

Lördag
15.30 Välkomstmöte 45 min
16.30 Pilates 60 min + Introduktion 15 min
19.00 Mingel innan middag
19.30 Gemensam middag

Söndag
08.45 Föreläsning 45 min; "Tips och trix för din träning". 
09.30 Kondition & Styrka 60 min
16.30 BODYBALANCE® 60 min
17.45 Mingel i strandbaren 
19.15 Gemensam middag

Måndag
07.15 Morgonyoga 45 min* 
09.30 Zumba 30 min
10.00 CXWORX® 30 min
16.45 Cirkelträning 40 min
17.25 YinYoga 40 min
19:45 Buss avgår från hotellet till vinprovning på Wineing i la Lonja, gamla stan i Palma.
Vinprovningen inkluderar tre olika viner och avslutas med tapasmiddag (vin inkluderat).
Buss avgår cirka 23:30 tillbaka till hotellet alternativt tar man sig hem från Palma på egen hand.
Läs mer om vinprovningen här!

Tisdag
08.45 Föreläsning 45 min; ”Värdshuset av rum” 
09.45 Kondition & Styrka 60 min
16.45 BODYBALANCE® 60 min
19.15 Gemensam middag

Onsdag
07.15 Morgonyoga 45 min* 
14.00 Shoppingtur i Palma, buss avgår från hotellet kl 14.00.
Vi tar en busstur genom Palma med Solresors guide och därefter har vi egentid för shopping.
Buss tillbaka till hotellet avgår 19.30 alternativt tar man sig hem från Palma på egen hand.

Torsdag
09.15 Zumba 30 min
09.45 CXWORX® 30 min
16.30 Cirkelträning 40 min
17.10 Yin Yoga 40 min 
19.00 Mingel innan middag
19.30 Gemensam middag 

Fredag
07.30 Pilates 60 min
18.30 Mingel innan middag
19.00 Gemensam middag

* Exakt tid fås på plats beroende på soluppgång

   

Träningsformer

All träning är anpassad för att alla ska kunna hänga med. Du gör så gott du kan och orkar du inte hela övningen så finns det alltid enklare övningar att göra.

YinYoga är den perfekta träningsformen för dig som sportar eller helt enkelt bara vill motverka kroppens åldrande. YinYoga är ett bra komplement till all Yang träning som vi ofta utför. Yangträning är all fysisk träning och alla fysiska yogaformer som PowerYoga, AshtangaYoga osv. Vi behöver både Ying- och Yangträning för att vi ska få balans i kropp och sinne. När vi har balans så håller vi oss friska och hela. Man utför alla övningar sittande eller liggande med fokus på området kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden. Varje position hålls under en längre tid för att komma djupare in i bindväv, leder och ligament som annars blir stelare med åren. Passet passar alla eftersom man utgår från sina egna förutsättningar.

MjukYoga är en lugnare form av yoga som utgår från Livsyogan/kundaliniyogan. Den vänder sig främst till personer som söker en mjukare form av yogaträning, för att underhålla, behålla samt stimulera smidighet och rörelsefrihet i både kropp och sinne. Yogaövningarna utförs sittande/liggande på matta och utgångspunkten är individens förmåga och kapacitet. Det innefattar mjuka, enkla yogaövningar, guidade avslappningsövningar, visualiseringar samt meditationer där syftet är att skapa ett inre lugn.

Pilates är enkelt sammanfattat meditation, yoga och styrketräning i ett. Förutom en stark, smidig och reslig kropp ger träningen bättre självförtroende och en inre balans. Pilatesträning är stabiliseringsträning för bålen, det vill säga du tränar mest mag- och ryggmusklerna. Du tränar den inre muskulaturen som behövs för hållningen och som kan vara svår att komma åt med traditionell styrketräning.

BODYBALANCE® är en träningsform som är en mix av yoga, tai chi och pilates. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik ger dig flexibilitet, balans och styrka och gör att du känner dig centrerad och harmonisk.

PowerYoga är en idealisk träningsform för alla. Oavsett träningsnivå utgår du från dina egna förutsättningar och bestämmer själv intensiteten. Med ett regelbundet yoga-utövande får du en stark kropp, en mer harmonisk själ samt ett balanserat och fokuserat sinne. Power Yoga är en kraftfull, svettig och fysisk yogaform där man tränar med egen kroppsvikt och samspelet mellan rörelserna, positionerna och andningen är av största vikt. Yogan hjälper dig att bli rörligare och smidigare samtidigt som du blir bättre på att hantera stress och släppa spänning runt leder och muskler.

CXWORX® är en förkoreograferad klass med funktionell stryrketräning för core-musklerna. En tuff träning som utmanar dig mentalt och fysiskt. Stramar åt och tonar musklernas kärna. Fokuserar på de muskler som håller samman överkroppen med underkroppen. Förbättrar funktionell styrka för balans, rörlighet och förebygger skador. Vi jobbar med motstånd i form av gummiband och fria viktplattor vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och utmana kroppen maximalt.

H-L-S-M fokuserar på höfter, lår, stuss och mage. En utmaning för bål­muskulaturen. Höften håller sig parallell och stadig samtidigt som vi stärker och formar kroppen. Även kallat Core-träning.

Cirkelträning är en intensiv konditionsklass som är utformad så att alla kan vara med. Med enkel koreografi tränar du kondition och uthållighet under intervaller med aktiv återhämtning. Hög puls, armhävningar och fantastiskt peppande musik.

ZUMBA® är en rolig, enkel och upplivande träningsform där de latinska rytmerna står i fokus. Passar alla åldrar, dansare, icke dansare, för dig som tränar mycket och för dig som aldrig tränat. Genom att följa de enkla stegen i bl a Salsa, Merengue och Raggaeton kommer du att njuta av varje steg du tar, förbruka fler kalorier än du anar samtidigt som du trimmar din kropp, säte, ben, armar och mage.

Observera: Ta med din egen yogamatta eller förbeställ en av oss.

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet som kan uppstå på grund av t.ex. ändrade flygtider och flygdagar eller byte av instruktör. Program och mer information skickas hem ca två veckor innan avresan.


Vill du ha hjälp med bokning och prisinformation, kontakta gärna Solresors försäljningsavdelning 0775 - 51 00 00.

Instruktören

Under merparten av träningsveckorna vi erbjuder kommer du att träna med Susanne Henning. Susanne har en lång och gedigen meritlista inom hälsa och träning. Hon har arbetat med friskvård och träning sedan tidigt-80 tal, tycker om nya utmaningar, är av åsikten att man alltid kan lära något nytt och ser vikten av att följa utvecklingen. Världen förändras vilket också förändrar våra behov inom hälsa och träning, detta eftersom det hela tiden måste finnas en balans i din träning och i ditt liv.

Hon har tillsammans med sin man under många år drivit en friskvårdsanläggning i Malmö, hon har utbildat en mängd instruktörer inom gruppträning. Susanne och hennes man har tillsammans med Solresor även varit med utvecklat våra träningsresor sedan 2006. Idag driver Susanne en Yoga och Pilates studio i Höllviken, gör friskvårdsuppdrag för företag och arbetar som Personlig Tränare.

Susannes mål som instruktör är att vi har kul tillsammans, att skapa en gruppdynamik som får dig att ge det lilla extra och att du känner dina Må-bra hormoner flöda i kroppen. Susanne kan konsten att anpassa träningen så att alla kan vara med. Hennes motto är – Anpassa träningen utifrån dina egna förutsättningar, då blir det både kul och motiverande.

Hotel Occidental Cala Viñas

  • All Inclusive
  • Barnpool
  • Gratis WiFi
  • Luftkond.
  • Pool
  • Restaurang

Du bor på ett hotell, som tillhör den välkända hotellkedjan Barceló, som ligger vackert beläget i en badvik, mysiga Cala Viñas, på sydvästra Mallorca.

Hotellet erbjuder en mångfald av faciliteter som gör din tränings, - och semesterresa fullständig. I hotellets Spa kan du njuta av en uppvärmd inomhuspool med jacuzzi. Du kan också koppla av med sköna kroppsbehandlingar och massage.

Vill du unna dig något alldeles extra, har hotellet ett stort utbud av behandlingar, däribland hydroterapi med saltvatten och massage. Det finns även ett turkiskt bad och en bastu. Här ligger även hotellets välutrustade fitnessavdelning.

Hotellet erbjuder kostnadsfri WiFi i allmänna utrymmen. Det finns två restauranger samt två barer/lounger och en poolbar. Hotellets gäster har även tillgång till barnpool, takterrass och barnklubb. Poolhandduk kan lånas mot deposition.

Hotellet har två vackra poolområden med en sagolik havsutsikt och som omgärdas av prunkande grönska. Vid poolerna finns solsängar, parasoller och barer som serverar läskande drycker och lättare måltider.
Hotellet är lugnt beläget och vill man ha lite mer liv och rörelse är avståndet till Magaluf endast 3 km, där det finns ett stort utbud av trevliga restauranger, barer, nattklubbar och affärer. En härlig powerwalk eller en taxiresa på 5 min.

Ned till den fina stranden är det bara 50 meter. I den lilla vackra badviken, på stranden, vid soluppgången, hälsar vi dagen välkommen med morgon Yoga. En upplevelse du inte vill missa.

Rumstyper:
Stora och bekväma, luftkondi¬tionerade dubbelrum på 27 m2 och familjerum på 37 m2 , 2 ordinarie sängar och 1-2 extrabäddar. På rummen finns platt TV, telefon, säkerhetsfack (extra avgift), centralvärme, hårtork, kylskåp och balkong. Familjerummen har ett pentry.


Tillval:
Dubbelrum för eget bruk

Officiell klass:
4 stjärnor.

Läs mer om hotellet här!

Mat och dryck

Allt detta ingår!
• Frukost, lunch och middag serveras i huvudrestaurangen tillsammans med husets vin, öl, läsk eller vatten.
• Snacks serveras mellan måltiderna när huvudrestaurangen är stängd
• Ett urval av inhemska och internationella märken på alkoholdrycker, läsk, te och kaffe. (mellan 10.00 - 23.00)
• Te, kaffe och biscuits på kvällarna (mellan 15.00 - 18.00)
• Glass för vuxna och barn (mellan 10.00 - 23.00)


Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail