Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Costa Rica

Rundresor i Costa Rica

Costa Rica - Tambor
0

På rundresan i Costa Rica färdas vi på Tortugueros amazonasliknande floder som slingrar sig fram alldeles intill den karibiska kusten. Vid den mäktiga Arenalvulkanen kopplar vi av i de varma källorna och den dimhöljda molnregnskogen i Monteverde fascinerar oss med sin frodiga grönska. Allt detta kombineras med bekymmersfri avkoppling vid det glittrande Stilla havet i Tambor.

Exempel på vad du upplever under rundresan Tambor
• Flodfärder och vandring i Tortugueros tropiska skog – se apor, ödlor och mängder av fågelarter i den grönskande omgivningen
• Besök på Sea Turtle Conservancy – skydd för havssköldpaddor som lever i området
• Vandring i Monteverdes fantastiska molnskog – vackert, storslaget och praktfullt
• Besök i en kolibriträdgård – de färgglada fåglarnas paradisResan omfattar en 16 dagars rundresa i Costa Rica 
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

14 Nätter Kommer snart

Costa Rica

- Det lilla landet i Centralamerika är ett bra resmål för en rundresa som skänker äkta upplevelserikedom och livskraft i koncentrat!

Vi vaknar till regnskogens ljudmatta av sånger, kväkanden och apornas tjatter. Efter frukosten sätter vi oss i kanoten och glider stilla genom djungelns floder och laguner. Man känner sig nästan som Indiana Jones. Costa Rica är en dröm för alla resenärer som längtar till regnskogens äventyr med sina kolibrier, ödlor och krokodiler.

Costa Rica är ett variationsrikt resemål som passar perfekt för en rundresa med sin blandning av indianskt, kreolskt och europeiskt ursprung som blandas i en avslappnad och humoristisk ”ticos-kultur”.

Trots landets ringa storlek ryms en fantastiskt skiftande natur. Från Stilla Havets vita ensliga stränder och mangroveområden upp mot höglandet med vulkaner och regnskog till de vidsträckta bananodlingarna och de karibiska stränderna. Som resenär är det lätt att bli ödmjuk inför Monteverdes vegetation med sina hängande broar över djupa djungelfåror, en miljö som tagen ur National Geographic.

Välkommen till detta färgstarka land fullt av äkta upplevelserikedom och livskraft i koncentrat.

Fakta

Huvudstad:
San José.

Invånarantal:
ca 4 miljoner.

Nationaldag:
15 september.

Nationellt valspråk:
Pura Vida! (ung. ”Rent, äkta liv”.) Används ofta som hälsningsfras.

Tid:
Svensk vintertid -7, sommartid -8.

Valuta:
Colón (CRC).

Klimat:
Tropiskt klimat med förhållandevis små temperaturskillnader över året. Lokala temperaturskillnader beroende på vilken höjd över havet man befinner sig på. I låglandet varierar temperaturen mellan ca 20-30 grader medan i bergsområden som Monteverde kan den krypa ner till ca 10 grader. Landet har två årstider: den torrare "dry season" varar december – april och den regnigare "green/wet" season maj – november. Stillahavskusten är torrare och varmare än den karibiska sidan. I Guanacaste, den torra nordvästprovinsen, varar torrperioden (nov-april) flera veckor längre än på andra platser i Costa Rica.

Solresor:
Svensk färdledning och engelsktalande lokalguide på rundresan Costa Rica Tambor.

Dela nuvarande URL via E-mail