Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Utflykter Azorerna

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Azorerna tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet, men majoriteten kan också förbokas hemifrån.

De exakta datumen när utflykterna arrangeras under just din semestervecka får du vid ankomst till destination.

Praktisk information om våra utflykter »

Stadspromenad Ponta Delgada

São Miguels huvudstad Ponta Delgada ligger vackert lutad över öns största hamn. Under denna ca tre och en halvtimmes promenad får du bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. I Ponta Delgada möts det gamla och det nya i en spännande blandning, från den moderna marinan till de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader. Promenaden brukar avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor.

Observera:
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.

Halvdagstur med start i centrum av Ponta Delgada. Vänligen observera att det inte ingår någon transfer utan du får ta dig till Ponta Delgada på egen hand.

Pris:
Vuxen: ca. 130 SEK
Barn: ca. 87 SEK

Smaka på Azorerna

Här får du lära känna en del om den azoriska matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vad har t.ex. lupinfrön, blodkorv och marmelad gemensamt? Under en och en halv timme får du prova ett urval av öns lokala drycker och specialiteter, bland dem ost, korv och taggmakrill. Detta är ett enkelt sätt att komma i kontakt med den lokala mat- och dryckeskulturen, innan du själv beger dig ut på äventyr i den azoriska gastronomin.

Observera:
Utflykten är ca 1,5 timme.
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.
Utflykten utgår från Ponta Delgada. Vänligen observera att det inte ingår någon transfer utan du får ta dig till Ponta Delgada på egen hand.

Pris:
Vuxen: ca. 162 SEK
Barn: ca. 162 SEK

Stadspromenad Ponta Delgada och Smaka på Azorerna

São Miguels huvudstad Ponta Delgada ligger vackert beläget över öns största hamn. Staden har en inbjudande och gemytlig karaktär där det gamla och det nya möts i en spännande blandning. Här sammanvävs den moderna marinan och de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader i en vacker skepnad. På vår stadsrundtur i staden genomför vi en gemensam promenad på cirka tre och en halvtimme där du får möjlighet att bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. Promenaden avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor. Här får du dessutom bekanta dig med den azoriska matkulturen i kombination med dess spännande historia. Vad har t.ex. lupinfrön, blodkorv och marmelad gemensamt? Under en och en halv timme får du prova ett urval av öns lokala drycker och specialiteter, bland dem ost, korv och taggmakrill. Detta är ett enkelt sätt att komma i kontakt med den lokala mat- och dryckeskulturen, innan du själv beger dig ut på äventyr i den azoriska gastronomin.

Halvdagstur med start i centrum av Ponta Delgada. Vänligen observera att det inte ingår någon transfer utan du får ta dig till Ponta Delgada på egen hand.

Pris:
Vuxen: ca. 260 SEK
Barn: ca. 260 SEK

Östra ö-rundturen - Nordeste

På den här utflykten upplever vi det nordöstra distriktet av São Miguel - ett område som bjuder på magnifika naturupplevelser. På vår utflyktsfärd genom detta mycket gamla och traditionsrika distrik kommer vi att färdas på vägar inramade av färggranna blommor, få ta del av en enorm frodighet samt se häpnadsväckande vattenfall och vyer. Vägarna är slingriga och de storslagna utsikterna är många och vackra.

Under dagen besöker vi även staden Povoação där de första invånarna på São Miguel valde att bosätta sig redan på 1400-talet. Längs vår färd får vi också berättat för oss om São Miguels historia, vi får lära oss om de sociala förhållandena på Azorerna från förr fram till idag samt få lyssna till spännande fakta om alla de blommor och växter som går att finna på denna frodiga del av ön. På den här utflykten rekommenderar vi att du tar med dig kamera, en extra tröja, vatten, snacks och eventuellt bra vandringsskor. 

Utflykten är inklusive lunch med ett glas vin och eller vatten.

Pris:
Vuxen: ca. 567 SEK
Barn: ca. 378 SEK

Furnas & Terra Nostraparken

Turen går mot Furnas, där den vulkaniska aktiviteten är påtaglig. I själva kratern syns varma källor och mullrande fumaroler, så kallade "caldeiras". På stranden vid kratersjön förbereds dagens lunch ”Cozido” – en gryta tillagad i ett hål i den heta vulkaniska marken! Lunchen serveras inne i Furnas by. Vi gör ett besök i Terra Nostra-parken där du har möjlighet att bada i det 35 - 40-gradiga järnrika vattnet, ”ungdomens källa”. Vi går sedan en guidad rundtur i den botaniska trädgården. På eftermiddagen åker vi till utsiktspunkten Pico do Ferro som bjuder på en fantastisk utsikt över Furnaskratern där vi ser både sjön och Furnas by.
Under dagen besöker vi också Chá Gorreana, en av Europas två teplantager. Plantagen grundades 1883 och än idag använder de sig av de gamla maskinerna till sin teproduktion.
Glöm inte badkläder. På turen är det också en god idé att ta med; kamera, en extra tröja, vatten, snacks och ev. bra vandringsskor.

Observera:
På turen ingår transport, inträde till botanisk trädgård, lunch, 1 glas vin och vatten.
Vi reserverar oss för utsålda utflykter samt utflykter med för få anmälda deltagare.
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.

Pris
Vuxen: ca. 683 SEK
Barn: ca. 486 SEK

Tvillingsjöarna

Lagoa das Sete Cidades eller tvillingsjöarna som de också kallas, är en av de vackraste platserna på ön São Miguel. På turen till Tvillingsjöarna besöker vi bl. a. utsiktsplatsen ”Vista do Rei” som bjuder på en fantastisk panoramautsikt över den imponerande vulkankratern. Vägen upp till Vista do Rei bjuder på många fina och natursköna utsikter. Vi tar oss också ner för kratern och besöker den charmiga byn Sete Cidades som ligger alldeles intill Tvillingsjöarna.
På vägen tillbaka till Ponta Delgada kör vi längs kusten och njuter av den vackra utsikten. Vi ser bl.a. klosterklipporna, en liten klippformation som ligger utanför den nordvästra kusten.
Under dagen gör vi också ett stopp i byn Fajã de Baixo och besöker en ananasplantage, där får vi höra mer om den komplicerade process som ligger bakom odlingen av denna frukt.
På turen är det en god idé att ta med; kamera, en extra tröja, vatten, snacks och ev. bra vandringsskor.

Observera:
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.
Vi reserverar oss för utsålda utflykter samt utflykter med för få anmälda deltagare.

Pris:
Vuxen: ca. 378 SEK
Barn: ca. 216 SEK

Eldsjön

Vi åker längs med sydkusten österut till Lagoa, där startar vi dagen med ett besök på keramikfabriken Cerámica Vieira och får se den traditionella keramiktillverkningens många olika steg.
En av dagens höjdpunkter är Eldsjön – Lagoa do Fogo, som av många anses vara den vackraste av de tre stora kratersjöarna på São Miguel. På 945 m höjd njuter vi av en sagolik utsikt över den 500 m djupa vulkankrater med sin azurblå sjö samtidigt som Atlanten skymtas i bakgrunden.

På väg ner mot nordkusten stannar vi till vid Caldeira Velha. En djungelliknande park med fantastiska vattenfall, varma källor och tropiska växter.
Dagen avslutas i Ribeira Grande där vi efter lunch åker till en likörbutik för att få smaka på några av de många lokala likörer som tillverkas på São Miguel.

Glöm inte badkläder. På turen är det också en god idé att ta med; kamera, en extra tröja, vatten, snacks och ev. bra vandringsskor.

Observera:
På turen ingår transport, inträde till Caldeira Velha, lunch, 1 glas vin och vatten.
Vi reserverar oss för utsålda utflykter samt utflykter med för få anmälda deltagare.
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.

Pris:
Vuxen: ca. 594 SEK
Barn: ca. 378 SEK

Vandring tvärs över ön

Denna vandring startar i byn Fãja de Cima, ett par kilometer norr om Ponta Delgada. Därefter går turen bokstavligen ”tvärs över ön”, från söder till norr, vilket innebär omväxlande uppför- och nedförsbackar. Efter halva vägen, kan du vid klart väder se öns syd- och nordkust samtidigt! Vandringen, som totalt är ca 8 km lång, avslutas på lantgården Pico da Cruz, där det dukas upp lokalt producerade ostar, bröd och vin.

Observera:
Halvdag inkl ost- och vinprovning.
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.

Pris:
Vuxen: ca. 378 SEK
Barn: ca. 270 SEK

Canyoning

I de centrala och östra delarna av São Miguel gömmer sig vattenfall och floder som vi på denna utflykt utforskar genom canyoning. Utrustad med våtdräkt och hjälm hoppar, glider och repellar vi oss genom vattendragen. En unik upplevelse i storslagen natur!

Observera:
Heldagsutflykt där transport, picknicklunch och engelsktalande lokalguide ingår. Ta med badkläder, handduk och skor som tål att bli blöta.

Pris:
Vuxen: ca. 864 SEK
Barn: ca. 432 SEK

Utflykt med mountainbike

Vi kör längs med smala och slingrande vägar runt vulkankratern vid Sete Cidades, Tvillingsjöarna, där vi stannar till då och då för att beskåda den magiska utsikten. Tvillingssjöarna är kända för att de har olika färger trots att de sitter ihop, och är en av de mest kända platserna att besöka på São Miguel.
Efter cykelturen kan de som vill testa på klättring i närheten av sjöarna. Utrustning till det finns att låna på plats.
Under dagen har vi med lättare snacks och mackor för att hålla energin uppe. 

Observera
:
Halvdagsutflykt från ca kl. 09.00 - ca kl. 16.00. Vi åker tillsammans i minibuss från Ponta Delgada till Sete Cidades och tillbaka igen. 
Utflykten är med engelsk guide. All utrustning går att låna på plats. 
Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.
Vi reserverar oss för utsålda utflykter samt inställda utflykter vid för få anmälda deltagare.

Pris
:
Vuxen: ca. 432 SEK
Barn: ca. 216 SEK

Simma med delfiner

Vi seglar ut på Atlanten i ribbåt, vårt mål är att hitta de leksugna delfinerna, som älskar att simma i kapp med båten. Utrustade med snorkel, cyklop och våtdräkt kommer vi från havsytan att betrakta dessa fantastiska djurs lek i vattnet. En makalös upplevelse, där vi kommer nära de vilda men mycket nyfikna delfinerna.

Observera:
Utflykten genomförs med engelsktalande guide.

Pris:
Vuxen: ca. 864 SEK
Barn: ca. 432 SEK

Val- & delfinsafari Katamaran

I vattnen utanför São Miguel finns 24 olika val- och delfinarter, varav kaskelottval och flasknosdelfin tillhör de vanligaste. Kaptenen på båten får från utkikstornen längs den höga kusten, via kommunikationsradio, information om var valar och delfiner befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora grupper, ibland över hundra djur, som får vattnet formligen att koka. Känslan när en gigantisk kaskelottval befinner sig på bara några meters avstånd från båten kan inte beskrivas – den måste upplevas!

Katamaran
Katamaranen är en större, delvis täckt båt för upp till 80 passagerare. Här kan du sitta eller stå, inomhus eller utomhus och det finns toaletter ombord.

Både med ribbåt och katamaran erbjuds halvdagsturer om ca 3 timmar. Utflykten genomförs vid goda väderförhållanden. Vid inställd tur p.g.a. dåligt väder/sjögång/hård blåst, sker ombokning till annan dag eller återbetalning. Beslut om inställd tur tas samma dag.

Att tänka på inför val- och delfinsafari:
Att färdas i båt på öppet hav kan vid hårt väder vara strapatsfyllt. Turen är ej lämplig för barn under 12 år eller för personer med rygg- och/eller nackbesvär. Flytvästar tillhandahålls av utflyktsarrangören. Vi rekommenderar oöm, varm klädsel (regnjacka finns även att låna ombord), samt hög solskyddsfaktor. Utflykten utgår från Ponta Delgada, transport dit ingår ej.

Observera:
Under perioden maj-september, kan utflykten bokas via hemsidan.
Under mars, april samt oktober, kan utflykten endast bokas på resmålet vid goda väderförhållanden.

Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.
Utflykten utgår från Ponta Delgada. Vänligen observera att det inte ingår någon transfer utan du får ta dig till Ponta Delgada på egen hand.

Pris:
Vuxen: ca. 627 SEK
Barn: ca. 314 SEK

Val- & delfinsafari Ribbåt

I vattnen utanför São Miguel finns 24 olika val- och delfinarter, varav kaskelottval och flasknosdelfin tillhör de vanligaste. Kaptenen på båten får från utkikstornen längs den höga kusten, via kommunikationsradio, information om var valar och delfiner befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora grupper, ibland över hundra djur, som får vattnet formligen att koka. Känslan när en gigantisk kaskelottval befinner sig på bara några meters avstånd från båten kan inte beskrivas – den måste upplevas!

Ribbåt
Val- och delfinsafari erbjuds med ribbåt eller katamaran. Ribbåten är en mindre, öppen gummibåt för maximalt 17 passagerar. På denna båt måste alla deltagare ha regnkläder och flytväst (utrustning finns att låna hos arrangören). Du sitter ner under hela resans gång.

Att tänka på inför val- och delfinsafari:
Att färdas i båt på öppet hav kan vid hårt väder vara strapatsfyllt. Turen är ej lämplig för barn under 12 år eller för personer med rygg- och/eller nackbesvär. Flytvästar tillhandahålls av utflyktsarrangören. Vi rekommenderar oöm, varm klädsel (regnjacka finns även att låna ombord), samt hög solskyddsfaktor. Utflykten utgår från Ponta Delgada, transport dit ingår ej.

Observera:
Under perioden maj-september, kan utflykten bokas via hemsidan.
Under mars, april samt oktober, kan utflykten endast bokas på resmålet vid goda väderförhållanden.

Exakt dag för utflykten får du vid ankomst.
Utflykten utgår från Ponta Delgada. Vänligen observera att det inte ingår någon transfer utan du får ta dig till Ponta Delgada på egen hand.

Pris:
Vuxen: ca. 627 SEK
Barn: ca. 314 SEK

Dela nuvarande URL via E-mail