Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Capo Vaticano/Tropea

Capo Vaticano/Tropea

Boka charter till Syditaliens spännande medeltidsstad - Capo Vaticano/Tropea. 

C:a 50 km söder om Pizzo ligger Capo Vaticano med huvudorten Tropea som har ett spektakulärt läge. Utnämnd till Syditaliens pärla, glittrar morgonljuset mot den branta sandstensklippan högt ovanför ett hav som skiftar i turkos, smaragdgrönt och ultramarin. Här kan du njuta av vidsträckta stränder med kristallklart vatten och ett oändligt urval av caféer, barer och restauranger.  

Sydkustens pärla
Huvudorten Tropea grundades enligt legenden av Herkules för c:a 2000 år sedan. De äldsta delarna är sammanvuxna med en 70 meter hög sandstensklippa i havet. Den nomadiska domkyrkan från 1100-talet och katedralen på Santa Maria dell'isola är endast ett par av de vackra sevärdheter som dominerar stadens centrum.

Piazza Canone
Piazza Canone är benämnd efter de gamla kanoner som skyddade staden mot pirater och invasioner. Här samlas folk framåt småtimmarna för att umgås och njuta av Syditaliens berömda solnedgång. Tropea kantas av smala och pittoreska gator och torg med mysiga butiker, caféer, barer och restauranger. Borden är ofta placerade i smala gränder där de boende har hängt ut tvätt genom fönstren och den stjärnklara himlen kan anas mellan takpannorna. 

Våra hotell i Capo Vaticano
I Capo Vaticano/Tropea kan du välja mellan flera olika hotell som alla är koncentrerade kring sandstensklippan Capo Vaticano med dess små bukter, fina stränder och klippor. Många av hotellen är små, familjedrivna och erbjuder en hemtrevlig atmosfär. De flesta erbjuder även sina gäster skjuts genom det klippiga landskapet ner till det djupa, blå, kristallklara vattnet kring Tropea. På Labranda Rocca Nettuno  bor du på ett riktigt topphotell med semestervänliga faciliteter, prisvärd all inclusive, läckert poolområde, privat strand och bekvämt promenadavstånd in till stadens centrum.

Rödlök
En stor livnäring i Tropea är den söta rödlöken som odlas i regionen. Stora knippen syns överallt i staden och används som ingrediens i allt från maträtter till glass.

Gelato
I Tropea ligger glassbarerna tätt. Allt från lokala smaker med rödlök och chili till favoriter som cassata, fragola, pannacotta, tiramisu och pistacchio står på menyn. 

Hotell i Capo Vaticano/Tropea

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Kalabrien?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Kalabrien!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Om Kalabrien/Syditalien

Upptäck Italiens charmigaste landskap: Kalabrien!
Läs mer här >

Vädret i Kalabrien

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Kalabriens väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7
  • 14