Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kalamaki

Om Kalamaki

Res med charter till Kalamaki, en semesterort på grekiska ön Zakynthos sydkust. Här finns det mesta inom räckhåll men det är framförallt den långsträckta, långgrunda och barnvänliga sandstranden som lockar besökare till Kalamaki. Även Zakynthos kanske mest berömda gäster – havssköldpaddorna – söker sig hit.

Kalamaki ligger i de södra områdena i Laganasbukten på Zakynthos och här hittar du fina badstränder och ett trevligt naturområde längs med kusten. Det är också här de stora havsköldpaddorna, Caretta caretta, lägger sina ägg längs stranden under försommaren. 

Kalamakis restauranger, shopping och nöjen

Själva staden Kalamaki är uppbyggd med huvudgatan som centrum och här finns ett stort utbud restauranger och souvenirbutiker. Längs med huvudgatan hittar du också små sidogator som leder ner till stranden och de flesta hotellen. Vid middagstid finns det gott om alternativ av restauranger och barer i Kalamaki. Ett tips är den vackra trädgårdsrestaurangen Zakanthi med smakfulla rätter och en avkopplande romantisk atmosfär. Den som verkligen vill nattsudda på sin resa hit rekommenderas ett besök till grannorten Laganas.

Havssköldpaddan Caretta caretta

Många åker på en resa till Laganasbukten för att få en skymt av de majestätiska havssköldpaddorna Caretta caretta, som under sommarmånaderna lägger ägg här, en av få kända äggkläckplatser i världen. För att beskydda denna sköldpaddsart och dess ägg är bukten delvis fridlyst. Läs mer om havssköldpaddan och vad du som besökare bör tänka på när du reser hit, under Fakta och väder.

Utflykter med båt i Kalamaki

Från Kalamakis grannort Laganas avgår det flera utflyktsbåtar för att beskåda de majestätiska havssköldpaddorna. En mycket populär utflykt är turen med glasbottenbåt som tar dig till Marathonisi, sköldpaddsön i Laganasbukten. 

Mat och dryck

På en resa till Grekland och Zakynthos är det nästan ett måste att prova den läckra nationalrätten moussaka, bestående av aubergine, grönsaker och köttfärs. Också färska skaldjur hör till de stora kulinariska upplevelserna på ön, likaså den mest kända specialiteten här - kanin i en välsmakande röd sås.

Hotell i Kalamaki

Se alla våra trevliga hotell i Kalamaki på Zakynthos och boka resan idag!

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Undrar du över transfertider, reseledarservice eller annan nyttig information om Zakynthos?
Läs mer här >

Upplev det bästa av Zakynthos!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret på Zakynthos

När är det varmast i vattnet? Vad är medeltemperaturen?
Hitta allt om Zakynthos väder här >

Om Zakynthos

Upptäck greklands paradisö Zakynthos!
Läs mer här >>

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail