Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Zakynthos

Res med charter till Zakynthos, en av de Joniska öarna utanför Greklands västkust. Här får du en sann naturupplevelse, fantastisk mat och gott om sol och bad - bland annat på öns ost- och sydkust som kantas av flera långsträckta, långgrunda samt barnvänliga sandstränder. Det är också här du hittar Solresors utvalda hotell eller lägenheter i badorterna Argassi, Kalamaki, Laganas samt Tsilivi. 

Zakynthos är en pärla för dig som uppskattar det som så många förälskat sig i och förknippar med Grekland - det charmigt enkla och vackra i kombination med en stor portion gästfrihet. Krydda detta med ett kuperat landskap med pinjeklädda berg, kritvita kalkstensklippor, klarblått vatten samt härliga badstränder och du har en härlig resa att se fram emot. 

Läs mer här!

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 7

Karta

Resor till Zakynthos

 • Argassi

  Mysig badort nära strand, nöjen och shopping.

 • Kalamaki

  Behaglig atmosfär och långgrund sandstrand.

 • Laganas

  Nöjesliv och natursköna omgivningar.

 • Tsilivi

  Vacker miljö och kilometerlång fin sandstrand.

Om Zakynthos

Argassi, Kalamaki, Laganas och Tsilivi

När flyget landar på Zakynthos har du samtliga Solresors resmål inom 30 minuters busstransfer från flygplatsen. Argassi och Tsilivi ligger längs ostkusten medan Kalamaki och Laganas är belägna i Laganasbukten på sydkusten. Zakynthos bästa badmöjligheter hittar du längs ost- och sydkusten, inte minst i Kalamaki, Laganas och Tsilivi. Här är stränderna finkorniga, långgrunda och barnvänliga. I Argassi, framför flera av hotellen, finns smala strandremsor som också de är långgrunda och barnvänliga.
Samtliga Solresors resmål är små, trevliga badorter med närhet till strand och ett bra utbud av restauranger och barer.


Mat och dryck på Zakynthos

På en resa till Grekland och Zakynthos är det nästan ett måste att prova den läckra nationalrätten moussaka, bestående av aubergine, grönsaker och köttfärs. Också färska skaldjur hör till de stora kulinariska upplevelserna på ön, likaså den mest kända specialiteten här - kanin i en välsmakande röd sås.


Zakynthos utflykter och upplevelser

Det finns många spännande sätt att upptäcka Zakynthos, här är några exempel:

• Smugglers Wreck, det förlista lastfartyget som drivit i land och delvis täckts med sand, är tillsammans med havssköldpaddorna den stora ikonen bland öns utflyktsmål och ett välkänt motiv på mängder av vykort och en av Greklands mest fotograferade stränder. Fartyget ligger på nordvästra delen av ön och hit tar du dig endast med båt då den vita stranden med kristallklart vatten är helt omfamnad av dramatiskt branta berg.

• De blå grottorna - Blue Caves – är ett lika vackert som häftigt fenomen och ett måste att besöka under vistelsen. Grottorna ligger vid Agios Nikolaos på östra sidan av Zakynthos nordliga spets.

• Caretta caretta, den majestätiska havssköldpaddan, gör sig ständigt påmind var du än befinner dig på ön. En mycket populär utflykt är turen med glasbottenbåt som tar dig till Marathonisi, sköldpaddsön i Laganasbukten. Läs mer om havssköldpaddan under Fakta och väder.

• Zakynthos stad ligger på öns östra del, strax norr om Argassi. Det är en mysig mindre stad, absolut värd ett eller flera besök för shopping och restaurangbesök. Ta dig gärna upp på kullen Bohali och njut av en fantastisk vy över staden!

• Water Village ligger centralt placerat på Zakynthos och är öns största vattenland - en garanterad succéupplevelse för både små och stora barn.Från självhushåll i lägenhet till bekväm all inclusive på hotell

Med Solresor får du ett brett utbud av boende som inkluderar det mesta, från enkla lägenheter där du har möjlighet att själv laga dina måltider, till stora all inclusive-hotell med mycket faciliteter där nästan allt ingår i din bokning. Gemensamt för alla boenden är att du alltid har gångavstånd till hav, strand och centrum.

Se våra trevliga hotell och lägenheter på Zakynthos och boka resan idag!