Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

VIKTIG INFORMATION

Utrikesdepartementet har precis meddelat oss att de beslutat att avråda från alla icke nödvändiga resor till hela världen fram till 15 juli 2020 med avresa från Sverige och 31 augusti 2020 med avresa från Danmark. Vi kontaktar alla berörda gäster, du behöver inte kontakta oss, i turordning och så snart vi har möjlighet.


Återbetalning av din annullerade paketresa- när kan du räkna med att få din återbetalning?
Om du på grund av Coronakrisen fått din paketresa annullerad under perioden 14 mars - 15 juli  (13 mars kl. 16 från Köbenhamn) har den danska staten via resegarantifonden utställt en garanti för din inbetalning, så du antingen kan få dina pengar tillbaka eller få en ny resa på en senare tidpunkt. Danska parlamentet arbetar just nu med hur detta skall gå till i praktiken och vi förväntar oss att vara helt uppdaterade med riktlinjerna kring detta i början av april. Därefter kommer det att ta lite tid innan vi vet exakt hur återbetalningarna skall administreras. Vi förväntar att vi skall kunna påbörja återbetalningar i mitten av april. Vi ber dock om ert tålamod då det rör sig om tusentals manuella transaktioner, det kommer självklart att ta lite tid. Vi tackar på förhand för din förståelse.

Vi har varit i kontakt med alla berörda gäster som har avresa under ovannämnda period. Du behöver alltså inte kontakta oss. När processen med återbetalningar är igång så sker allt per automatik.

Nedan finner du en länk till Resegarantifondens information kring situationen.

Resor efter den 15:e juuli 2020.
Ska du resa senare än den 15 juli kan du förvänta dig att din resa kommer att arrangeras som planerat, om inte Utrikesdepartementet kommer med nya riktlinjer. Har du en resa med innan 15 juli kommer vi att kontakta dig så snart vi har information kring din bokade resa. Vi försöker alltid att kontakta dig senast 14 dagar innan planerad avresa. 

Kan jag avboka min resa?
Vi följer alltid Utrikesdepartementet och deras uppmaningar. Då Utrikesdepartementet nu har valt att avråda från alla icke nödvändiga resor till hela världen fram till den 15 juli, innebär detta att du som ska resa innan fritt kan omboka eller avboka din resa och få ditt inbetalade belopp återbetalt.
Skall du resa senare- efter 15 juli 2020, förväntar vi just nu att din resa arrangeras som planerat om ingen annan information kommer. I dessa tillfällen gäller normala omboknings- och avbeställningsregler, som du kan läsa mer om på nedan länk.

Kan jag ändra min resa om jag först skall resa efter 15 juli 2020?
Ja, du kan boka om din resa till ett annat resmål eller till ett annat datum längre fram i tiden, om det är mer än 60 dagar innan din avresa, enligt normala omboknings- och avbokningsregler. Detta mot en kostnad på 500 kr per person. Gäller endast charterresor – ej reguljära paketresor.

Kan jag boka en resa längre fram i tiden och känna mig trygg?
Ja det kan du. Om myndigheterna avråder från resor etter 15 juli till ditt resmål får du möjlighet att boka om eller avboka din planerade resa.

Är det säkert att resa?
Vi på Solresors gör ingen sådan form av bedömning. Vi förlitar oss på våra myndigheter och de rekommendationer, råd och utlåtanden som de ger. Som resenär uppmanar vi dig att läsa på om det resmål du ska besöka för att få information om vilka sjukdomar som finns där och vad du kan göra för att minska risken för att bli smittad. Användbara länkar finns nedanför.

För mer information hänvisar vi till Utrikesdepartementet och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer här:

Utrikesdepartementet

Folkhälsomyndigheten

Av- och ombokningsregler

Resegarantifonden: https://www.rejsegarantifonden.dk/aktuelt/pressemeddelelser-vise/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=113&cHash=815f49d07894df2f3d60dd2c05c25e1c 


Solresor är en del av den nordiska koncernen TravelCo Nordic som omfattas av den danska resegarantifonden.

UD och reserekommendationer

På Utrikesdepartementets, UD:s, hemsida finns information om visum samt annan nyttig information inför en utlandsresa. Här kan man också läsa UD:s reserekommendationer som Solresor alltid följer.

Här finns information om vad ambassader och konsulat kan hjälpa dig med samt UD:s reseinformation.

Dela nuvarande URL via E-mail