Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Hotellklassificering

DITT BOENDE
Ospecificerad inkvartering

I mån av tillgång säljs så kallade ospecificerade resor, vår billigaste form av inkvartering. Denna typ av resor baseras på eventuella osålda platser på ordinarie charterflygningar. Detta innebär att flyget, men inte inkvarteringen, är detsamma som presenteras i Solresors program. Inkvartering anvisas vid ankomst till flygdestinationen.Ospecificerad inkvartering kan innebära ett 1-stjärnigt boende, vilket är ett mycket enkelt boende av pensionatskaraktär. Byte av inkvartering under vistelsen kan förekomma, ibland med kort varsel.Notera att inkvarteringen kan vara belägen var som helst på det utannonserade resmålet. Hotellet behöver inte ingå i Solresors ordinarie hotellprogram. Städning förekommer endast i ringa omfattning och störande trafik eller nöjesliv kan förekomma. Det är inte ovanligt att många av dessa hotell till stor del bebos av ungdomar, då det i huvudsak är de som väljer att bo på enklare inkvarteringar. Bad/dusch samt wc finns alltid i boendet. Måltider, luftkonditionering och t ex pool kan dock ej garanteras. Inkvarteringen består av 2 ordinarie bäddar och ev 1-2 extra bäddar. Reser du i ett större sällskap och bokar 2 inkvarteringar rekommenderar vi dig istället att boka ett namngivit hotell, för att inte riskera att bli inkvarterade på olika resmål eller hotell. På de flesta sista minuten avgångar finns möjligheten att boka en namngiven inkvartering till ett förmånligt rabatterat pris. Om du har några anspråk beträffande komfort och standard rekommenderar vi dig att boka en resa med specificerat hotell och resmål.

Inga önskemål tas emot vid bokning av en ospecificerad resa.

Officiell klassificering
Internationellt bedöms hotell och lägenhetsanläggningar av respektive lands turistmyndighet (dock ej i Thailand). Bedömningen är relativt stereotyp och tar endast hänsyn till standard och faciliteter. Läget bedöms t ex inte. Varje hotell beskattas utifrån den officiella klassificeringen. I t ex Spanien betygssätts hotell med stjärnor och lägenheter/ bungalower med nycklar. Skillnaden mellan t ex 4 och 5 stjärnor kan vara hårfin. Ett i praktiken 5-stjärnigt hotell som saknar hårfön på rummet eller rumsservice dygnet runt blir klassificerat med 4-stjärnor och hamnar därmed i en lägre skatteklass. Idag blir det allt vanligare med 4 stjärnor +, vilket innebär ett 5-stjärnigt hotell där ägarna av skatteskäl medvetet valt att inte uppfylla någon detalj som krävs för att erhålla 5 stjärnor.

Vår klassificering
Vi svenskar lämnar oftast ett kallt och grått Sverige för en vecka eller två med sol, bad och avkoppling. Syftet med resan är således annorlunda jämfört med de faktorer som vägs in i den officiella värderingen. Vi erbjuder därför som ett komplement ett betygssystem uttryckt i antal solar. Målsättningen är att spegla semestervänligheten med utgångspunkt från den svenske utlandsresenären. Vi viktar därför ett antal faktorer som vi tror påverkar semestervänligheten på ett avgörande sätt. Allra tyngst väger standarden, läget, servicenivån och faciliteterna.

Bedömningen utgår från ortens standard i övrigt. Resultatet av vår utvärdering vägs sedan samman med tidigare gästers omdömen om respektive inkvartering. +/- anger värderingen i respektive klass.

SISTA MINUTEN-RESOR
Billigast pris inom sista minuten-resorna avser oftast ospecificerad inkvartering där man är 2 personer som reser och bor i dubbelrum, reser man på egen hand tillkommer ett enkelrumstillägg. Ibland är billigaste pris baserat på endast flygstol.

Specificerad
På de flesta sista minuten avgångar finns möjlighet att boka en namngiven inkvartering till ett förmånligt rabatterat pris. Om du har några anspråk beträffande komfort, standard eller läge rekommenderar vi dig att boka en resa med specificerat hotell och resmål.

Ospecificerad
I mån av tillgång säljs så kallade ospecificerade resor, vår billigaste form av inkvartering. Denna typ av resor baseras på eventuella osålda platser på ordinarie charterflygningar. Detta innebär att flyget, men inte inkvarteringen, är detsamma som presenteras i Solresors program. Inkvartering anvisas vid ankomst till flygdestinationen. Ospecificerad inkvartering kan innebära ett 1-stjärnigt boende, vilket är ett mycket enkelt boende av pensionatskaraktär. Byte av inkvartering under vistelsen kan förekomma, ibland med kort varsel. Notera att inkvarteringen kan vara belägen var som helst på det utannonserade resmålet. Hotellet behöver inte ingå i Solresors ordinarie hotellprogram.

Städning förekommer endast i ringa omfattning och störande trafik eller nöjesliv kan förekomma. Det är inte ovanligt att många av dessa hotell till stor del bebos av ungdomar, då det i huvudsak är de som väljer att bo på enklare inkvarteringar. Bad/dusch samt wc finns alltid i boendet. Måltider, luftkonditionering och t ex pool kan dock ej garanteras. Inga önskemål tas emot vid bokning av en ospecificerad resa.

I dubbelrum eller lägenhet, finns det 2 ordinarie bäddar och ev 1-2 extra bäddar.

Ett resesällskap med fler än ett rum har inte någon garanti på att man får bo på samma hotell eller resmål och därför rekommenderar vi att man bokar ett namngivet hotell istället.


Dela nuvarande URL via E-mail