Guadeloupe

Den karibiska ögruppen Guadeloupe är ett genuint paradis med vackra vattenfall, paradisstränder, korallrev med havssköldpaddor, delfiner och färgglada fiskar samt storslagen mangroveskog.

Guadeloupe är en del av Små Antillerna och ett av Frankrikes utomeuropeiska territorier. Sett uppifrån ser de fem vackra öarna Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, Les Saintes och La Désirade ut som en fjäril och här väntar en rad spännande naturupplevelser. Guadeloupe är en ögrupp där den ena ön överträffar den andra i skönhet med turkost vatten och kritvita stränder.

Men Guadeloupe är mycket mer än så; en storslagen mangroveskog, vackra vattenfall, korallrev med havssköldpaddor, delfiner och färgglada fiskar. Här möts du av en gästfri kreolsk kultur som är resultatet av flera århundrades inflytande från hela världen. Här talar de flesta franska, men en liten del av befolkningen talar även guadeloupisk kreol.

Guadeloupe har ett varmt, tropiskt klimat. Temperaturen ligger på runt 27–28 grader året om, både i luften och i vattnet. Januari till juni är den torrare säsongen och juli till december har ett fuktigare klimat med större chanser till regn.

De franska influenserna är stora, ett semesterparadis för de som inte bara vill njuta av sol och bad, snorkling, dykning, vindsurfing och vacker natur, utan även tycker att god mat är en stor del av resan.

De två största öarna, Grande Terre och Basse Terre förbinds med en bro över det cirka 50 meter breda sundet. Våra hotell finns mestadels på ön Grande Terre. Tips! Ta en dagstur ut till närliggande Marie-Galante eller Les Saintes.

Till Guadeloupe plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Våra bästa erbjudanden till Guadeloupe

Väder och medeltemperaturer